5 най-добри облачни VAPT за малки и средни бизнес сайтове

В последно време пейзажът на електронната търговия е драстично подсилен от напредъка на интернет технологиите, които позволяват на много повече хора да се свързват с Интернет и да извършват повече транзакции.


Днес много повече фирми разчитат на своите уебсайтове като основен източник на генериране на приходи. Следователно, сигурността на такива уеб платформи трябва да бъде приоритизирана. В тази статия ще разгледаме списък на някои от най-добрите инструменти, базирани в облак VAPT (Оценка на уязвимостта и тестване на проникване), достъпни днес, и как те могат да се възползват от стартиращ, малък и среден бизнес.

Първо, собственикът на уебсайт или електронна търговия трябва да разбере разликите и приликите между оценката на уязвимостта (VA) и теста за проникване (PT), за да информира вашето решение, когато взема решение за това, което е най-доброто за вашия бизнес. Въпреки че както VA, така и PT предоставят допълнителни услуги, има само фини разлики в това, което целят да постигнат.

Разлика между VA и VT

Когато извършва оценка на уязвимостта (VA), тестерът има за цел да гарантира, че всички открити уязвимости в приложението, уебсайта или мрежата са определени, идентифицирани, класифицирани и приоритизирани. Казва се, че оценката на уязвимостта е ориентирана към списъка. Това може да се постигне с помощта на инструменти за сканиране, които разглеждаме по-нататък в тази статия. От съществено значение е да се извърши подобно упражнение, защото то дава критичен поглед на бизнеса къде са вратичките и какво трябва да коригират. Това упражнение е и това, което предоставя необходимата информация за бизнеса при конфигуриране на защитни стени, като например WAFs (защитни стени на уеб приложения).

От друга страна, упражнението за тестване на проникване (PT) е по-директно и се казва, че е ориентирано към целта. Целта тук е не само да се проучат защитните сили на приложението, но и да се използват откритите уязвимости. Целта на това е да симулира кибер-атаки в реалния живот на приложението или уебсайта. Част от това би могло да се направи с помощта на автоматизирани инструменти; някои от тях ще бъдат изброени в статията и могат да бъдат направени и ръчно. Това е особено важно, за да могат предприятията да разберат нивото на риск, което представлява уязвимостта и най-добре да осигурят такава уязвимост от евентуална злонамерена експлоатация..

Следователно бихме могли да оправдаем това; оценка на уязвимостта осигурява принос в провеждането на тестове за проникване. Следователно, необходимостта от пълнофункционални инструменти, които могат да ви помогнат да постигнете и двете.

Нека да проучим вариантите …

Astra

Astra е пълнофункционален VAPT инструмент, базиран на облак, със специален фокус за електронна търговия; поддържа WordPress, Joomla, OpenCart, Drupal, Magento, PrestaShop и други. Той се предлага с набор от приложения, злонамерен софтуер и мрежови тестове за оценка на сигурността на вашето уеб приложение.

Той идва с интуитивно табло, което показва графичен анализ на заплахи, блокирани на вашия уебсайт, като се има предвид определена времева линия.

Някои функции включват.

 • Приложение Статичен и динамичен анализ на кода

Със статичен код и динамичен анализ, който проверява кода на приложението преди и по време на изпълнение, за да се гарантира, че заплахите са хванати в реално време, които могат да бъдат незабавно коригирани.

 • Сканиране на злонамерен софтуер

Освен това прави автоматизирано сканиране на приложения за известни злонамерени програми и ги премахва. По същия начин, проверка на разликата във файловете за удостоверяване на целостта на вашите файлове, които може да са били злонамерено променени от вътрешна програма или външен атакуващ. В секцията за сканиране на злонамерен софтуер можете да получите полезна информация за възможния злонамерен софтуер на вашия уебсайт.

 • Откриване на заплахи

Astra също прави автоматично откриване и регистриране на заплахи, които ви дават представа кои части от приложението са най-уязвими за атаки, кои части са най-експлоатирани въз основа на предишни опити за атака.

 • Вход за плащания и тестване на инфраструктурата

Той провежда тестване на перото за шлюз за приложения с интеграции на плащания – също така тестове за инфраструктура, за да гарантира сигурността на инфраструктурата на приложението.

 • Мрежово тестване

Astra предлага тест за проникване в мрежа на рутери, комутатори, принтери и други мрежови възли, които биха могли да изложат бизнеса ви на вътрешни рискове за сигурност.

По отношение на стандартите тестването на Astra се основава на основни стандарти за сигурност, включително OWASP, PCI, SANS, CERT, ISO27001.

Netsparker

Екип на Netsparker е готово за предприятие средно до голямо бизнес решение, което има редица функции. Той може да се похвали с надеждна функция за сканиране, която е запазена като Proof-based-Scanning ™ технология с пълна автоматизация и интеграция.

Netsparker има голям брой интеграции със съществуващи инструменти. Лесно се интегрира в инструменти за проследяване на издания като Jira, Clubhouse, Bugzilla, AzureDevops и др. Също така има интеграции със системи за управление на проекти като Trello. По същия начин, със CI (непрекъсната интеграция) системи като Jenkins, Gitlab CI / CD, Circle CI, Azure и др. Това дава възможност на Netsparker да бъде интегриран във вашия SDLC (Software Development Life Cycle); следователно вашите тръбопроводи за изграждане вече могат да включват проверка на уязвимостта, преди да внедрите функции на бизнес приложението си.

Таблото за интелигентност ви дава представа какви грешки в защитата съществуват във вашето приложение, нивата на тяхната тежест и кои са коригирани. Също така ви предоставя информация за уязвимости от резултатите от сканиране и възможни вратички за сигурност.

който може да се държи

Tenable.io е готов за предприятие инструмент за сканиране на уеб приложения, който ви дава важна представа за перспективите за сигурност на всички ваши уеб приложения.

Лесно е да настроите и да започнете да работите. Този инструмент не се фокусира само върху едно приложение, което стартирате, а върху всички уеб приложения, които сте разгърнали.

Той също така основава сканирането си на уязвимост на широко популярните OWASP Top Ten уязвимости. Това улеснява всеки специалист по сигурността да започне сканиране на уеб приложение и да разбере резултатите. Можете да планирате автоматизирано сканиране, за да избегнете повтаряща се задача за ръчно повторно сканиране на приложения.

Pentest-Tools

Pentest инструменти скенер ви дава пълна информация за сканиране на уязвимости, които да проверите на уебсайт.

Той обхваща отпечатъци чрез уеб-отпечатъци, SQL инжектиране, скриптове на различни сайтове, отдалечено изпълнение на командите, включване на локални / отдалечени файлове и др. Предлага се и безплатно сканиране, но с ограничени функции.

Отчитането показва подробности за вашия уебсайт и различните уязвимости (ако има такива) и нивата на тяхната тежест. Ето екранна снимка на безплатния отчет „Light“ Scan.

В PRO акаунта можете да изберете режима на сканиране, който искате да извършите.

Таблото за управление е доста интуитивно и дава полезен поглед върху всички проведени сканирания и различните нива на тежест.

Сканирането на заплахи също може да бъде насрочено. По същия начин инструментът има функция за отчитане, която позволява на тестер да генерира отчети за уязвимост от проведените сканирания.

Google SCC

Център за управление на сигурността (SCC) е ресурс за наблюдение на сигурността за Google Cloud.

Това дава възможност на потребителите на Google Cloud да настроят мониторинг на сигурността на своите съществуващи проекти без допълнително инструментариум.

SCC съдържа различни местни източници за сигурност. Включително

 • Откриване на облачна аномалия – Полезно за откриване на неправилно форматирани пакети данни, генерирани от DDoS атаки.
 • Облачен скенер за сигурност – Полезен за откриване на уязвими места като Cross-site Scripting (XSS), използване на пароли с ясен текст и неактуални библиотеки в приложението ви.
 • Откриване на данни в облак DLP – Това показва списък от кодове за съхранение, които съдържат чувствителни и / или регулирани данни
 • Forseti Cloud SCC конектор – Това ви позволява да разработите свои собствени персонализирани скенери и детектор

Той също така включва партньорски решения като CloudGuard, Chef Automate, Qualys Cloud Security, Reblaze. Всичко това може да бъде интегрирано в Cloud SCC.

заключение

Сигурността на уебсайтовете е предизвикателна, но благодарение на инструментите, които улесняват да разберете какво е уязвимо и смекчите онлайн рисковете. Ако не вече, опитайте горното решение днес, за да защитите вашия онлайн бизнес.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map