Как да получите висококачествени връзки безплатно през 2020 г.

Как да получите висококачествени връзки?”Все още е стратегия номер едно за всеки маркетолог.


Причината „Обратни връзки“ все още е най-важният фактор за класиране за всички търсачки. Обратна връзка означава връзка от друг уебсайт към вашия уебсайт.

За да получите най-високото класиране по резултатите от търсенето, трябва да имате голям брой качествени връзки. А получаването на качествени връзки не е трудна работа. Можете да го получите, като направите умна работа.

Тук WPressBlog е предоставил 9 начина да получите безплатно качествени връзки през 2020 г..

1. Създайте висококачествено съдържание

Висококачественото съдържание винаги привлича връзки. Като висококачествено съдържание можете да публикувате оригинални изследвания, пълен урок, собствени казуси, проучвания и т.н..

Винаги пишете съдържание за вашата аудитория, а не за Google. Съдържанието ви трябва да бъде лесно четимо и информативно. Ако направите това, много потребители ще споделят съдържанието ви, а също така ще ви дадат обратна връзка.

2. Счупена връзка на сградата

Счупената връзка е най-бързата техника за изграждане на връзки. Можете да използвате тази техника за изграждане на качествени връзки. Но как?

Всеки топ уебсайт в мрежата страда от прекъснатите връзки. Broken-links е лошо потребителско изживяване, така че никой уеб администратор не иска да се случи това.

Тук можете да получите предимствата на това. Първо, намерете топ уебсайтове, свързани с вашата ниша. След това потърсете в този уебсайт прекъснати връзки. За да намерите прекъснатите връзки на уебсайт, можете да използвате Инструмент за проверка на прекъсната връзка на Ahrefs.

Счупена сграда на връзки

След като намерите прекъснатата връзка, свържете се с уеб администратора и ги уведомете за тяхната прекъсната връзка. Докато ги уведомявате за прекъсната връзка, предоставете съдържателната си връзка, която да я замести. Не бъдете алчни, винаги бъдете приятелски настроени, докато се свързвате с уеб администратора.

В случай, че нямате съдържание, свързано със счупената връзка, можете да създадете такъв и да уведомите уеб администратора за това.

3. Блог на гостите

Блогът с гости все още е най-популярният и ефективен начин за изграждане на връзки. Блогът с гости ви помага да увеличите репутацията на марката си и последователите си в социалните медии.

Тук трябва да намерите уебсайтове във вашата ниша, които приемат публикации на гости. За да намерите сайтовете за гостуващи блогове във вашата ниша, които можете да използвате google search оператори.

намерете сайтове за блогове за гости

С помощта на оператори за търсене можете да стесните резултатите от търсенето и да получите перфектен уебсайт за изпращане на блог за гости.

Ако искате да изпратите статия, свързана със SEO, тогава можете да напишете „SEO + гост пост“ в Google. Можете също така да използвате „пишете за нас“, „станете сътрудник“, „изпратете статия“ и т.н. на мястото на „публикация на гости“ в търсене в Google.

По този начин можете да изпратите статията си на най-добрите уебсайтове. Не забравяйте да добавите връзките си в социалните медии в биографията на вашия автор.

4. Изпратете инфографика

Има голямо търсене на инфографика, защото те са лесни за разбиране и също така помагат за печелене на връзки.

Можете също да създадете Инфографика, за да печелите връзки. Сега изберете актуална тема във вашата ниша и създайте инфографика върху нея, след което я изпратете на популярни сайтове като Visual.ly, Mashable и т.н..

Ако вашата Инфографика е вирусна, тогава можете да спечелите много връзки. Изпратете инфографиката си на най-добрите уебсайтове, за да увеличите шансовете за получаване на качествени връзки.

Можете да използвате тези топ 10+ безплатни сайтове за подаване на инфографика, за да изпратите вашата инфографика.

5. Популяризирайте съдържанието си

Ако имате висококачествено съдържание, тогава го популяризирайте възможно най-много. Когато популяризирате съдържанието си, хората ще го забележат и след това го споделят и накрая ще спечелите връзки.

Има много начини за популяризиране на съдържание, ето няколко от тях:

 • Първо, споделете съдържанието си с вашите имейл абонати, като изпратите имейл.
 • Споделете съдържанието си във Facebook групи и LinkedIn групи.
 • Създайте презентация на съдържанието си и го споделете в сайтове като SlideShare.
 • Създайте видео на вашето съдържание, след което го споделете на сайтове като YouTube.
 • Намерете уебсайтове, които изпълняват седмични или месечни закръгляния, след което изпратете връзката си към съдържанието, за да я включите в следващия си кръг.

6. Пишете отзиви

Напишете отзиви

Напишете препоръка за уебсайтове, за които използвате услуги. Свържете се с тях и им кажете за вашия опит с техните услуги. Те ще представят вашия отзив и ще ви предоставят обратна връзка най-вече от началната им страница. Това ще бъде наистина висококачествена връзка.

Свържете се с всички онези уебсайтове, чиито инструменти използвате, и изпратете препоръки за този инструмент на техния уеб администратор.

7. Потърсете интервю

Получаването на покана за интервюта е малко трудно за начинаещите. Но не се притеснявайте, можете да направите това, като се свържете с уебсайтове, които публикуват интервюта често. Кажете им за знанията, които можете да споделите с тях и след това те ще ги публикуват, включително връзката към вашия уебсайт в следващия им кръг.

8. Заявете връзка за споменаването на вашата марка

Ако имате твърде много висококачествено съдържание, тогава е възможно много уебсайтове да са споменали името на вашата марка в тяхното съдържание. Можеш да използваш google сигнали за да намерите кой уебсайт е използвал името на вашата марка.

На някои уебсайтове ще намерите споменаването на вашата марка, без да давате връзка към вашия уебсайт. Тук можете да се свържете с тези уеб администратори и да поискате от тях да добавят връзка към вашия уебсайт към името на вашата марка.

9. Намерете връзките на конкурентите си

Намерете връзките на вашите конкуренти и проверете източниците на връзки. Можете да използвате инструменти за анализ на обратната връзка като SEMrush, Ahrefs, Google Alerts и др.

В Ahrefs използвайте инструмента Link Intersect, за да намерите обратните връзки на конкурентите.

Намерете връзките на конкурентите си

Въведете URL адреса на уебсайта на конкурентите си в секцията „Покажете ми към кого се свързва“ и оставете полето „Но не се свързва с“ празно и кликнете върху „Показване на възможностите за връзка“. Ще намерите всички домейни, които се свързват с вашия конкурент.

Сега, ако вашият конкурент може да получи обратна връзка от домейн, тогава можете да го получите и от този домейн. Можете също така да намерите всички техники за изграждане на връзки на вашите конкуренти, като направите техния анализ на обратната връзка.

Например: Ако те са публикували гост в сайт, можете също да създадете блог и да го изпратите до този уебсайт.

Прочетете също:

 • SEO тенденции за 2020 г.
 • Какво е текст за котва и как да го използвате в Link Building
 • 10 неща, които трябва да избягвате, докато изграждате връзки

заключение

Дните отминават, когато можете лесно да изградите връзки, като правите подадени линкове. Днес, за да изградите връзки, трябва да работите по интелигентни начини, както беше споменато по-горе.

След като изградите връзки, внимавайте за тях, защото те са също толкова важни, колкото и изграждането на нови връзки. Можете да следите вашите връзки, като използвате най-добрите SEO инструменти като Ahrefs и Мониторни връзки.

Кажете ни кои техники за изграждане на връзки използвате най-вече като коментирате по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map