6 интересни сценария, в които бизнесът наема етични хакери

Обзалагам се, че имате „изненадания израз“ на лицето си, ако също не сте наясно с нещо, което се нарича етично хакерство.


Може дори да мислите как хакерството може да бъде етично. Сега, предполагам, защото първият път, когато научих за етично хакване, точно това си мислех.

Въпреки това:

За да се съкрати дългата история, етичното хакерство е локализиране на уязвимостта на информационните системи, както и на уебсайтовете, като се използват действителните тактики на хакване и след това се уведомява собствениците на мрежи, информационни системи или сайтове, че настройките им могат да бъдат проникнати и хакнати от правиш същото, както и ти.

Когато собствениците на съответните уебсайтове и системи научат за подобни слабости и уязвимости, те не се дразнят от етичните хакери, но им плащат красиви чекове като пари от награди и дори ги наемат, за да направят системите непроницаеми.

Нека ви покажа някои от интересните сценарии, в които предприятията наемат етични хакери.

Когато знаете, че уебсайтът ви може да бъде хакнат

Помислете за уебсайтовете, които често взимат удари от хакери. И такива уебсайтове могат да бъдат значителни, средни и малки.

Най-честата практика на хакерите в наши дни е да хакнат система и да поискат откуп под формата на биткойни.

Така:

Да предположим, че вашият уебсайт е бил нападнат наскоро от зъл хакер и има успешни опити за кражба на данни.

Въпреки това:

За щастие тези данни не бяха толкова важни. Това нямаше парична стойност и знаете, че хакер ще се върне, за да получи данни, които означават нещо, така че те могат да го продадат в Dark Web или да ви помолят за откуп.

В тази ситуация можете веднага да се свържете с някои сертифицирани етични хакери веднага след опита за хакване и да ги помолите да изградят по-добра защитна стена около вашата система.

Тези хакери ще извършват и други проверки и ще се уверят, че попълвате вратичките.

Така че получаването на етични хакери на вашия екип да победят хакери с черни шапки е един от най-критичните сценарии.

И познай какво?

Дори Twitter плаща на хакер да проникне в системата му и да види дали все още има уязвимости.

За защита на най-малко защитените активи

Имало е тази измама, че хакерите са след уебсайтове като Facebook или Google, защото е голяма игра, ако ловуват някой от тях.

Няма съмнение, че са нарушени данни на много големи уебсайтове, включително Google.

Въпреки това:

Това са компании за милиарди долари, а тяхната мрежа и системи просто не са толкова лесни за нарушаване на хакерите.

Ето защо ще слушате подобни истории от всеки Том, Дик и Хари. Всеки ден с малко известен уебсайт получава тези имейли за „хакване или биткойн“ в наши дни.

В наши дни е важно да наемете сертифициран етичен хакер, за да защитите най-малко защитените активи като корпоративен уебсайт или приложението на уебсайта си.

Когато преминете от физически към облачен хостинг

Когато знаете, че уебсайтът ви е хостван на физически сървъри или сървъри „на място“, вие сте много наясно, че разбиването на това не е толкова лесно..

Има причина, поради която виждаме поход в хакери с черни шапки. Причината е облачните изчисления. Не съм наивен тук.

Знаем, че облачните изчисления са чудесна иновация, която намали разстоянията между този човек и този сървър.

Въпреки това:

Знаем също, че виртуализацията и аутсорсингът на ИТ някак избледняха границите и свалиха охраната. Нивото на заплахите се е увеличило, защото сега вашето дете живее на място, което можете да контролирате, но то е навсякъде.

В такава ситуация се нуждаете от етични хакери още повече, тъй като с лекота на изчисление нивото на нишките също се увеличи.

Когато имате заплахи от финансови измами

Хакването не е едномерна игра. Има много измерения на хакерството – също като дисциплините, и едно от тях са финансовите измами.

Защо да хакнете уебсайт и да продадете данните или да изнудвате собственика на уебсайта, за да изкупи обратно данните, когато можете директно да хакнете банкови сметки и данни за кредитни / дебитни карти, за да ги злоупотребите.

Организациите и учрежденията, които могат да имат реални заплахи от финансови измами, са банките.

Ще има ли по-големи доказателства за необходимостта от етичен хакер, отколкото притежателите на банкови сметки да бъдат ограбени от спестяванията си?

Едва ли всяка система е по-сигурна от онлайн банковата система и въпреки това хакерите в много различни страни успешно хакнаха банките.

Така че да, може да се нуждаете от някой, който да ви спести финансовите активи.

Proactive & Превантивна защита

Кой не би искал да спре атака, преди да се случи?

Кой не би искал да е готов, когато дойдат крадците?

Да:

Всички ние бихме искали да бъдем активни и превантивни, за да защитим ценния си бизнес и активи.

Какво общо има това с етичното хакване? Е, естествено и привично, етичните хакери са хора, които действат проактивно и спират проникването превантивно.

Представете си, че ги наемате на прага на вашия бизнес успех, когато очаквате най-много хакерите и си представете как биха се почувствали, когато видят, че вашата система е 100% защитена от опити за хакване.

Мнението на външния човек помага

Случвало ли ви се е някога да играете шах или друга игра като шах, че човекът, който е само зрител и не играе играта, има по-добър и различен поглед върху играта?

Този човек често предвижда предстоящите атаки и неочаквани ходове. Също така, това е човекът, който вижда играта от различен ъгъл и който знае 101 начина за незабавна проверка.

Етичните хакери също са аутсайдери.

Представете си ситуация, в която не успявате да получите слабостта на вашата система, но идва вън и ви казва къде лесно може да бъде свалена „външната стена“.

Добре:

Може да има повече и всички правилни причини и сценарии, при които може да се нуждаете от един или група етични хакери.

Единствената ситуация, в която нямате нужда от тях, е ситуацията, в която не можете да си ги позволите, защото те зареждат добре. Ако сте любопитни да научите за етичното хакване, тогава вижте този онлайн курс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map