5 общи заплахи за уеб приложения и как да ги избегнем

Въпреки удобството им, има недостатъци, когато става въпрос за разчитане на уеб приложения за бизнес процеси.


Едно нещо, което всички собственици на бизнес ще трябва да признаят и да се предпазят, е наличието на софтуерни уязвимости и заплахи за уеб приложенията.

Докато няма 100% гаранция за безопасност, има някои стъпки, които човек може да предприеме, за да избегне устойчиви щети.

Ако използвате CMS, последният хакерски доклад от SUCURI показва повече от 50% от заразените уебсайтове с една или повече уязвимости.

Ако сте нови за уеб приложенията, ето някои общи заплахи, които трябва да внимавате и избягвате:

Неправилна конфигурация

Функциониращото уеб приложение обикновено се поддържа от някои сложни елементи, изграждащи неговата инфраструктура за сигурност. Това включва бази данни, ОС, защитни стени, сървъри и друг приложен софтуер или устройства.

Това, което хората не осъзнават, е, че всички тези елементи изискват честа поддръжка и конфигуриране за да поддържа правилното функциониране на уеб приложението.

Преди да използвате уеб приложение, общувайте с разработчиците, за да разберете мерките за сигурност и приоритет, които са предприети за неговото развитие.

Когато е възможно, планирайте тестове за проникване на уеб приложения, за да проверите способността му да борави с чувствителни данни. Това може да помогне незабавно да откриете уязвимостите на уеб приложенията.

Това може да помогне да разберете уязвимостите на уеб приложенията бързо.

Malware

Наличието на зловреден софтуер е още една от най-често срещаните заплахи, срещу които компаниите обикновено трябва да се пазят. При изтегляне на злонамерен софтуер могат да възникнат тежки последствия като наблюдение на активността, достъп до поверителна информация и заден достъп до нарушения в мащабни данни.

Зловредният софтуер може да бъде категоризиран в различни групи, тъй като те работят за постигане на различни цели – шпионски софтуер, вируси, Ransomware, червеи и троянски коне.

За да се преборите с този проблем, не забравяйте да инсталирате и поддържате актуални защитни стени. Уверете се, че всички ваши операционни системи също са актуализирани. Можете също да ангажирате разработчици и експерти за антиспам / вируси, които да измислят превантивни мерки за премахване и откриване на злонамерен софтуер.

Не забравяйте също да архивирате важни файлове във външна безопасна среда. Това по същество означава, че ако сте заключени, ще имате достъп до цялата си информация, без да се налага да плащате поради откуп.

Извършете проверки на вашия софтуер за сигурност, използваните браузъри и плъгини на трети страни. Ако има лепенки и актуализации за плъгините, не забравяйте да ги актуализирате възможно най-скоро.

Инжекционни атаки

Инжекционните атаки са още една често срещана заплаха, която трябва да се търси. Тези видове атаки се предлагат в различни видове инжектиране и са подготвени за атака на данните в уеб приложенията, тъй като уеб приложенията изискват данни за функциониране.

Колкото повече данни се изискват, толкова повече възможности за прицелни атаки ще бъдат насочени. Някои примери за тези атаки включват SQL инжектиране, инжектиране на код и скриптове на място.

SQL инжекционните атаки обикновено отвличат контрол върху базата данни на собственика на уебсайта чрез акта на инжектиране на данни в уеб приложението. Инжектираните данни дават инструкции за базата данни на собственика на уебсайта, които не са били разрешени от самия собственик на сайта.

Това води до изтичане, премахване или манипулиране на съхранени данни. Инжектирането на кода, от друга страна, включва инжектирането на изходни кодове в уеб приложението, докато скриптът на различни сайтове инжектира код (JavaScript) в браузърите.

Тези инжекционни атаки основно функционират, за да дадат инструкции за вашето уеб приложение, които също не са оторизирани.

За да се борят с това, собствениците на фирми се съветват да прилагат техники за валидиране на входа и надеждно кодиране. Собствениците на фирми също се насърчават да използват „най-малко привилегияПринципи, така че правата на потребителите и разрешението за действия да бъдат сведени до минимум.

Фишинг измама

Фишинг атаките за измама обикновено са замесени и пречат директно на маркетинговите усилия по имейл. Тези видове заплахи са създадени да приличат на имейли, които са от законни източници, с цел придобиване на чувствителна информация като идентификационни данни за вход, номера на банкови сметки, номера на кредитни карти и други данни.

Ако индивидът не е запознат с разликите и индикациите, че имейл съобщенията са подозрителни, това може да бъде смъртоносно, тъй като те могат да отговорят на него. Освен това те могат да се използват и за изпращане на злонамерен софтуер, който при щракване може да получи достъп до информацията на потребителя.

За да не се случват подобни инциденти, уверете се, че всички служители са информирани и способни да забелязват подозрителни имейли.

Трябва също да бъдат обхванати превантивните мерки, така че да могат да се предприемат допълнителни действия.

Например сканиране на връзки и информация преди изтегляне, както и връзка с лицето, на което имейлът е изпратен, за да се провери неговата легитимност.

Груба сила

Тогава има и груби атаки, където хакери опит за отгатване на пароли и да получите достъп до данните на собственика на уеб приложението.

Няма ефективен начин да се предотврати това. Въпреки това, собствениците на фирми могат да възпрепятстват тази форма на атака, като ограничат броя на влизанията, които човек може да предприеме, както и да използват техника, известна като криптиране.

Като отделяте време за криптиране на данни, това гарантира, че те са трудни за хакерите да се възползват от тях за всичко друго, освен ако нямат ключове за криптиране.

Това е важна стъпка за корпорациите, които са длъжни да съхраняват чувствителни данни, за да предотвратят появата на други проблеми.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map