8 различни предупредителни съобщения на Google и защо се появяват?

Google често показва сигнали за сигурност, за да ви попречи да влезете в злонамерен или хакнат уебсайт.


Вие сте уведомявани чрез предупреждение в браузъра Chrome или чрез предупреждение под уебсайта в резултатите от търсенето. Докато предупрежденията за безопасност на Chrome се показват като червена страница с опасност, резултатите от търсенето с Google показват предупреждение за хипервръзка точно под URL адреса на заразения уебсайт.

Тези предупреждения за сигурност изискват разрешаване на проблема от сърцевината и повторно изпращане на уебсайта за преглед с Google. Google може да ви уведоми за злонамерения софтуер на вашия уебсайт. Ако отидете на конзолата за търсене на Google и потърсите Проблеми със сигурността може да получите известие като по-долу.

След това сканирайте уебсайта си с онлайн търсене в черен списък или защитен скенер. Това ще бъде изключително полезно при разследването на причината. Със скенер можете директно да проверите за злонамерени кодове, поставени в конкретните страници на вашия уебсайт.

В тази статия ще разгледаме осем такива предупреждения в Google че може да сте се сблъскали за вашия уебсайт и какво могат да означават.

ЗАБЕЛЕЖКА: Предупрежденията за сигурност няма да изчезнат, докато уеб администраторът на сайта не предприеме действия и не отстрани проблема. За да знаете как да премахнете проблема, можете да следвате това стъпка умно ръководство за премахване на черен списък.

Този сайт може да навреди на вашия компютър

Нека започнем с предупредителното съобщение „Този ​​сайт може да навреди на вашия компютър“. Това е предупреждение, че Google показва в резултатите от търсенето под заглавие на уебсайтове за уебсайтове, за които се смята, че разпространяват злонамерен софтуер.

Зловредният софтуер (злонамерен софтуер), ако е инсталиран, може да открадне & използвайте потребителска информация като данни за кредитна карта, запазени пароли, бисквитки, снимки и други чувствителни данни. Той може също да забави вашия компютър или да промени резултатите от търсенето ви.

Този сайт може да бъде хакнат

Ще видите предупреждението „Този ​​сайт може да е хакнат“ в резултатите от търсенето с Google, когато Google вярва, че уебсайтът ви добавя нови страници със спам или заразява съществуващи страници.

Когато потребител посети страница с предупреждението, той може да бъде пренасочен към уебсайт, разпространяващ спам или зловреден софтуер.

Измамен сайт напред

Измамното предупредително съобщение за сайт обикновено се показва, докато се осъществява достъп до уебсайт в браузъра Chrome. Сайт, разпознат за измама на потребителите да разкрива важни деликатни детайли, се маркира като заблуждаващ от Google.

Следващата червена страница с предупреждения показва предупреждение за заблуждаващ сайт.

Google създаде Безопасно сърфиране инструмент, с който можете да анализирате вашия уеб сайт за вредни кодове или вируси.

Уебсайтът е докладван за опасен

Подобно на предупреждението за заблуждаващ сайт пред разгледано по-горе. Ще видите предупреждение, ако съдържанието на уебсайта е опасно или измамно. Тези сайтове често се наричат ​​сайтове с „фишинг“ или „злонамерен софтуер“. Измамен сайт може да бъде емулация на външен и външен вид на оригиналния сайт, докато опасен сайт все още може да бъде разграничен или може да бъде просто евтино копие на оригиналния уебсайт.

Измамните сайтове може да използват логото на законната компания и друга информация, за да заблудят потребителя. Докато „опасен“ сайт може да бъде сравнително по-малко зъл.

Някои плъгини / добавки могат да инсталират такъв код на вашия уебсайт, за да изпълнят такива злокачествени действия. Също така, вече инсталиран уязвим плъгин (за WordPress сайтове) може да доведе хакер да се възползва от вашето уеб приложение и да инжектира злонамерени програми на вашия уебсайт.

Сайтът напред съдържа злонамерен софтуер

В повечето случаи тази грешка сигнализира, че вашият сайт е бил хакнат под някаква или друга форма. Възможно е някой да е намерил това, което обикновено се нарича, a задна врата на вашия уебсайт и го използва, за да избегне сигурността на вашия уебсайт.

Сайтът напред съдържа вредни програми

Както може би се досещате, грешката показва, че уеб страницата е хакната. Алгоритъмът на Google го идентифицира като заразен уебсайт, разпространяващ вредно съдържание. Този код се разпространява от заразения уебсайт до компютрите на посетителите на уебсайта и дори може да се разпространи в други уязвими уебсайтове.

Друга причина може да бъде, че на вашия уебсайт се изпълняват вредни програми. Като например криптовалута за извличане на зловреден софтуер, базирана на JavaScript (като Bitcoin, Monero и др.), Която работи от вашата ценна CPU мощност. Обикновено или собственикът на уебсайта сам инсталира такива програми в уебсайта, или уязвим приставка добавя злонамерен JavaScript към всяка страница.

Фишинг атака напред

Това предупреждение отново следва фишинг дейности на вашия уебсайт.

Има и други причини, които могат да доведат до черен списък на вашия уебсайт:

 • Няколко потребители подават уебсайта като фишинг сайт на Google Safebrowsing
 • Уебсайтът определи, че извършва фишинг атаки
 • Пренасочване на потребителите към URL адреси, известни като фишинг уебсайтове

Според Google те използват няколко техники, за да определят дали дадена страница е истинска или не. Тези алгоритми включват също автоматизирано откриване и потребителски отчети за съмнителни и / или подвеждащи работи. Високо сложните критерии на Google изследват съдържанието и структурата на всяка страница, за да уловят потенциално подвеждащи страници и по този начин сайт.

Поддържани от правителството хакери може да се опитват да откраднат паролата ви

Google започна да предупреждава потребителите за правителствени хакери още в средата на 2012 г. Както подсказва името, Google открива и изпраща предупреждение за сайт, който е компрометиран от правителствени хакери. Миналия месец, през ноември 2019г, Google изпрати 12 000 предупреждения за подкрепени от правителството хакери.

Повечето от тези предупреждения могат да бъдат фалшива тревога. Но никога не знаете, шансовете са, че алармите също могат да бъдат верни. Препоръчително е да прецените вашия уебсайт от специалисти по сигурността за евентуално нарушение. Няма ясен начин, описан от Google, който да ви каже какво би могло да е причината те да показват това предупреждение, но няма да навреди на професионалист да извърши оценка на уязвимостта на уебсайтовете си.

В някои случаи, когато е известно, че уебсайтът ви наистина е хакнат, изборът за цялостно почистване от злонамерен софтуер може да бъде пътят.

Как можете да премахнете черния списък с Google?

Изтриването на предупредителни съобщения от вашия уебсайт е доста лесно. Google ви информира за причината, която стои зад черния списък. Можете да влезете в конзолата си за търсене на Google и да отидете в раздела Проблеми със сигурността, за да знаете причината.

След това стартирайте уебсайта си чрез скенер за злонамерен софтуер, за да идентифицирате точните страници с инфекция. Можете да използвате всеки от тези безплатни инструменти за сканиране на злонамерен софтуер, за да сканирате уебсайта си за различни черни списъци на търсачките, обсъдени в тази статия. След това продължете и почистете уебсайта си от каузата, продължете и изпратете заявка за преглед в Google.

Проверете два пъти дали не са оставени следи от хак, преди да го изпратите за преглед. Ако не сте сигурни как да почистите хакнатия сайт, тогава можете да вземете професионална помощ.

След премахването на предупреждението от вашия уебсайт, вземете надлежни мерки за сигурност, за да защитите уебсайта си, за да избегнете подобни злополуки в бъдеще. По-долу са изброени някои мерки за сигурност, които ако се спазват, могат правилно да обещаят защитена сигурност на вашия уебсайт.

 • Актуализирайте своите CMS, приставки, & теми
 • Промяна на паролите на вашия администратор панел, хостинг и т.н..
 • Премахване на неработещи приставки
 • Инсталирайте защитна стена
 • Ограничете опитите за влизане на вашия администраторски панел
 • Деактивиране на списъка с директории
 • Задайте правилни файлове & Разрешения за папки
 • Подобрете хардуерната защита

Довършителни мисли

Мрежата се превърна в неразделна част от нашия живот. Тъй като хакерите винаги търсят безпрецедентни начини да влязат във вашите уебсайтове, има по-очевидна нужда да го защитите. Днес да сте бдителни и да проявите активност със сигурността не е избор, а необходимост.

Нещо повече, с търсачки като Google прилагат строги правила & политики за нарушаване на сигурността, трябва да се стремите винаги да сте на сигурна страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map