Как да направите проучване на ключови думи за SEO (Крайното ръководство за начинаещи)

Търсите ли най-простия начин да научите как да правите проучване на ключови думи?


Тази публикация ще ви даде шанс да се потопите в някои най-добри хакове, които ще ви дадат възможност да правите резултати, насочени към ключови думи с максимална лекота и ефективност.

Ще се запознаете и с някои безплатни или платени инструменти за изследване на ключови думи, които ще улеснят вашата SEO задача по възможно най-оборудвания начин и стартирате своя SEO план за атака!

Когато сте такъв на първоначалното ниво на изучаване на SEO, това е, когато сте запознати с дума, която е „Изследване на ключови думи“.

Какво е проучване на ключови думи?

изследване на ключови думи е процесът на идентифициране на популярни думи и фрази, които хората влизат в търсачките, за да знаят за какво да се класират..

За да определите успеха на вашия уебсайт в дигиталното пространство, за какво е тази ключова дума? Това вероятно е, защото изследването на ключови думи е първото и най-значимото развитие в SEO.

Изследването на ключови думи е неразделна част от SEO. Не само това, но е необходимо и да стартирате Google Ads Campaign.

Без проучване на ключови думи, не можем да оптимизираме публикация в блога, нито можем да изпълняваме практиката извън страницата. Заедно с тези линии трябва да се грижим за бизнеса.

Няма съмнение в това, но още по-важно е да приложите съответните ключови думи в статия или блог.
Ще ви кажем 5 прости стъпки за изследване на ключови думи, така че уебсайтът ви да бъде оптимизиран за търсачките.

Как да направите проучване на ключови думи в 5 прости стъпки:

1. Преди да преминем към нитро-зърнестия на Research Research, трябва да знаем какво е добра ключова дума:

 • Ключовата дума трябва да има поне 500 месечен обем на търсене (>500).
 • Коефициентът на CPC на ключовата дума трябва да бъде по-висок, т.е. над $ 1 (Това означава, че рекламодателите се интересуват от тази ключова дума, което улеснява монетизирането).
 • Нивото на конкуренция трябва да е ниско или умерено в SERP (страница с резултати от търсачките), защото това ще ни помогне да постигнем по-добра възвръщаемост на инвестициите (възвръщаемост на инвестицията).
 • SEO Трудността на ключовите думи трябва да бъде от 0 до 30 (все още лесно). Колкото по-голяма е трудността на ключовите думи, толкова по-трудно е да се класира на първата страница в търсачката Google поради високата конкуренция на уебсайта за класиране.

2. Избройте съответните теми, свързани с вашия бизнес и създайте списък с ниши:

Когато избирате правилните ключови думи, винаги предпочитайте да използвате платени инструменти, но това не означава, че не трябва да използвате безплатни инструменти.

Безплатните инструменти предоставят много ключови думи, които са тясно свързани, но не ви дават нови ключови думи или различни видове ключови думи, които вашите клиенти използват в търсачките. Безплатните инструменти за изследване на ключови думи не Ви предоставят точни резултати от търсената ключова дума.

В този случай най-добрият начин да излезете с подходящи ключови думи е да изброите подходящи теми, свързани с вашия бизнес и да създадете нишов списък с теми.

Сега темата включва тясно свързани теми, които са много сходни или са в същото съединение като вашия бизнес.

3. Разберете ключовата дума, която хората вече използват за вашия бизнес:

Ако уебсайтът ви вече е на живо, може да имате скрито злато, което чака да копае. Добро място за проучване на ключови думи е вашето вътрешно проучване на сайта.

Много е полезно за потребителите да представят поле за търсене в рамките на вашия сайт, но също така е добре за вас, защото той събира данни от заявките за търсене и отчет за търсенията.

Разглеждането на тези въпроси ви помага главно да подобрите използваемостта (защото показва какво искат да видят хората, кои уебсайтове може да изчезнат и къде навигацията на вашия сайт е слаба). Но можете също да търсите ключови думи, полезни фрази, които хората търсят. Добавете тези хора към списъка си.

Можете да намерите ценни данни и данни за трафика с помощта на Google Search Console (наричан по-рано Инструменти за уеб администратори). Безплатната услуга на Google също така дава информация на собствениците на уебсайтове за техните собствени сайтове (особено с настройката на Google Analytics).

Особено полезен е отчетът за Google Анализ за търсене; когато прегледате тази заявка, можете да видите какви думи за търсене привеждат към вашите уеб страници в Google Търсене.

Google използва конзолата за търсене, за да ви информира за грешки или санкции и ще ви трябват диагностични SEO инструменти, за да поддържате вашия сайт за добро здраве. Затова не пропускайте.

4. Използвайте най-добрите инструменти за изследване на ключови думи:

Докато мислите как да направите проучване на ключови думи Трябва да помислите кой е най-добрият инструмент за изследване на ключови думи, който помага при генерирането на голям и насочен към резултатите списък с ключови думи и да ви предостави подробности за статистиките за трафика заедно с AdSense CPC, отчетите за търсачките и други подробности важно за ефективното SEO на вашия сайт.

Има много онлайн безплатни и платени SEO инструменти, които ви помагат да класирате уебсайта си по-високо във всички платформи за търсачки.

Следват някои безплатни и платени инструменти за изследване на ключови думи, които помагат да стартирате вашето SEO без инвестиции:

 1. SEMRush (Открийте конкурентите си, подобрете SEO, увеличете класирането си)
 2. Ahrefs (Инструменти за увеличаване на трафика на вашата търсачка, проучване и анализ на вашите конкуренти и наблюдение на фокуса на ключовата дума)
 3. Kwfinder (Лесен за използване инструмент за изследване на ключови думи, който предлага правилната идея за ключови думи)
 4. Ubersuggest (Безплатен инструмент за ключова дума за дълга и къса опашка от Нийл Пател) (За тези, които не искат да търсят платения инструмент)
 5. WhatsMySerp (Безплатен обем на търсене, CPC & данни за конкуренцията на уебсайтове, полезни за интернет маркетинг) (За тези, които не искат да търсят платения инструмент)
 6. Инструмент за ключови думи (Най-добрата алтернатива на инструмента за планиране на ключови думи в Google и други инструменти за изследване на ключови думи)

5. Анализирайте ключовата си дума на конкурентите:

Анализът на конкурентните ключови думи е един от най-ефективните начини да се конкурирате на многолюдни места и да спечелите значителни ползи за други бизнеси в своята индустрия. И така как всъщност да намерите ключови думи, към които вашите конкуренти са насочени в своите платени и органични кампании за търсене?

Следват някои от най-добрите инструменти за изследване на ключови думи и тактики, които можете да използвате, за да намерите конкурентни ключови думи:

 1. SemRush (All-Inclusive Suite за вашия маркетингов работен процес, вижте пълната статия за преглед на SEMrush тук)
 2. KWFinder (Намерете ценни ключови думи с малко помощ от приятелите си)
 3. SpyFu (шпионка за вашия SEO конкуренция)

Прочетете също: 11 най-добри инструменти за изследване на ключови думи за SEO през 2020 г. (безплатни и платени)

Заключение:

Поздравление: – Достигнахте го докрай!

Изследването на ключови думи трябва да бъде началото на всяка устойчива SEO стратегия. Резултатът ще бъде дълъг списък от ключови думи, за които искате да намерите. Но най-трудната част все още предстои: напишете цялото това съдържание. Трябва да пишете статии и публикации в блогове за всяка ключова дума, която искате да намерите. Това е доста предизвикателство!

Прочетете също:

 • SEMrush 30 дни безплатен пробен период 2020
 • Най-добри инструменти за SEO анализ за 2020 г.
 • 30 SEO грешки, които да избегнете през 2020 г.
 • 25 начина за увеличаване на трафика на уебсайтове през 2020 г.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map