Вземете тонове трафик за вашия блог на WP с ключови думи с дълги опашки

Опитвате ли се да класирате блога си в WordPress за ключовите думи с висока конкуренция? Вашите конкуренти също се борят да се класират за тях? Може да е трудно … Искам да кажа, че ще спечеля тази битка.


Знаеш ли, имам отлично решение за теб, ключови думи с дълга опашка. Защо трябва да слушате съветите ми? Тъй като ключовите думи с дълга опашка могат да доведат до много трафик с висока конверсия във вашия блог на WordPress и да увеличат драстично приходите за вашия бизнес.

По-долу можете да видите графиката за тази година, която демонстрира бързо увеличаващия се органичен трафик към Блог на Ahrefs.

скачащ органичен трафик

Защо това се случва? Това не е въпрос на късмет. Просто активно използваме стратегиите за изследване на ключовите думи и съм готов да споделя някои от тях с вас.

И така, в тази статия ще обясня как да се възползвате от ключовите думи с дълга опашка и да се сдобиете с торби от трафик за търсене, което ви обещах в началото на този блог. Между другото, не са необходими големи усилия.

Добре, да ви кажа какви са ключовите думи с дълга опашка и защо трябва да се интересувате от тях.

Дефиницията на ключови думи с дълга опашка

С прости думи, ключови думи с дълга опашка са непопулярни заявки за търсене или с малък обем. Те са силно фокусирани и са склонни да преобразуват изключително добре.

Ще се върна към въпроса защо тези ключови думи се наричат ​​„дълги опашки“ малко по-късно.

Анализирахме 1.9 милиарда ключови думи в американската база данни на Ahrefs и бяхме изненадани, че 92,42% от тях получават десет търсения на месец или дори по-малко.

Моля, погледнете графиката по-долу. Виждате ли “опашката” на люляк? Той визуализира непопулярните заявки. Сигурен съм, че сега разбирате защо по-малко популярните ключови думи се наричат ​​ключови думи с дълга опашка.

Това се случва, защото попадат на много дългата опашка на графиката за търсене на търсене.

графика за търсене на търсене

Ключовите думи с дълга опашка нямат нищо общо с броя на думите. Тоест, кратките заявки за търсене могат да бъдат ключови думи с дълга опашка, а дългите могат да бъдат ключови думи.

Например:

Работи в дигиталния маркетинг и курсове за дигитален маркетинг са ключови думи с глава am254 и animacrack са дълги опашки.

Заинтересовани ли сте? Искате ли да знаете как да намерите ключови думи с дълги опашки и да получите огромен трафик от тях? Просто ме последвайте по-нататък.

Ключови думи с дълга опашка – как да ги намерите

Да започнем с най-лесния начин. Вземете широка тема и започнете да я пишете в Google. Виждате ли тези предложения за автоматично довършване на Google?

Как да намерите ключови думи с дълга опашка

Това са по-специфични и не толкова популярни търсения, които могат да бъдат свързани с общата тема, която търсите.

Поставете отметка и в полето „Хората също питат“.

Хората също питат

И не забравяйте за зоната „Търсения, свързани с“ в долната част на резултатите от търсенето.

Търсения, свързани с

Резултатите, представени в раздела, дават известна представа за другите по-малко популярни, но по-специфични търсения, които хората извършват около тази тема.

Трябва обаче да ви предупредя, че ръчно събирането на тези ключови думи от Google може да отнеме доста време. Така че може би би било разумно решение да използвате професионален инструмент за изследване на ключови думи, за да намерите хиляди хубави ключови думи с дълга опашка за броени секунди.

използвам Изследовател на ключови думи на Ahrefs за целта. Това е естествено, тъй като работя за компанията, но можете да използвате всеки маркетингов инструмент по ваш избор.

Процесът обикновено се опростява до следните действия:

 • Въвеждам ключова дума със семена
 • Изберете необходимия отчет
 • Приложи филтъра за силата на звука, тъй като искам да намеря ключови думи с ниски обеми на търсене в моята ниша

Ако търся по-конкретни заявки, но не и общите, мога също да използвам филтъра за броене на думи, за да намеря ключови думи с дълга опашка, състоящи се от много думи.

Explorer също предлага отчета за въпроси. Тези видове заявки вероятно ще бъдат „непопулярни и специфични“, прочетете заявки с дълга опашка.

Ако предпочитате да останете в рамките на бюджетните си граници и да използвате предимно безплатни инструменти, опитайте Отговорете на обществеността. Прави нещо подобно.

Има още един ефективен начин да откриете обещаващи ключови думи с дълга опашка във вашата ниша / индустрия. Можете да разглеждате ключовите думи, по които в момента се класират конкурентите ви.

Отново го правя в Ahrefs, но можете да го направите в любимия си маркетингов инструмент.

Просто въвеждам домейн на конкурент в Explorer Explorer на сайта на Ahrefs, отивам в отчета за органични ключови думи и след това филтрирам за ключови думи с малък обем на търсене.

Странична забележка: Това е много информативно видео за това как да правим проучване на ключови думи през 2020 г..

Не съм сигурен, че сте обмислили този вид подход, за да намерите ключови думи с дълга опашка за съдържанието, което публикувате във вашия WP блог.

Но това не е всичко. Мога да опиша още няколко метода, за да намеря неща, които хората от вашата индустрия може да търсят в Google:

 • Влезте в обувките на клиентите си. Какъв език биха използвали и как да формулират заявките при търсене на вашите продукти или услуги?
 • Няма по-добър начин да разберете какви видове думи, фрази и език използват вашите клиенти, отколкото да говорите с тях. Говорете с клиентите си.
 • Гледайте нишките в онлайн общностите. Посетете индустриални форуми, за да видите какви въпроси задават вашите клиенти и как ги изразяват. Проверката на Facebook групи и други социални медийни платформи също няма да навреди.

Как да получите купища трафик за търсене от ключови думи с дълга опашка

По-лесно е да се класира за дългата опашка, отколкото за „главата“ ключови думи.

Например, някои ключови думи с дълга опашка в страницата с най-висока класация могат да имат приблизително 2500 търсения на месец.

Освен това повечето от страниците с най-висока класация ще имат по-малко от 20 препращащи домена, което означава, че ако създадете страница по тази тема и изградите някои връзки към нея, можете да очаквате да се класирате в топ 10 доста лесно.

Ако сравним въображаемата дълга опашка, току-що говорихме по-горе с някакъв популярен термин „head“, който има, да речем, приблизително 100 000 търсения на месец и всички класирани страници в най-високата класация за него имат тонове връзки, шансовете ви за изпреварвайки всички те стават нещастни.

Извличането е, че е по-лесно да класирате и да получите трафик от ключови думи с дълга опашка.

Можете обаче да изпаднете в следната ситуация:

Имате няколко ключови думи, които имат подобни месечни търсения. Означава ли това, че ще бъде лесно да се класира за всеки от тях?

Отговорът е не.

Погледнете първо страниците с най-висока класация. Една от ключовите Ви думи може да се превърне в ужасно конкурентна. Искате ли да знаете защо?

Това се случва, когато заявката за търсене не съдържа своя уникална тема и попада в по-широката тема.

Нека обясня феномена. Когато различни хора търсят едни и същи неща, Google разбира това и класира почти идентичен набор от страници за всички тези заявки с дълга опашка.

Тук можем да стигнем до заключението – всяка тема има своя собствена „крива на търсенето на търсенето“.

Ако създадете „крива на търсенето на търсенето“ за ключовите си думи с дълга опашка, ще видите, че докато има няколко термина „глава“, има и много дълга опашка, състояща се от хиляди ключови думи с малък обем. Всички те са части от една и съща голяма тема.

Но не е нужно да се притеснявате за това, ако изберете правилните ключови думи с малък обем на търсене.

При вас

Знаеш ли, аз съм голям почитател на ключовите думи с дълги опашки и тази статия е само върхът на айсберг, разкриваща невероятни възможности за SEO на дългите опашки за WP блогове, както и всички други ресурси, съдържащи някакво съдържание в тях, което изисква популяризиране и висока класация в търсачките.

Ако и вие сте евангелист на ключови думи с дълга опашка, моля, пуснете ми ред в коментарите. Ако тази тема е нова за вас, вашите въпроси / мисли / предложения винаги са добре дошли по-долу.

Не се срамувайте да споделите тази статия в социалните си медии, ако я считате за ценна.

Наздраве!

За автора:

Хелга Морено е страстен създател на съдържание и маркетинг в Ahrefs достатъчно смела, за да повярва, че ако има книга, която тя иска да чете, но тя все още не е написана, тя трябва да я напише сама.

Прочетете също:

 • 14 най-добри SEO инструменти, които използват всички SEO експерти през 2020 г. (безплатно & Платено)
 • 9 начина да получите висококачествени връзки безплатно
 • Как да ускорите процеса на индексиране на уебсайт през 2020 г.?
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map