9 страхотни инструменти за сканиране на зловреден софтуер на уебсайтове

 Инфекциозната система за кражба на данни или нарушаване на бизнеса чрез злонамерен софтуер (злонамерен софтуер) не е нова техника; там е от 1988 г..


Оттогава той расте всеки месец. Днес съществува повече от 1 милиард злонамерен софтуер.

Нападателят може да използва различни техники, за да инжектира злонамерения код във вашия уеб сайт.

 Нека да разгледаме следните онлайн инструменти, които ви помагат да сканирате уебсайта си за злонамерен софтуер и други недостатъци в сигурността. Това ще ви помогне да разберете дали вашият сайт е засегнат от известни зловредни програми, така че можете да предприемете необходимите действия за тяхното почистване.

Quttera

Quttera предлага безплатно сканиране на зловреден софтуер спрямо вашия уебсайт WordPress, Joomla, Drupal, Bulletin, SharePoint и ви предоставя отличен отчет със следните подробности.

 • Зловредни файлове
 • Подозрителни файлове
 • Потенциално подозрителни файлове
 • Почистете файловете
 • Открити са външни връзки
 • Сканираните рамки са сканирани
 • Състояние в черен списък
 • Списък с рамки за черен списък / външни връзки

БЕЗПЛАТНО е да сканирате.

SUCURI

SUCURI е един от най-известните доставчици на решения за сигурност и предлага сканиране на сайтове, което е достъпно за всяка платформа на уебсайтове, включително WordPress, Joomla, Magento и др. Те ви позволяват да сканирате безплатно вашия уеб сайт срещу злонамерен софтуер със следната информация.

 • Ако е открит зловреден софтуер
 • Състояние на черния списък на уебсайтове срещу McAfee, Google, Yandex, Opera, Norton, Spamhaus, ESET и т.н.
 • Инжектиран СПАМ
 • Defacements

В случай че вашият сайт има злонамерен софтуер, черен списък или жертва на ботове спам, може да помислите и за професионалната помощ на SUCURI за защита, за да ги поправите.

SiteGuarding

Проверка на сайта на SiteGauarding сканира дадения уебсайт за следното и ви показва резултатите.

 • Разрешаване на IP адреси
 • Локални и външни JavaScript файлове
 • Глобални черни списъци срещу PhishLabs, Trustwave, Avira, Tencent, Rising, Netcraft, BitDefender и т.н.
 • Спам черни списъци срещу злоупотреби, RSBL, SORBS, BSB, KISA и др

Не е необходимо да плащате нищо, за да стартирате сканиране. Безплатно е.

Astra Security

Astra Security предлага както безплатно & платен скенер за злонамерен софтуер Свободният скенер за злонамерен софтуер сканира публично достъпния изходен код на вашия сайт и маркира злонамерени връзки, зловреден софтуер, черни списъци и т.н. (ако има такива). Черешката на тортата остава фактът, че – този скенер е многоцелеви скенер. Можете да го използвате за извършване на одит за сигурност с едно щракване, проверка на черен списък, SEO проверка на спам, & Повече ▼.

Скенерът за злонамерен софтуер на Astra сканира уебсайта Ви за следното.

 • Зловредни скриптове
 • Скрити миньори за криптовалута
 • Скриптове за фишинг на карти
 • Зловредни скриптове във вашите външни зависимости

Без съмнение и двата скенера чудно изпълняват целта си. Платената версия обаче винаги се препоръчва над безплатната, тъй като дава по-точни резултати. Това е така, защото платният скенер за злонамерен софтуер има достъп до вътрешните файлове на вашия сайт & папки за разлика от безплатната версия, която сканира публично достъпния изходен код на вашия уебсайт.

Сигурността на Astra също е вашето решение за премахване на злонамерен софтуер и бъдеща защита на уебсайтове.

VirusTotal

Както можете да се досетите по името, VirusTotal помага да се анализира даденият URL адрес за подозрителен код и злонамерен софтуер. Тестовете се извършват срещу над 60 доверени бази данни на заплахи.

Не само уебсайта, но можете също да сканирате вашите локални файлове. Това би било полезно, ако подозирате, че някои от файловете на вашия уебсайт могат да съдържат злонамерен код.

MalCare

Това е специално за WordPress сайтове.

MalCare е първокласно цялостно решение за защита за сканиране, защита и почистване от злонамерен софтуер и друга уязвимост на сигурността.

Производителността на сайта не се влошава по време на сканирането и не само при поискване, но можете да планирате периодично да стартирате сканиране. MalCare използва повече от 100 сигнала, за да проучи кода на уебсайта, за да гарантира, че от прост до динамичен злонамерен софтуер е открит. Въпреки че трябва да инсталирате приставката на вашия WordPress сайт, цялото натоварване се извършва дистанционно на сървъра MalCare.

Хубавото на използването на MalCare е, че не е необходимо да наемате специалист по сигурността, за да поправите сайта, ако има злонамерен софтуер. Вместо това можете да го направите сами само с едно щракване. Можете да започнете за по-малко от 5 минути. Струва си всяка стотинка!

Rescan

Rescan прави поведенческо сканиране на статични и динамични страници. Той предоставя бърз отчет след следните проверки.

 • Има ли скрито пренасочване
 • Проверете дали има рискови джунджурии, рекламен софтуер, шпионски софтуер
 • Търсене в черен списък срещу над 65 база данни за интернет заплахи
 • Намерете за blackhat SEO спам връзки

Ето как изглежда доклад.

SiteGuard

Безплатен скенер за проверка за потенциален зловреден софтуер.

SiteGuard показва общата оценка на риска.

SiteLock

SiteLock работи на всякакви CMS като Drupal, Magento, Joomla, WordPress и др. Сканиране на злонамерен софтуер е включена във всички планове.

Можете да планирате да започнете ежедневно сканиране за кибер заплахи, спам, XSS, SQLi и др. SiteLock проверява вашия сайт за повече от 10 милиона заплахи и поправя, ако бъде намерен уязвим. Получавате известие, когато нещата се объркат, така че имате пълна представа за сигурността на уебсайта си.

Какво следва?

Ако сте използвали един от гореизброените скенери при поискване и сте намерили злонамерен софтуер на вашия сайт, тогава потърсете професионална помощ, за да поправите веднага сайта си. Ако не вече, трябва да помислите за добавяне на a SUCURI WAF (защитна стена на уеб приложение) за непрекъсната защита и наблюдение на сигурността.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map