7 Паролни инструменти за по-добра онлайн безопасност

Забравете за филмите на ужасите; единственото, което ни плаши най-много, е мисълта да загубим достъп до нашите акаунти.


Поне така е при мен.

Не мога да си представя да се събудя сутрин и да не мога да вляза в акаунтите си. Независимо дали става дума за социални медии или имейли, а нашите идентификационни данни никога не са достатъчно безопасни. И въпреки че знаем това, ние не влагаме достатъчно усилия при избора на силна парола.

Последиците от него могат да бъдат много обезсърчаващи, особено ако са свързани с финансовата ви информация. За да не бъдете в тази ситуация, трябва да предприемете определени мерки, като например подобряване на паролите си или използване на посочените в този списък инструменти за парола.

Но първо, нека ви разкажа за някои най-лоши сценарии, в които можете да бъдете, ако не сте добре със защитата на паролата.

Изключете ви от акаунта си

Ако имате парола, която лесно може да се познае или проследи чрез инструменти за хакване, сте изложени на висок риск да загубите достъп до профилите си. Днес хакерите разполагат с множество модерни инструменти, които могат да предскажат и открият паролата, която може да използвате.

Да се ​​злоупотребяват с вашите лични данни

Няма нищо по-лошо от злоупотребата с вашите лични снимки и други данни. Говорейки за опита на приятелите ми, имаше няколко случая, в които хакерите публично споделяха някаква лична информация „вътре“, която не би трябвало да се споделя.

Откраднете финансовата си информация

В ерата на технологиите всичко е в Интернет, включително нашите банкови услуги. Въпреки че това може по някакъв начин да се разглежда като осъществимо, то също крие риск за информацията за кредитната / дебитната ни карта. Хакерите винаги търсят начини да влязат във финансова сметка в опит да откраднат всичко, което има в нея.

Нека разгледаме следните инструменти за по-добра лична сигурност в Интернет.

Firefox Monitor

Firefox Monitor е страхотно средство да разберете какво хакерите вече знаят за вас и как можете да сте една крачка пред тях. Това е инструмент за мониторинг на нарушения, който ви помага:

 • Бъдете информирани за последното си нарушение на данните в интернет
 • Следете множество ваши имейли
 • Научете как да защитите поверителността си чрез полезни ресурси

Уебсайтът дори изброява най-новите нарушения на данните в целия свят и ви позволява да проверите дали сте били жертва на това. Всички тези функции на този инструмент не забравяйте да запазите данните си сигурни и защитени.

С всички тези готини функции може да мислите, че този инструмент струва и стотинка. Но не, това е напълно безплатно.

LastPass Password Generator

Ако сте някой (като мен), който не може да мисли и измисли сигурна парола, тогава трябва да използвате този инструмент възможно най-скоро. Това, което прави е, ви позволява да генерирате произволна и силна парола, за която трудно може да се досети някой от този свят.

За ваше удобство можете да изберете дължината на паролата, да филтрирате предвидими думи и да изберете символи и други специални знаци.

LastPass Password Generator е напълно безплатен инструмент, който не изисква никаква регистрация.

Прекъснах ли се?

Както подсказва името, Прекъснах ли се е изящен инструмент, който ви позволява да проверите дали сте били част от лошо нарушение на данните в миналото. Можете да започнете с въвеждане на имейл адреса си и той ще хвърли резултатите, показващи нарушенията на данните, включващи вашия имейл адрес (ако има такъв).

Освен това, можете да се възползвате и от тяхната опция „Уведоми ме“, която ви предупреждава по имейл, когато попаднете в нарушение на данните. Говорете за това, че сте предпазливи!

пазач

Ако се борите със запомнянето на вашите пароли, тогава ви е необходим инструмент като пазач, които могат да съхраняват вашите пароли за лесен и сигурен достъп. В стремежа си да се избягаме от хакерите, ние поддържаме различни пароли в различни платформи. Тази практика е добра, но запомнянето на всички онези различни (и силни) пароли е абсолютна болка.

Този инструмент напълно сваля тежестта от раменете ви. Той има оценка TrustPilot 9,3 / 10, което е впечатляващо. Можете да кажете, че това върши наистина добра работа, когато видите, че предлага също така да съхранявате личните си документи и друга информация заедно с паролите.

Една чудесна особеност на този инструмент е, че ви позволява да синхронизирате своите акаунти с няколко устройства, така че можете да получите достъп до паролите си, независимо дали използвате телефона или компютъра си.

Keeper идва с безплатен план с ограничени функции. Ако искате да отключите още функции, можете да изберете един от платените планове, като започнете от само 1,74 паунда на месец.

Ако търсите алтернатива на Keeper, проверете мениджъра на паролите, посочен тук.

Google Password Manager

Всеки път, когато чуем името „Google“, моментално се появява прилив на доверие подсъзнателно.

Това е от десетилетия и несъмнено се превърна в нашият източник на информация. Знаете ли за Google Password Manager, което помага да запазите паролите си сигурни и защитени?

Този инструмент може да проверява, премахва и променя запаметените ви пароли според вашата команда, ако смятате, че е твърде слаб. Въпреки че няма много какво да направите, какво може да бъде по-добре от Google да анализира паролите ви за по-добра сигурност?

Разширение за проверка на парола

Едно страхотно разширение на Google Chrome, Проверка на парола се предлага от самия Google и може да направи някои блестящи неща, като например:

 • Предупреждава ви за вашите слаби пароли
 • Незабавно сменете слабите си пароли на по-силни
 • Бързо намерете кой от вашите акаунти има слаби пароли

Разширението е доста леко, 1.48MB, но със сигурност върши тежка работа.

Лесна Peasy парола

Генератор на пароли, който ви помага да излезете със силни и непредвидими пароли, Лесна Peasy парола е чудесен инструмент за онлайн безопасност. Този безплатен инструмент се състои от две стъпки; като първата е за генериране на забавни пароли, а втората ви позволява да изберете правилата като:

 • Възможност за използване на главни думи
 • Заменете тиретата с място
 • Заменете знаците с числа

Както подсказва името, генерирането на силна парола с този инструмент е буквално „Easy Peasy“.

заключение

Надявам се горните инструменти за парола да ви помогнат да запазите присъствието си в интернет и да сте сигурни. Заедно с паролата може да искате да използвате лична защитна стена, за да запазите компютрите, лаптопите и ръчните устройства.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map