Четири основни съвета за осигуряване на Smartwatch

Когато осиновите джаджи за напреднали технологии във вашия живот, тогава ние също трябва да разберем необходимостта от поддръжка и сигурност на устройството.


Няколко неща трябва да се направят, за да се осигури най-добрата защита към вашето устройство, но ако просто разбирате основното изискване на вашия умен джад, процедурата за поддръжка и управление на сигурността няма да бъде много трудна за вас.

Smartwatches са отличен избор на приспособление за тези, които се надяват да консолидират носенето на привлекателност с функционалността на устройството от следващо ниво.

Те проследяват вашето здраве, помагат ви да запомните срещите си и – обикновено – казват времето. Въпреки това, както в основата на всяка друга джаджа в днешно време, има проблеми със сигурността че трябва да сте наясно.

След някои проучвания относно проблемите на сигурността на smartwatch, преподавател в Стивънс Технологичен институт разбра, че е напълно възможно програмистите и хакерите да получат неоторизиран достъп и открадне PIN кода на банкомат от смарт часовници.

Всичко, което трябваше да направят, е да подушат пакетите с информация, които се обменят между вашия смарт часовник и вашия смартфон.

Звуци страшен?

Няма съмнение, че сигурността на данните е необходима. Ето защо, ето няколко основни съвета относно сигурността на smartwatch, така че вашият smartwatch да не ви прави беззащитен срещу хакери.

Защита на вашия смарт телефон

Това е фактът, че сигурността на смарт часовника започва със сигурността на вашия смартфон. Според изследванията и анализа на преподавател от Технологичния институт в Стивънс, те открили, че най-голямата точка на риск в случай на Кражба на ПИН на банкомат е връзката на комуникацията, която вярваме между смартфона и smartwatch.

Освен това хакерите обикновено дори не трябва да проникват и в двете, за да смъркат информация – просто трябва да имат достъп до една.

Най-простият път на друг човек да влезе във вашия смартфон е чрез фалшиви приложения. Това е най-преобладаващо при смартфони, работещи с Android, но смартфоните с iOS не са напълно безопасни.

Обща насока е да се придържате към приложения, които се продават в Google Play Store или iOS App Store. изследвам правдоподобност и надеждност на приложения, преди да ги изтеглите на устройството си. Освен това, в случай че сте потребител на iOS, разбиването на вашия смартфон, докато освобождавате, също може да стане причина да ви отворят за някои главоболие от сигурността.

Редовно актуализирайте софтуера си Smartwatch

Разработчиците пускат последните актуализации за потребителите и има съществена причина зад него. Те не само го правят с цел повишаване на производителността на приложение или операционна система, но и правят подобрението на тяхната функционалност опасни дефекти в сигурността.

Въпреки че може да ви притеснява, че трябва да изчакате 30 секунди, докато вашият смарт часовник или приложение се рестартира, това може да ви спести от прекарване на часове, занимаващи се с измамните хакери.

Бъдете внимателни с вашата фитнес информация

Хакерите не са единствените нарушители на сигурността на smartwatch – рекламата на спонсори и застрахователните агенции също могат да направят това. Организациите редовно купуват информация за купувачите с конкретна цел да информират цените и маркетинга си.

Това е много уморително, когато става въпрос за това фитнес и здравна сигурност на данните. Smartwatches могат да бъдат източник за вас да носите огромно количество данни за вас.

Например, ако застрахователна агенция виждате, че имате сърдечни неудобства или че ядете голяма доза накиснати мазнини, те могат да ви опитат и да ви ударят с нежелани премии или в по-лоша ситуация могат да откажат да ви предпазят изобщо.

Преди да използвате някое приложение за фитнес, трябва да проверите настройки на сигурността. Изберете това, което се споделя публично. По същия начин помислете дали да използвате псевдоним като потребителско име, така че ежедневната консумация на натрий да не може да бъде свързана с вас.

Активирайте настройки, които предпазват от кражба

Отделно от цифрови опасности за вашето устройство винаги трябва да помните факта, че някой може директно да ви открадне умния часовник или умно устройство и след това той може лесно да получи достъп до вашите данни без ограничения.

Компаниите за производство на Smartwatch са много добре запознати с тази вероятност. Това е причината много фирми да са направили настройки за сигурност, които са предназначени да ви предпазят от кражба.

Например, Заключване на активиране на Apple в устройство – държи ви далеч от възможностите за кражба и не позволява на никого да сдвоява вашия Apple Watch с което и да е устройство, което не е одобрено от собственика.

Различните смарт часовници имат своите особености за това, така че независимо от това какво може да бъде името на защитния елемент, трябва да знаете всичко за него и да го поддържате активиран за най-добра сигурност на вашия смарт часовник!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map