6 решения за сигурност на електронната поща за защита от спам и фишинг атаки

Имейлите са неразделна част от бизнес процеса на вашата компания, независимо дали искате да взаимодействате с вашите клиенти, перспективи или служители.


Имейлът ви е професионален начин да представите продуктите и услугите на вашата марка, да уведомявате клиентите си за оферти и сделки. Може също да съдържа чувствителна информация като данни за банкови сметки, номера на кредитни карти, търговски разговори и много други.

Така че, никога не бихте искали да рискувате да загубите вашата имейл информация. Въпреки това имейлите са първата цел на кибер мошениците за достъп до личните данни на вашата компания чрез фишинг атаки и спами.

Фишинг кампаниите се увеличават както по отношение на сложност, така и по обем. Подобни атаки са една от основните причини за инциденти със сигурността и нарушения на данните. А доклад от Verizon казва, че почти 1/3 от всички нарушения на данните през 2019 г. включват фишинг.

Тези кибератаки имат за цел да използват прикрити имейли като свое оръжие, за да подмамят получателите да смятат, че съобщението е полезно за тях. Например съобщението може да чете молбата на тяхната банка, свързана с банковите им идентификационни данни, кликване за изтегляне на прикачен файл от тяхната компания, налагане на спешност и други.

Какво е влиянието на измамите с фишинг върху бизнеса?

Бизнесът по целия свят търпи огромна загуба по отношение на пари, репутация, регулаторни глоби и много други. Дори големите компании като Facebook и Google с безупречни лепенки за сигурност са били проникнати от киберпрестъпниците и са загубили милиони долари, проверете този доклад.

Мотивът зад подобни измами не се свежда до кражба само на пари, а на нещо още по-важно – данни.

Нека разберем тежките му последици за бизнеса.

Репутация щети

Основата на вашия бизнес е изградена на доверие между вас и вашите клиенти. Те ви се доверяват с тяхната информация. Но когато се случи фишинг измама, всичките ви данни са изложени, включително вашата марка и клиенти.

Следователно, това омаловажава доверието им във вашата компания. Той влияе върху възприемането на вашата марка в очите на вашите клиенти, партньори и дори служители. Следователно стойността на вашата марка намалява, а също така и приходите ви.

Регулаторни глоби

Регулаторните органи могат да налагат тежки финансови санкции заради фишинг атаки, излагащи данните на вашите клиенти и служители, в случай че нарушават PCI или HIPAA.

В такива случаи организациите трябва да полагат милиони за компенсиране на клиенти и служители, чиито данни са били откраднати. А доклад казва, че бизнесът е загубил в световен мащаб 26 милиарда долара от престъпления с фишинг от 2016 г. до 2019 г..

Загуба на клиенти

Нарушенията на данните засягат съществено потребителите и ги изнервят. Те започват да намират други продукти или услуги, които смятат, че са по-безопасни. Следователно, в допълнение към паричните загуби, жертвата организация губи голям брой клиенти.

Сега те трябва да започнат отново да изграждат тази увереност, която се оказва още по-строга от по-рано. По подобен начин се отразява и на доверието на вашите инвеститори, намалявайки стойността на вашата компания. През 2018 г., когато Facebook се изправи нарушаване на данните, оценката му е намалена с 36 милиарда долара.

Загуба на интелектуална собственост

Има и още нещо – загубата на интелектуална собственост също е пагубна.

Онлайн измами и фишинг атаки съдържат множество търговски тайни, списъци с клиенти, ценни изследвания, данни от анализи, използваната технология, патент или дизайн и много други. Такава чувствителна информация, ако бъде попаднала в грешни ръце, може да повлияе сериозно на компанията по много начини.

Така, какво можеш да направиш по въпроса?

Е, за да предотвратите фишинг кампании и други онлайн заплахи, има някои опции. Един от начините за защита на имейлите ви е чрез използване на приличен софтуер за защита на електронната поща. Всъщност първата линия на защита във вашата компания трябва да е софтуер за защита на електронната поща. Той може да защити имейлите ви от хакери, вируси и спам, като същевременно ви позволява да управлявате бизнеса си без никакъв страх.

Нека да разгледаме следния софтуер, за да защитим организационните си имейли.

Sophos

Изработен с високи постижения и имайки предвид онлайн заплахите на утрешния ден, Sophos е интелигентен софтуер за защита на електронната поща. Използвайки изкуствен интелект, той може да осигури предсказуема сигурност, за да защити вашите имейли.

Имейл пясъчната кутия на Sophos използва награждаваната технология на Intercept X, която е дълбока учебна невронна мрежа. Той е в състояние да блокира нежелани приложения и зловреден софтуер с нулев ден. Използвайки ултра-напредналата технология за борба с откупуването и анализ на поведението, Sophos може да спре атаките за зареждане и дори най-новия софтуер.

Sophos предлага URL защита със време на кликване, която може да провери репутацията на уебсайта на получените имейл връзки преди доставката. По този начин той блокира тайни атаки, което е уникална функция, която този софтуер предлага.

Той също така предотвратява измамниците от фишинг да ви предпазват от измамни имейли, като използват комбинация от техники за удостоверяване на DMARC, DKIM и SPF, подобен анализ на домейни, показване на името и проверка на аномални заглавки на имейли. Софтуерната карантина, блокира и маркира подозрителни съобщения с предупреждение. Той използва своите филтри за IP репутация, антивирусни, анти-спам двигатели и имейл филтри, за да улавя онлайн заплахи.

Той се интегрира с Sophos Central, облачна базова конзола, за да ви позволи да управлявате защитата си от заплахи и да реагирате по-бързо. Sophos Endpoint Protection автоматично открива и почиства заразените компютри.

Използването на криптиране по имейл и усъвършенствана сигурност при нарушаване на данните предотвратява загубата на данни и ви позволява да контролирате напълно данните си. Той сканира съобщения и прикачени файлове и защитава вашите имейли бързо с бутон за добавка O365. Работи ефективно с различни бизнес имейли и може лесно да се интегрира с G Suite, Office 365, Exchange 2003+ и т.н..

Barracuda

Защитете вашите имейли, данни и потребители с Barracuda Essentials чрез спиране на напреднали заплахи като откупуващ софтуер и фишинг с копия, както и обемни заплахи, включително спам и зловреден софтуер. Архивирането с подправки е съвместимо с правилата за задържане на имейли.

С облачно архивиране можете да защитите вашите файлове от изтриване или повреда и да възстановите всеки един от тях безпроблемно. Силната технология за криптиране и предотвратяване на течове поддържа вашите чувствителни данни перфектно защитени. Входящите му филтри откриват и дезинфекцират всеки имейл, преди да го доставят, за да се защитят от заплахи.

Barracuda използва техники като сканиране на вируси, анализ в реално време, оценка на спам, проверки на репутацията, Предотвратяване на URL връзки и други, за да осигурите най-добрата защита. Нейният денонощен глобален операционен център за заплахи – Barracuda Central постоянно следи за нови уязвимости и използва филтърни технологии.

Advanced Threat Protection е базовата в облака услуга за защита от злонамерен софтуер, атаки с нулев ден заедно с други заплахи. Той използва многопластови аналитични двигатели като статичен анализ, анализ на поведението и пясъчни кутии, емулирани от процесора, за откриване на уклончиви и неизвестни заплахи.

Неговите изходящи филтри блокират изходящите атаки, излъчвани от вашата мрежа, за да защитят чувствителните данни на вашите клиенти, служители и партньори. Неговото превъзходно криптиране на имейли осигурява сигурни номера на кредитни карти, данни на HIPAA, данни за социално осигуряване и друга чувствителна информация.

Бъдете свързани през цялото време, дори по време на загуба на връзка или прекъсване на сървъра, тъй като непрекъснатостта на електронната поща на Barracuda ви позволява да използвате спешна пощенска кутия. Това е реакция на инциденти и съдебната медицина предоставя информация за заплахи, така че администраторите могат да предупреждават потребителите да изтриват злонамерени имейли.

Avanan

Avanan може ефективно да блокира заплахи, преди вашата пощенска кутия да ги получи и работи добре със съществуващата сигурност. Той може да осигури пълна защита на облачната електронна поща, както и на системи за сътрудничество.

Той сканира заплахи, след като съществуващата система за сигурност на вашия компютър приключи сканирането. Той предлага защита на най-високо ниво срещу хакове от бизнес имейл, нарушени акаунти и вътрешни заплахи.

Изкуственият интелект позволява на Avanan да се учи от сложната връзка между моделите на комуникация, имейлите и служителите, за да създаде профил на заплаха. По този начин софтуерът блокира онлайн заплахи за всяка организация.

С помощта на този софтуер не се случва промяна в MX записа, което означава, че хакерите не могат да открият коя система за защита на електронната поща използвате. Що се отнася до производителността, тя ви позволява да се наслаждавате на непрекъснато изживяване, докато използвате облачни приложения. Той може да улавя заплахи, свързани със свързани приложения в облак, включително Google Drive, Екипи и OneDrive.

MailChannels

Има два вида продукти за защита на електронната поща, включени в MailChannels – Филтриране на изходящо и входящо филтриране.

Изходящото филтриране на MailChannels ви позволява да сканирате и изходящи имейли и след това да ги изпращате, за да предотвратите черния списък с IP, като същевременно постигате по-добра износимост по имейл.

Това е облачен SMTP релеен продукт, който може да открива и блокира спамерите. Използвайки го, можете да премахнете проблеми с доставката по имейл поради черния списък с IP и той автоматично затваря компрометирани скриптове и акаунти за по-добра сигурност. Тя е обвързана с технология за фишинг и откриване на спам от световна класа, уведомява за идентифициране на спам, предлага поддръжка с няколко пароли, осигурява търсене в дневника, позволява на различни потребители на конзолата и предоставя информация за общо изпратени имейли.

Входящо филтриране на MailChannels ви позволява да защитите входящата си поща от фишинг, спам, злонамерен софтуер и други онлайн заплахи. Това е също облачен филтър за спам, който предлага проста интеграция с помощта на cPanel и предлага многопластова защита. Той има най-новите стандарти за сигурност, като SSL / TLS, DMARC, DKIM, SPF и други. Можете да управлявате директно блокиране от входящата си поща, като използвате Quarantine Digest, маркирате спам и получавате подробни регистрационни файлове.

MailChannels използва прост, интуитивен и мощен потребителски интерфейс, създаден със съвременни технологии, за да ви позволи да управлявате ефективно контактите си. Работейки в различни облачни системи, той осигурява 99,99% продължаване, като в същото време минимизира по-малко точки на повреда.

Mimecast

Облачната система за сигурност на Mimecast защитава вашата компания, клиенти и служители, като се защитава от входящ злонамерен софтуер, спами, кампании за фишинг, атаки с нулев ден и други. Той използва иновативни технологии, приложения и политики, за да идентифицира заплахите и да ги блокира, преди да проникнат във вашата пощенска кутия.

Mimecast предлага сигурност, базирана на политика, способна да се интегрира със своя защитен шлюз за електронна поща. Тя включва DLP, контрол на съдържанието и криптиране от край до край чрез Mimecast Secure Messaging. Той проверява URL адресите на уебсайта, докато кликва върху която и да е връзка, за да защити вашите данни.

Софтуерът открива всички прикачени файлове чрез прилагане на аналитични техники, пясъчник и адаптивни подходи, за да се блокират всички възможни заплахи. Той предпазва от имейл подлични лица за ваша безопасност.

Обучението за повишаване на осведомеността на Mimecast има за цел да помогне на хората да намалят онлайн рисковете, свързани с човешки грешки. Здравата му сигурност може да контролира изходящите ви имейли, за да осигури 360-градусова защита по електронната поща. За риск от входящи имейли, софтуерът спира подправянето на домейни, за да защити вашата компания чрез използване на DMARC Analyzer.

Той също така използва Brand Exploit Protect, за да неутрализира имитацията на вашата марка в интернет, за да защити репутацията й.

тъмен

За да защитите бизнеса си от фишинг атаки, тъмен блокира онлайн заплахи от много видове.

Този софтуер за защита на електронната поща използва специфично за домейна компютърно зрение и машинно обучение за откриване и блокиране на фишинг имейли, способни да получават дори наследени имейл програми. Ако използвате G Suite, Office 365 или Exchange, използвайте INKY и защитавайте имейлите си.

При откриване на всякакви подозрителни имейли, софтуерът повдига предупредителни банери и ги отразява директно във вашия имейл. По този начин той ръководи как изглеждат такива имейли и можете да игнорирате подобни имейли в бъдеще, без да отговаряте на тях.

Това, че е базиран на облак INKY, е лесно да се разгърне. Можете също така да се интегрирате лесно с Office 365 за минути. Тя показва лесни за потребителя предупреждения – безопасни / злонамерени / необичайни, за да ви позволи да разберете естеството на имейлите и как да се справите с тях безопасно. Използването на софтуера е лесно, а административните дейности също са прости, с използването на табло.

Дава ви по-добра видимост на имейлите ви. Можете дори да проследите колко спам или фишинг имейла сте получили и INKY ги блокира интелигентно. Друга впечатляваща функция, която предоставя е възможността да докладвате конкретен имейл само с едно щракване, като използвате вашия смартфон, компютър или таблет.

Бонус точки

Освен да използвате шлюзове за сигурност по имейл, можете да следвате някои съвети, за да сте сигурни и да получавате по-малко спам имейли.

 • Настройте поне два имейл адреса – частен и публичен. Използвайте лична електронна поща за личната си кореспонденция и направете адреса си малко труден за cybercrooks да спам.
 • Никога не отговаряйте на спам имейли.
 • Не кликнете върху този бутон „отпишете се“. Може да е опит за извличане на вашия активен имейл адрес или може да увеличи спам имейли.
 • Използвайте актуализирана версия на уеб браузър.
 • Използвайте антивирусни или анти-спам филтри.
 • Пазете напълно клиентския си софтуер като Adobe Reader и Microsoft Office.
 • Внедрете безопасна технология за защита от измама
 • Продължавайте да изучавате тенденциите в киберсигурността и да обучавате служителите си.

заключение

Имейлите са професионален начин за взаимодействие с вашите клиенти и служители и може да съдържат определена информация, която никога не бихте искали да загубите. Но не се притеснявай; има начин да ги защитим. Не можете да контролирате киберпрестъпниците, но можете да контролирате фишинг измами, спами, зловреден софтуер и други онлайн заплахи. Включете гореспоменатите решения за сигурност на електронната поща, за да останете защитени.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map