Вашият уебсайт е лицето на вашия бизнес. Той служи не само като средство за взаимодействие с потребителите и генериране на приходи, но също така установява присъствието на вашата марка в мрежата.


Следователно сигурността на вашия уебсайт е един от основните аспекти, на които трябва да обърнете внимание, като се има предвид, че броят на киберпрестъпленията се увеличава бързо.

Едно от съществените предизвикателства в интернет света е черният списък с URL адреси. Търсачките и властите черно изброяват съмнителни URL адреси и IP адреси на уебсайтове от съображения за сигурност. Google черни списъци около 10 000 URL адреса на уебсайтове всеки ден, което е открито подозрително. Това предполага, че тези уебсайтове не са безопасни за посетителите.

URL адреси в черни списъци на Google, за да защитят онлайн изживяването на техния потребител.

В тази статия ще се запознаете с подробен поглед върху черния списък на URL адресите, как се случва, какво е въздействието му и как можете да го поправите.

Така че, нека започнем!

Черен списък на URL: Какво е това?

С две думи, черният списък с URL адреси е процес, при който търсачките и други органи като Google, Norton Safe Web, Bing, McAfee SiteAdvisor и др. Черен списък или премахват URL адреса на уебсайта от съответния индекс. Те правят това при намирането на уебсайтовете като потенциално злонамерени, които могат да бъдат под различни форми като фишинг схеми, троянски коне, спами и т.н..

По този начин властите и търсачките пречат на потребителите да продължат напред към уебсайта и да уведомяват собственика на сайта и по този начин възпрепятстват злонамерените намерения на нападателя.

Как URL адресът се превръща в черен списък?

Търсачки като Google се ангажират да предлагат защитено онлайн изживяване на своите потребители. За да постигнат тази цел, търсачките и другите органи за сигурност инвестират ресурси в откриване и маркиране на злонамерени уебсайтове, които могат да представляват потенциални заплахи онлайн.

Тъй като търсачките никога не искат да губят своите потребители за сметка на заразени уебсайтове, които нараняват компютрите на потребителите, те не показват такива сайтове в резултатите от търсенето.

Има толкова много причини, поради които уебсайтът може да бъде в черен списък.

Може да включва:

 • Фишинг схеми
 • Троянски коне
 • Pharma хакове
 • Информация за бракуване на информация
 • спамове
 • Изтегляне на нежелани програми
 • Несигурни приставки или библиотеки

Така че, ако се намери уебсайт с такива уязвимости, браузърът показва предупреждения за сигурност и информира посетителите, че е опасно за посещение. Може да показва предупреждения като по-долу, ако сайтът съдържа зловреден софтуер.

Въпреки това много собственици на уебсайтове нямат представа, че уебсайтът им вече е под заплаха или хакнат. И така, как можете да проверите дали URL адресът на уебсайта ви е в черен списък?

Нека да намерим как!

Вашият сайт ли е в черен списък?

Можете да стартирате различни проверки за сигурност, за да разберете дали уебсайтът ви е в черен списък или не.

Безопасно сърфиране от Google – показване на проблеми, свързани с вашия уебсайт и дали той е в черен списък или не.

Търсене в черен списък от Geekflare – захранва се от Google Web Risk API. Бързо разберете дали даден сайт се счита за безопасен или не.

Проверете за трафика на уебсайтове – ще има бързо намаляване на трафика. Можете да използвате Google Analytics, за да проверите за трафика на уебсайтове и ако забележите бърз спад, това може да показва предупреждение, че уебсайтът ви може да е в черен списък.

Как се отразява на бизнеса?

Черният списък с URL адреси може да се окаже наистина пагубен за бизнеса както по отношение на приходите, така и по отношение на репутацията. Всъщност един сайт може да загуби около 95% от органичния си трафик от търсачката. В резултат на това пряко се отразява на продажбите, както и на приходите.

lowwebsitetraffic

Не само трафика на търсачката, но когато потребителите имат достъп до вашия сайт ръчно, браузърът ще показва предупрежденията и това не е добре. Вашите потенциални клиенти ще напуснат сайта ви веднага и ще отидат някъде другаде.

Как да избегнем получаването на списък в черен списък?

Както казват –

„Превенцията е по-добра от лечението“

Трябва да следите сигурността на уебсайта.

Поддържайте актуалност

Остарелият плъгин, библиотеките и темите могат да направят уебсайта ви уязвим за възможни заплахи. В резултат на това киберпрестъпниците могат лесно да експлоатират вашия уебсайт, когато открият вратички.

updatesoftware

Използвайте механизъм за автоматично актуализиране на компонентите на вашия сайт.

Ако използвате WordPress, може да помислите да използвате iThemes Sync, което ви позволява да управлявате няколко уебсайта централно. Можете да актуализирате стотици сайтове с едно щракване.

Не използвайте ненадежден софтуер

Опитайте се да не използвате софтуер от недоверие на разработчиците. Това е така, защото в опит да го освободите, вие застрашавате уебсайта си по отношение на неговата онлайн сигурност. Можете да намерите толкова много уебсайтове там, предлагащи безплатни теми и плъгини. Но винаги е разумно решение да се въздържате от недоверие, защото това може да отвори врати за злонамерени дейности.

Където е възможно, потърсете премиум софтуер и инструменти от надеждни уебсайтове, за да поддържате сигурността на вашия уебсайт.

Отидете за надеждна хостинг платформа

Препоръчително е да преминете към сигурна хостинг платформа, на която можете да се доверите.

И накрая, нека да разгледаме някои от най-добрите услуги за наблюдение на сайта за черен списък и коригиране.

Наблюдението на уебсайта ви ръчно и коригирането му, когато той стане в черен списък, може да отнеме много време. Вместо това можете да се възползвате от надеждни услуги, които могат да наблюдават сигурността на уебсайта Ви, както и да го коригирате при получаване в черен списък. По този начин можете да спестите време и да инвестирате в други важни задачи, които изискват вашето внимание.

Sucuri

Sucuri е една от най-надеждните платформи за сигурност и мисловни лидери, що се отнася до сигурността на уебсайта. С огромния си експертен опит в областта на сигурността те могат бързо да анализират какво и как нападателите изпълняват намеренията си.

Той може да прави ефективни проверки за сигурност, за да открие злонамерен софтуер, спам и други злонамерени дейности, за да защити вашия уебсайт. И ако вашият уебсайт стане в черен списък, той може да го поправи и от органите като:

 • Google Черен списък
 • Norton Safe Browsing
 • Списък с блокирани домейни на SpamHaus
 • Yandex
 • Bing черен списък
 • Фишинг танк
 • ESET
 • McAfee SiteAdvisor
 • AVAST и много други ….

Sucuri предлага широка гама от сигурност на сайта, използвайки най-съвременните скенери за злонамерен софтуер, за да предложи оптимална сигурност.

 • Скенер за сигурност
 • Мониторинг на SSL / TLS сертификат
 • Uptime & DNS монитор
 • SEO сканиране на спам
 • резервно копие & Възстанови
 • Облачен WAF

Можете да разчитате на Sucuri да защити вашия уебсайт от онлайн уязвимости и да го коригира при получаване в черен списък.

Astra

Astra предлага най-добрите услуги за борба с хакери и други онлайн заплахи. Можете да вземете 360-градусовата му защита в реално време от злонамерен софтуер, ботове, хакери, SQLi, спами и т.н..

Той предлага решения за сигурност на различни платформи като WordPress, Magento, Drupal, Joomla, OpenCart, PrestaShop и др. Съществуват стотици функции, включени в тяхното решение за сигурност.

SiteLock

Един от широко признатите доставчици на уеб сигурност, SiteLock, предлага автоматизирани решения за киберсигурност, за да помогне на бизнеса срещу злонамерени дейности.

SiteLock предлага мощно, но достъпно решение. С автоматичното им кръпка не е нужно да се притеснявате за сигурността на сайта си.

MalCare

MalCare предлага ефективна защита на WordPress за собственици на сайтове, разработчици и агенции.

Той ефективно сканира вашия уебсайт на неговия специален сървър, за да намали натоварването на вашия сървър. Ако уебсайтът ви попадне в черен списък, MalCare може да ви помогне да го коригирате бързо, като използва колективно разузнаване, използващо мрежата на уебсайтовете си и откривайки сложни заплахи в реално време.

заключение

Броят на киберпрестъпленията се увеличава бързо и се отразява в значителна степен както на приходите, така и на репутацията. Черният списък с URL адреси е един от тези, от които днес страдат бизнесът. Следователно, прилагането на сигурността на уебсайта е нужният час.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me