11 Защитна стена на уеб приложението за сравнение за осигуряване на вашия онлайн бизнес

Кибер атаките са често срещани в наши дни.


За да защитите уеб приложенията от злонамерен софтуер или други атаки, ще ви е необходима защитна стена на уеб приложение или WAF накратко. WAF, помогнете да защитите уеб приложенията си от атаки, така че да можете да работите безпроблемно.

Има много защитни стени за уеб приложения, които можете да избирате. В тази статия ще ги ограничим до списък с най-добрите WAF услуги, предлагани на пазара.

Защитна стена на уебсайта Sucuri

Що се отнася до списъците за сравнение на уеб защитната стена, Sucuri Firewall на уебсайта е сериозен конкурент. Той предлага защита от хакери, които се опитват да използват най-добрите 10 уязвимости на OWASP, включително SQLi, XSS и CSRF.

Той също така включва смекчаване на атаките за разпространение на отказ на услуга (DDoS), подкрепени от непрекъснат мониторинг. Защитна стена на уебсайта Sucuri прихваща и проверява всички входящи HTTP / HTTPS сайт за заявки.

Въпреки че не предлага персонализирани правила, той има политика за бързо реагиране на уязвимости за нулев ден. Както и когато уязвимостта се оповестява публично, инженерите на Sucuri закърпват вашата среда, за да блокират атаките, опитвайки се да използват тази уязвимост.

AppTrana

AppTrana комбинира сканиране, напълно управлявани защитни стени на уеб приложения, CDN и услуги за мониторинг в едно решение. Той открива заплахи на приложен слой, включително OWASP Top 10 и Zero-Day уязвимости, ускорява уеб активите и защитава от експлоатации и осигурява постоянно управлявани правила, за да бъде в крак с новите рискове и вектори на заплахи.

Мониторингът в реално време също защитава уеб приложенията от DDoS и BOT атаки.

Това, което го прави полезен за малки и големи бизнеси е, че WAF не само коригира уязвимостите със синхронизиране на сканирането на уеб приложения, но и следи хакерските дейности по приложението, за да научи нови модели на атака и начини за откриване и защита срещу тях.

Cloudflare WAF

Когато става въпрос за сравнение на защитната стена на уеб приложението, CloudflareКолективната интелигентност е полезна функция, която трябва да разгледате. С изключение на OWASP Top 10 за защита и персонализирани правила, този WAF обмисля да притиска персонализирани правила към всички клиенти, ако се налага. Това по същество означава, че вашият уебсайт получава информация за сигурност и от други сайтове.

Това по същество означава, че вашият уебсайт получава информация за сигурност и от други сайтове.

Компанията следи интернет за нови видове уязвимости и техните инженери изучават всяка от тях, за да разберат какви персонализирани правила ще решат най-добре проблема.

Cloudflare твърди, че захранва милион домейни и следователно има много данни за разузнаването на сигурността и как може да повлияе на бизнеса или / и неговите клиенти.

AWS WAF

Както и за други услуги на Amazon Web Services (AWS), плащайте само за това, което използвате за техните WAF. Той блокира всички стандартни атаки на ниво 7, които компрометират сигурността или наличието на приложения.

Освен това защитната стена на AWS може да бъде разгърната или в приложението за балансиране на приложения (ALB) или Amazon CloudFront.

Предимствата на този WAF включват филтриране на трафика (въз основа на IP адреси, HTTP заглавки, HTTP тяло или URI низове), интегриране и поддръжка на AWS облак и практически анализи в реално време.

AWS WAF е идеално решение за хора и фирми, които биха искали да управляват своите WAF в рамките на конзолата за управление на AWS.

Akamai WAF

Akamai е Защитна стена за уеб приложения на Kona намалява риска от кражба на данни, престой и други нарушения на сигурността. Мониторингът в реално време също осигурява видимост в събитията за сигурност, така че администраторите да могат да предприемат действия съответно.

Той предлага защита от най-разпространените уеб базирани атаки, които експлоатират инжектиране, скриптове на различни сайтове и злонамерено изпълнение на файлове. Защитата на DDoS обаче не е в комплект с WAF и се предлага като допълнителна услуга.

Akamai също предлага безброй други решения за ефективност на уебсайта, които включват мрежа за доставяне на съдържание (CDN), ускорение на уеб и мобилни устройства и управление на трафика.

Qualys WAF

Защитна стена на уеб приложението на Qualys съчетава мащабируемост и управляемост в рамките на своя набор от продукти. Това облачно решение предлага не само защита от експлоатация на OWASP, но може да се управлява и под една конзола, която също така поддържа сканирането на техните уеб приложения и виртуални машини.

Qualys WAF е интегриран и с решение за сканиране на уеб приложения, за да намери уязвимости и да ги поправи, докато спира атаките.

Той е достъпен на пазара на Amazon Web Services (AWS) и разполага и за двете публичен и частен облак уеб приложения. Освен това той предлага здравни проверки на уеб приложенията и балансиране на натоварването на сървъра, за да повиши достъпността и производителността.

WAF е от съществено значение за всеки онлайн бизнес защита от онлайн заплахи в реално време за бизнес и безопасност на клиентите. Надявам се по-горе списъкът на защитната стена на уеб приложението да ви помогне да изберете за вашите уеб приложения.

True Shield WAF от SiteLock

True shield защитната стена на уеб приложението е бърза и лесна за настройка WAF услуга. Можете лесно да го настроите в рамките на 5 минути след обаждането на SiteLock. Това е CDN услуга, която позволява на посетителите да използват сайта с 50% по-бързо от другите.

True Shield се предлага и със SEO защита, за да защити вашите SEO усилия от зловреден софтуер. Така търсачките не намират злонамерен софтуер във вашия сайт; следователно няма да го блокира Освен това, той е много точен и ви предпазва от кибератаки с 99,99% точност.

True Shield се предлага с три пакета, True Shield Basic, True Shield professional и True Shield Premium. Всички тези пакети имат своите предимства, но най-добрият сред тях е премиум пакетът, който идва на малко по-висока цена.

F5 Advanced WAF

Разширена защита на защитната стена за уеб F5 е WAF от следващото поколение. Според това, което те твърдят, то може да открие и защити от много атаки, които много други WAF не успяват. Освен това, тя комбинира машинно обучение, за да помогне за защита на вашия уеб сайт и уеб приложения.

Това е анти-бот Mobile SDK за защита на мобилните приложения от уеб атаки с помощта на поведенчески анализ. Той има криптиране на данни в браузъра за защита от извличане на данни от злонамерен софтуер и сигурност на протокола REST / JSON, XML, GWT API.

F5 WAF е отлична защитна стена в мрежата, за да защити уебсайта ви от различни атаки. С помощта на двигателя за анти-злонамерен софтуер и кибератаки от следващо поколение това е доста прилична услуга WAF.

Wallarm

Усъвършенстван облачен WAF защитава вашите уеб приложения от XSS, XXE, SQL инжекции, RCE и други заплахи OWASP. Това е напълно автоматизирана услуга, която не изисква ръчна конфигурация.

Това е надеждна услуга с бързи и здрави филтриращи възли. Той предлага модерна поддръжка за технологичен стек като Docker, Kubernetes и WebSockets, която се управлява допълнително от инструментариума на DevOps. Също така използва машинно обучение за блокиране на атаки със защита в реално време от заплахи и различни опции за внедряване.

Като цяло разширеният облачен език е защитна стена, заредена с функции, за да се противопостави на различни заплахи с висока точност.

Единични науки WAF

Единични науки Пълна облачност уеб приложение Firewall е хибридна и мулти облачна WAF услуга. Лесното внедряване и бързото управление го правят лесна за използване и надеждна WAF услуга. С 32000 защита на приложения на месец, това е популярна защитна стена за уеб приложения на пазара.

Лесната поддръжка на екипа на DevOps се грижи за основните оперативни проблеми и се фокусира върху други защити от заплахи. Двойният двоен агент-модул от следващо поколение помага за бърза настройка, без да влияе на производителността. Освен това, има инструментална верига DevOps за видимост на екипа и мощен аналитичен скрипт за всякакъв вид защита от заплаха.

Single Sciences WAF работи, където работи вашето приложение. Изпълнява се от код в приложенията, като облачен WAF, от уеб сървъри и контейнери или API шлюзове. Освен това, конфигурация SmartParse, която не изисква ръчна поддръжка.

Тя се присъжда като визионер през 2019 г. Магически квадрант Gartner. Той е един от най-добрите автоматизирани WAF с висока точност на защита на уеб приложенията.

Imperva WAF

Imperva е друга защитна стена на уеб приложение, която анализира и проверява заявките за вашето приложение и блокира атаките. Той защитава приложенията в облака и в локални помещения. С отлични политики за сигурност и управление можете спокойно да мигрирате приложенията си с пълна защита.

Можете да внедрите Imperva в AWS и Azure, както и Cloud WAF или локално. Така внедряването е гъвкаво и отговаря на нуждите на потребителя със специфични нива на обслужване и сигурност.

Imperva защитава от критични заплахи като скриптове на кръстосан сайт, SQL инжектиране, достъп до ресурси, включване на отдалечени файлове, автоматизирани топ 10 или 20 заплахи и други заплахи OWASP. Техният изследователски екип винаги следи новите заплахи и съответно актуализира правилото. Освен това, той използва графично отчитане, така че лесно да разберете състоянието на сигурност на вашето уеб приложение.

Imperva използва динамично доказателство на приложението, за да открие атаки чрез анализ на директориите, URL адресите и потребителските данни на приложението. Тогава тя свежда до минимум фалшивите положителни резултати с корелирана проверка на атаката, като изследва цялостните нарушения в приложението. И двете се комбинират, за да защитят и блокират всяка атака върху вашето приложение.

Обобщавайки

WAF е от съществено значение за всеки онлайн бизнес, за да се предпази от онлайн заплахи в реално време за безопасността на бизнеса и клиента. Надявам се горният списък да ви помогне да изберете такъв за вашите уеб приложения.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map