SEO тенденции за 2020 г .: 5 прогнози, които трябва да бъдат подготвени

Оптимизацията за търсачки (SEO) е душата и сърцето на подсилването на уебсайт до най-високо ниво на успех. Въпреки това, динамичността на SEO затруднява следването на моменти. 2019 г. беше страхотна за SEO. Новите тенденции, инструменти и актуализации редовно заливат индустрията.


Оптимизация за търсачки

Очакваме следващата година, експерти в бранша вече са работили по въвеждането на последните SEO тенденции за 2020 г.. Ако търсите да научите повече за SEO тенденциите и техниките, тук е обобщено някои от същите. Така че, ускорете и бъдете готови да приемете тези тенденции за по-добро представяне на вашия уебсайт и в крайна сметка на вашия бизнес.

Също така, Прочетете Безплатни SEO инструменти, които всеки експерт използва.

Тенденция №1: Използване на оптимизация за гласово търсене

Оптимизация за гласово търсене

Въпреки че това е задължително SEO тактика, която се вози високо през 2019 г., тя се разширява и до Нова година. Защо? Оптимизацията за гласово търсене е не само лесно достъпна за всички, но е и модерна. С Google Assistant, Siri и Alexa зад ъгъла, за да направим ежедневието си по-удобно, хората избират гласово търсене в значителен брой.

През последните няколко години бяха проведени различни проучвания и беше установено, че над 61% от хората се чувстват удобно с гласово търсене, особено на мобилните си устройства. Въпреки че 17% от населението все още не са запознати с използването на тази технология, само 14% не са удобни да я използват.

Друго проучване установи, че 55% от тийнейджърите и 41% от възрастните използват гласови търсения многократно ежедневно. Що се отнася до бизнеса, повече от 46% от фирмите използват оптимизация за гласово търсене, за да намерят други местни фирми.

За да сте сигурни, че използвате оптимизацията за гласово търсене по подходящ начин, трябва да оптимизирате местното търсене. Вмъкването на гео-насочени ключови думи помага за изграждането на по-лоялна и здрава клиентска база.

За да се класирате по-високо в заявките за гласово търсене, трябва да направите уебсайта си мобилен и подходящо интегриран с технологията за гласово търсене. Google винаги оптимизира сайтове, които са удобни за мобилни устройства.

Готин факт:

 • 50% от всички търсения ще бъдат базирани на глас до 2020 г.

Тенденция №2: Разработване на качествено съдържание

Несъмнено сте чували за израза „Съдържанието е крал“! Но знаете ли защо толкова голям акцент се поставя върху него? Причината е проста – хората четат блогове, за да получат отговори, които добавят стойност към живота им и по същество решават проблемите им. По този начин е необходимо да се разработи качествено съдържание, което да ангажира читателите.

Разработване на качествено съдържание

Доброто съдържание носи повече читатели на вашите сайтове и им дава причина да се задържат малко по-дълго. Това от своя страна подобрява вашата SEO работа.

За да привлечете повече читатели обаче, е важно да произвеждате висококачествено съдържание. Вашата аудитория трябва да може да се свърже с марката, а блоговете ви служат като идеална среда. Трябва също така да се съсредоточите върху писането на дългоформатно съдържание, поне 1840 думи, защото това работи най-добре с търсачките. Съдържанието на дълги форми е не само по-ангажиращо, но и се представя адекватно по отношение на SEO.

Качественото дългоформатно съдържание има по-големи шансове за класиране в търсачките. Освен това те получават повече споделяния в социалните медии от по-късите версии. Освен това блоговете, които включват визуални изображения като инфографика, видеоклипове и изображения, също се представят по-добре относно SEO. Формирайте съдържанието въз основа на персонализираното съдържание на пътуването и занаята.

По този начин, съсредоточаването върху изработването на качествено съдържание с дълги форми ще бъде една от тенденциите, на които SEO експертите трябва да внимават през 2020 г..

Готин факт:

 • 84% от клиентите / клиентите търсят марки, които произвеждат образователно и ангажиращо съдържание

Прочетете също:

 • Инструменти за блогове, на които всички се нуждаят през 2020 г.
 • 4 лесни стъпки, за да излезете с нови идеи за съдържание от вашите конкуренти

Тенденция №3: Стремеж към висококачествен фрагмент

Стремеж към висококачествен фрагмент

Напоследък, ако търсите определена ключова дума в Google, има вероятност да ви бъде показан фрагмент от най-класирания уебсайт за същата ключова дума. Вместо да показва само сайт №1, Google започна да показва представени битове. Маркетолозите наричат ​​това място „позиция нула“.

Експертите по SEO сега се стремят да класират с помощта на конкретни ключови думи, следователно, печелете представен фрагмент на първата страница на Google.

За да получите представен фрагмент в горната част на страницата, трябва да настроите вашата SEO игра.

Проучване разкри, че показани фрагменти се показват за съдържание, което се нарежда в топ 10 резултати. По-отблизо, 90,1% от представените парчета са взети от съдържание, което се нарежда в топ 5 позиции. По този начин е необходимо да се използват правилните SEO техники и да се създаде висококачествено и ценно съдържание.

Друго проучване, проведено от SEMrush, показа, че от 6,9 милиона фрагмента и почти 80 милиона ключови думи, само 7% от тях са родови. 41,59% от ключовите думи включват въпроси, а фрагментите за класиране съдържат отговор на същото. Използването на ключови думи с въпроси увеличава шансовете за получаване на представени фрагменти с 480%. Следователно, използването на правилните ключови думи и изработването на правилното съдържание за него също може да ви помогне да спечелите фрагмент.

Спечелете чертан фрагмент

Друг трик за спечелване на фрагмент е да организирате съдържанието, като използвате H2 и H3 тагове (подглави). Използването на номера и маркери позволява на съдържанието да изглежда форматирано и по-презентативно.

Препоръчаните фрагменти са прост, но ефективен начин за увеличаване на вашето SEO.

Готин факт:

 • Уебсайтовете, които имат представен фрагмент, отбелязват увеличение на честотата на кликване (CTR) с 516%

Тенденция №4: Вкореняване на изкуствения интелект

Вкореняване за изкуствен интелект

През последните няколко години се наблюдава увеличено използване на изкуствения интелект (AI), който стана по-добър и достъпен. Подхранван от чатботи и AI асистенти, използването им за растежа на вашия уеб сайт може да доведе до положителни резултати. Chatbots и AI могат да позволят на вашата компания да се свързва с други потребители дори след официалното работно време, като по този начин увеличава обхвата на вашата марка.

24 × 7 услугата на чатовете улеснява компаниите да получават бързи отговори на имейли или запитвания, идващи от клиенти в нечетни часове, без нужда от човешка помощ. Това потвърждава само използването на чатботи и AI. Също така инсталирането на чатботи и AI е рентабилно и допълнително позволява намаляване на натиска върху служителите.

С въвеждането на чатботи и AI в уебсайта на вашата марка, вие правите целия процес по-автоматизиран, предоставяйки на потребителите правилното ръководство за навигация в сайта в точното време. AI и чатовете също могат да насочват посетителите през пътуването на купувача, което води до повече реализации в крайна сметка.

По този начин, вие трябва да корен за изкуствен интелект и да интегрирате същото с вашите SEO техники през новата година.

Готин факт:

 • 72% от бизнес лидерите смятат, че изкуственият интелект е предимство за повечето фирми

Тенденция №5: Разбиране на RankBrain

Акцентът върху RankBrain ще бъде една от водещите SEO тенденции за 2020 г. RankBrain е основният алгоритъм, използван от Google, който се фокусира върху по-доброто обслужване на потребителите с насочени резултати от търсенето. През 2015 г. служители от Google разкриха, че RankBrain е третата най-решаваща индикация за класиране.

Разбиране на RankBrain

Хората често използват сложни заявки с дълги опашки в Google. RankBrain интерпретира тези заявки и ги превежда, за да оптимизира резултатите от търсенето. Анализира несвързани въпроси, за да намери прилики помежду си, което засилва бъдещото разбиране на сложни търсения и намира свързани теми.

RankBrain вече е умен и колкото повече данни събира, толкова по-бърз става в предоставянето на намерения за търсене.

Той обикновено анализира синоними и сродни термини от оригиналната заявка за търсене и разгледа други страници със свързаните думи. Това му позволява да осигури на човека високо оптимизирани резултати.

След това алгоритъмът анализира добрите резултати, използвайки фактори като ниски проценти на отпадане, по-дълги времена на престой и по-високи честоти на кликване, за да стесните намерението за търсене допълнително.

Това е причината разбирането на RankBrain и използването му във ваша полза е жизненоважно за доброто SEO. По този начин най-добрите SEO експерти оптимизират мета описанията на всяка уеб страница и я правят по-примамлива, която привлича повече кликвания, повишавайки позицията на страницата в замяна.

Друг начин да използвате RankBrain в своя полза е да увеличите използваемостта на страницата и да подобрите потребителското изживяване. Колкото повече време са прекарали на вашата страница, толкова по-големи са шансовете ви да се разпознаете от RankBrain.

Готин факт:

 • Google получава около 3 милиарда търсения всеки ден, от които 15% от търсенията са нови за RankBrain

Да обобщим

SEO тенденциите, на които трябва да внимавате през 2020 г., включват:

 • Използване на оптимизация за гласово търсене
 • Разработване на качествено съдържание
 • Стремеж към представени фрагменти в Google
 • Използване на изкуствен интелект за постигане на по-нататък
 • Разбиране и използване на алгоритъма RankBrain

Като съществен аспект за уебсайтовете да бъдат забелязани, SEO е динамичен и непрекъснато се развива. Следователно, за да запазим актуалността си, е важно да сме в течение на всички тези промени. Тенденциите в SEO през 2020 г. по същество са удължаване на тенденцията през тази година. Тъй като обаче ежедневно се правят повече актуализации, вие също трябва да се актуализирате.

Просто имайте предвид посочените по-горе тенденции и лесно можете да изрежете бъдещето на SEO и в крайна сметка вашия бизнес.

Прочетете също:

 • Най-добрите SEO приставки за уебсайтове на WordPress
 • Най-добрият софтуер за SEO анализ за вашия уебсайт
 • Как да ускорите процеса на индексиране на уебсайт?
 • 30 грешки в SEO, които могат да убият класацията на уебсайта ви през 2020 г.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map