7 Мрежов скенер за уязвимост за малки и големи предприятия

Намерете уязвимостите във вашата мрежова инфраструктура преди всеки друг.


Опасно е мрежовата инфраструктура да е уязвима за известен или неизвестен риск. Но въпросът е как да разберете заплахите?

Забележка: тук не става въпрос за намиране на уязвимости в уебсайт, който го обясних тук. Това е за основна инфраструктура.

Последният доклад на edgescan предавания  81% от уязвимостите, открити в мрежата.

Има много скенери и не всички отговарят на изискването. Ето някои от тях, които изглеждат подходящи малък за бизнеса на ниво бизнес.

AlienVault USM

Сега AT&T, AlientVault USM (Unified Security Management) е готово за предприятието решение за предварително инсталирана или облачна инфраструктура.

USM е наличен като SaaS, което означава, че не е нужно да се притеснявате за инсталирането на софтуер и да ги настройвате. Можете да го стартирате за минути, за да сканирате цялата инфраструктура. Той поддържа основния облак като Azure и AWS.

Наред с сканирането на уязвимостта на мрежата, той също така помага при откриване на активи, мониторинг на поведението, откриване на проникване, управление на събития и регистрация. С тяхното красиво табло можете да получите стойката си за сигурност на инфраструктурата и да ви позволи да разгледате подробния изглед, за да разберете и смекчите рисковете.

За съответствие има за вас готови шаблон за отчети като PCI-DSS, NIST CSF, HIPPA, ISO 27001. AlienVault се интегрира добре с облачни продукти за сигурност (Cloudflare, SOPHOS, ServiceNow, G Suite, Cisco Umbrella, Okta, McAfee EPO и др.) И получи повече от 350 плъгини.

InsightVM

Награденият скенер за уязвимост Nexpose вдъхновява InsightVM от Rapid7. InsightVM е управление на уязвимостта на живо и анализ на крайните точки.

С помощта на InsightVM можете да събирате, наблюдавате и анализирате риска за нови и съществуващи мрежи.

Някои от функциите са:

Мощен анализ – Вземете усъвършенствана анализа на експозицията на заплахи с приложима информация за рисковете за по-бързо отстраняване.

Непрекъснат мониторинг – агентът за прозрение автоматично и непрекъснато следи крайната точка за уязвимост и осигурява наблюдение на живо. Той предлага динамичен мониторинг за AWS, VMware, Azure.

Liveaboards – контролно табло с възможност за кликване с данни в реално време за CISO до системния администратор за анализ на сигурността на инфраструктурата.

Рискови оценки – уязвимостите са маркирани със стандартната CVSS оценка, така че можете да предприемете действия по приоритет.

интеграция – Интегрирайте се с любимите си инструменти, включително Metaspoilt, InsightIDR, Nexpose, ServiceNow, McAfee, Splunk и т.н..

Можете да започнете с a Безплатен пробен период за 30 дни, за да изпитате InsightVM.

нарушител

Intruder е проактивен скенер за уязвимост, който ви сканира веднага щом бъдат открити нови уязвимости.

Създаден за външни системи, Intruder открива над 10 000 слабости в сигурността, включително WannaCry, Heartbleed и SQL Injection, и помага да се намали атакуващата ви повърхност, като подчертава пристанищата и услугите, които не трябва да бъдат изложени на интернет.

Други уникални функции включват AWS и Slack интеграция, което позволява на Intruder да следи какви системи имате пред интернет и да ви уведомява при откриване на нови уязвимости. Интеграцията с Jira означава, че нови въпроси могат да бъдат изпращани направо на вашия екип за развитие.

Intruder е популярен при стартиращите фирми и средния бизнес, защото прави управлението на уязвимостта лесно за малки екипи.

Intruder предлага безплатен пробен период от 14 дни, за да можете сами да видите всички функции в действие.

Acunetix

Мрежов скенер на Acunetix периметър на тестовата мрежа за повече от 50 000 известни уязвимости и неправилна конфигурация.

Acunetix използва скенер OpenVAS за осигуряване на цялостно сканиране на мрежовата сигурност. Това е онлайн скенер, така че резултатите от сканирането са достъпни на таблото за управление, където можете да разчитате на отчет, риск, заплахи.

Рисковите артикули са свързани със стандартния резултат за заплаха и информация, подлежаща на действие, така че е лесно да пренасочвате.

Някои от следните проверки са направени.

 • Оценка на сигурността за рутери, защитна стена, балансиращи натоварвания, превключватели и т.н.
 • Одитирайте слабата парола за мрежовите услуги
 • Тествайте DNS уязвимости и атаки
 • Проверете неправилно конфигуриране на прокси сървър, TLS / SSL шифри, уеб сървъри.

Acunetix предлага 14-дневен пробен период, така че опитайте да видите как работи.

OpenVAS

Едно от известните решения за сканиране и управление на уязвимост с отворен код.

OpenVAS е рамка, която включва много услуги и инструменти и прави перфектни за тест за уязвимост на мрежата.

Обърнете внимание на техните демонстрация за да знам как изглежда. Той е с отворен код, така че е безплатен; те обаче имат поддръжка на предприятия.

Nessus

Nessus е едно от популярните мениджъри на уязвимости, използвани от милиони потребители. Той обхваща голям брой видове активи.

 • Операционна система
 • Хипервизорите
 • Мрежови устройства
 • База данни
 • Уеб сървъри
 • Firewall

Nessus е бърз в откриването и има висока точност с ниски фалшиви положителни резултати.

Някои от отличните характеристики на Nessus от Tenable са:

 • Подробно отчитане
 • Отчетите могат да бъдат автоматизирани за изтегляне с помощта на API
 • съгласие & готов одит на чувствително съдържание.
 • Възможност за сканиране на IPv4 / IPv6 и хибридни мрежи
 • Внедрете като софтуер или виртуални уреди
 • Предлага се на място или в облака
 • Оценка на риска въз основа на CVSS

Повече от 24 000 организации се доверяват на Nessus. Те предлагат БЕЗПЛАТНА пробна версия за седем дни.

Qualys

Защитете вашия център за данни и мрежи с Qualys.

Qualys предлага набор от продукти за сигурност, които да пазят цялата инфраструктура. С помощта на непрекъснат мониторинг, можете да наблюдавате мрежата си и да получавате сигнали в реално време за заплахи и промяна в системата.

И с помощта на приложението за управление на уязвимостта можете да откривате, откривате и защитавате устройствата.

Можете да започнете с изпитанието, за да го изпитате.

заключение

Управлението на уязвимостите в мрежата е предизвикателство и се надявам горните решения да ви помогнат да запазите инфраструктурата си защитена.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map