Премахнете SEO спама от вашия сайт, преди да въздейства на класирането

Какво кара бизнес да работи? Докато всеки бизнес има свои трикове, за онлайн бизнеса има само една мантра. За да може уебсайтът ви да работи, вашият SEO трябва да е на мястото си.


SEO е процесът да накарате вашия уебсайт да се класира достатъчно високо в резултатите от търсенето. Ефективната оптимизация на търсачките може да доведе до повече уеб впечатления, водещи до по-големи кликвания и повече бизнес клиенти.

Това, което прави този SEO трафик толкова важен за растежа на вашия уебсайт, е фактът, че SEO ви предоставя безплатен, органичен и най-ефективен трафик. За да получите този вид уеб трафик, трябва да се придържате към някои общо съгласувани практики за оптимизация, както се препоръчва от гиганти за търсене като Google, Bing и Yahoo. Блогърите и собствениците на сайтове по целия свят се състезават за позиция сред най-добрите резултати.

Някои SEO практики, които могат да помогнат на вашия уебсайт за класиране са:

 • Използване на правилните ключови думи
 • Вашата статия трябва да има заглавия и да бъде разбита на няколко раздела
 • Съдържанието ви трябва да е оригинално и трябва да може да решава проблемите на вашите клиенти.
 • Търсачките награждават онова съдържание, което е прясно и редовно се актуализира.
 • Вашите изображения също трябва да бъдат оптимизирани.

Това са само няколко от различните нюанси, които подобряват онлайн класирането ви; Въпреки това, докато сте заети да се опитвате да растете, някои извършители могат да се опитат да стимулират растежа ви.

Вашите трудно спечелени SEO резултати могат да бъдат отвлечени от хакери, водещи до това, което се нарича SEO спам.

Разбиране на SEO спам

SEO спам или спамдексинг се случва, когато хакерите имплантират линковете си във вашия уебсайт, блог и др. Тези спам връзки остават на вашите страници за дълго време и искат неподозиращите посетители да бъдат пренасочени към уебсайтове на трети страни, които не са свързани с уебсайта на хоста..

SEO спамът е един от най-често хакове да проникнете в уебсайта си. Според това доклад, 73% от всички уеб сайтове на GoDaddy бяха засегнати от SEO спам.

Тези числа са твърде огромни, за да бъдат игнорирани и затова в тази статия ще ви дадем решение за SEO спам в последните раздели. За да можем да победим хакерите, първо трябва да разберем защо, как и къде на SEO спам.

Каква е целта на SEO спама?

Създателите на съдържание и маркетолозите за SEO прекарват много време в разработването и пускането на своя продукт. След месеци и често години упорит труд, вашите ключови думи най-накрая ще започнат да насочват трафика и бизнеса към вашия уебсайт.

Тези постижения не са скрити от нападателите. Те искат да върнат към вашите ключови думи и страници с висок ранг, за да отвлекат бизнеса ви. SEO спамът е най-лесното средство за кражба на трафика ви.

Спамерите използват два фатални недостатъка на вашия уебсайт, за да отвлекат посетителите и трафика ви:

 • Вашият уебсайт не е достатъчно защитен.
 • Плъгин / библиотека / компонент към вашия уебсайт е остарял и сега е уязвим за хакери

Видове SEO спам атаки

С любезност на изображенията: Wordfence

Хакерите имат много трикове, скрити в арсенала им, когато става въпрос за атака на уебсайта ви. Те могат да използват SEO спам във връзка с някои други тактики за постигане на целите си. Някои от най-често срещаните зли практики са:

Инжекции на ключови думи за спам

Хакерите ще използват вашия високопоставен уебсайт, за да популяризират своите продукти и услуги. За да постигнат това, те ще пиперят вашия уебсайт със спам ключови думи. Това се прави по такъв подъл начин, че може дори да не забележите това отклонение. Когато някой търси тези спам ключови думи, вашият уебсайт ще се появи в резултатите от търсенето. Въпреки че това може да звучи като добро нещо, тъй като получавате повече безплатни посетители, това обаче не е добре за вашия уебсайт. Посетителите не търсят вашите продукти и може да проникнат във вашия процес на филтриране на олово.

Освен това тази незаинтересована тълпа може да удари вашия процент на реализация и по този начин вашия онлайн успех до ниска точка.

Инжектиране на спам връзки

SEO не е само за ключови думи, така че спамерите ще стигнат крачка напред, като инжектират спам връзки във вашия уебсайт. Тези връзки ще бъдат скрити под редовните ви връзки. През повечето време тези спам линкове ще ви пренесат до незаконни сайтове, продаващи забранени наркотици и вещества.

Когато вашите нищо неподозиращи посетители кацнат на тези сайтове, те могат да се чувстват неудовлетворени и никога няма да се върнат на вашия уебсайт.

Тази тактика се нарича свързване на линкове и е популярна форма на SEO спам.

Спам имейли

При тази форма на SEO спам, хакерите се насочват към вашата клиентска база данни и имейл акаунти. След като получат достъп до това, вашите клиенти ще започнат да получават спам имейли от вашия акаунт. Когато получат тези фалшиви съобщения, може да няма друг избор, освен да блокират акаунта ви или да ви етикетират като спам.

Дори и да успеете да се захванете за своя имейл акаунт и да спрете SEO спам, може да не успеете да възстановите бизнеса си напълно. Възможно е клиентите ви никога повече да не могат да ви се доверят на тяхната информация.

Отвличане на банери ви

Ако показвате реклами на уебсайта си, те могат да бъдат поети от SEO спамери. Банерите и рекламите Ви ще бъдат заменени от техните, а целият Ви трафик ще бъде насочен към злонамерени дестинации.

Как работи?

За да спамят уебсайта си, хакерите поставят код и след това го обърнат обратно. Това се прави така, че да не можете да откриете произхода на този злонамерен код. Опитен хакер може дори да е в състояние да предотврати откриването на кода.

На следващо място, функцията PHP реверсира този код и го прави нормален. Целта е да се даде възможност на ботовете за търсене и роботите да видят този код и съответно да повишат класирането на вашата уеб страница. Ето как хакерите инжектират вашите заглавия, мета-заглавия и друго ценно съдържание. Докато можете да преглеждате съдържанието си, основните връзки и фрази остават скрити, но са видими за търсачките.

Да вземем пример, за да видим как работи SEO спамът.

Да речем, че има компания XYZ, която продава някои забранени наркотици като Моли. Тъй като това вещество е забранено, XYZ не може да го продава открито.

За да продавате тази контрабанда индиректно, тя идентифицира вашия уеб сайт ABC от най-висок ранг. Инжектира някои ключови думи, напр. „Купете Моли“ в една от най-високите ви страници, но не го забелязвате. За вас вашият уебсайт работи нормално.

Сега, ако някой търси „къде да купи Моли“, той ще намери инжектирания уебсайт ABC в горната част на резултатите от търсенето. Ако този посетител щракне върху резултата от търсенето, той директно ще стигне до шлюза за плащания Cialis. Този посетител никога няма да пристигне в ABC.

В този случай злоупотребяващият уебсайт XYZ се превърна в паразит, живеещ извън автентичността на неподозиращия ABC.

Ако обаче въведете резултата от търсенето в полето за търсене, пак ще пристигнете в ABC, няма да има следа от XYZ.

SEO спам атака: КАК?

На този етап трябва да зададете тези два въпроса;

 • Защо моят уебсайт беше насочен за SEO спам атака?
 • Как нападателят успя да влезе вътре и да вгради съдържанието му?

Хакерите не се насочват към отделни уебсайтове; те търсят няколко уебсайта едновременно и след това намират най-лесните цели.

И така, какво търсят хакерите, докато хакнат уебсайта? Да вземем за пример сайтовете на WordPress.

Остарели версии на WordPress

Според доклад 36% от всички уебсайтове, базирани на WordPress, използват остарели версии на тази CMS платформа. Сайтовете, които използват остарели версии, е по-вероятно да бъдат хакнати от тези, които имат готови и актуални версии на WP.

Въпреки че WP редовно поддържа платформата си по-сигурна, собствениците на уебсайтове трябва да приемат тези промени. Ако не ги актуализирате, хакерите ще бъдат лесно забелязани от недостатъците му.

Несъвършени плъгини и теми

Темите и плъгините са чудесни за функционалност, но понякога могат да ви създадат проблеми.

Често инсталираме приставки, които не са тествани от потребители или използваме тези продукти, които нямат подходящи мерки за сигурност.

Някои потребители избират да инсталират пиратски приставки и теми, за да спестят пари.

Слаби пароли

Никой не може да хакне вашия сайт, ако има много силна парола. Избягвайте използването на лесни и често срещани пароли като 123456, Querty и др. Повече от 23 милиона души използват 123456 като своя парола и това прави един от най-уязвимите и безполезни ключове за заключване.

Във всички тези три случая, изброени по-горе, нашият уебсайт става предразположен към SEO спам. Хакерите могат да влязат в нашия уебсайт чрез това, което е известно като WordPress backdoor. Казано по-просто, задната врата е точно това, което звучи. Това е входна точка, използвана за достъп до вашия уеб сайт от хакери, както и когато те искат.

Как да разбера дали сайтът е заразен?

Спам скенери

Това са модерни инструменти, които сканират всички ваши библиотеки, бази данни, папки и т.н. за вируси и SEO спам.

Не всички скенери могат да си свършат добре работата, така че ще трябва да намерите правилните, като следните.

Тези сложни инструменти ви помагат да сканирате внимателно през уеб съдържанието си и да покажете надеждна диагноза за нула време.

Google Safe Browsing

Отчет за прозрачност на Google ви казва за цялото вредно съдържание като несвързани връзки и т.н., но не може да ви каже много за SEO спам.

Google конзола за търсене

За да проверите дали имате проблеми със SEO спам, отидете на „Сигурност & Ръчни действия “и кликнете върху„ Проблеми със сигурността “. Всеки спам ще бъде с червен флаг там.

Как да премахнете SEO спама от вашия уебсайт?

Можете ръчно да изтриете SEO спам кодове, но това е отнемаща време задача. Освен това, той изисква разбиране и опит в кодирането. Тези злонамерени кодове не могат да бъдат лесно открити и остават скрити в различните кътчета на вашия уебсайт.

За да изтриете SEO спам активността, ще трябва да инсталирате високонадежден плъгин за сигурност, който може да постигне множество цели. Той трябва да открие всички злонамерени кодове, да ги изтрие и да идентифицира хакове. Разбираме, че може да не сте добре запознати с правилните инструменти; по този начин, най-добре е да се доверите на експерт по това.

Някои от най-добрите доставчици на услуги за премахване на спам SEO са следните два.

# 1. Sucuri

Sucuri анализира пълния уебсайт и изчиства индекса на спама, поправя SEO спама и предотвратява подобни атаки в бъдеще.

Решението Sucuri работи на всякакви сайтове, изградени на WordPress, Joomla, Drupal, Magento, PHP и т.н..

# 2. Malcare

Malcare работи само в WordPress сайтове. Интелигентният му плъгин, който сканира целия сайт и извършва автоматично почистване.

# 3. Astra Security

Astra е надеждно име, когато става въпрос за отстраняване на SEO спам. Експертите по сигурността на Astra сканират вашия уебсайт, за да разкрият всички страници, публикации и други области, съдържащи злонамерени връзки. Те почистват тези връзки и ги изпращат отново на Google.

В случай, че уебсайтът ви е бил в черен списък поради SEO спам, Astra се грижи и за това. Професионалисти по сигурността на Astra

 • Почистете зловредния софтуер,
 • Премахнете злонамерените връзки и други инжекции и
 • Поискайте преглед до Google.

След всичко това, защитната стена Astra е инсталирана на вашия уебсайт за бъдеща защита срещу подобни атаки.

заключение

Вашият уебсайт е една от най-важните инвестиции, които сте направили. Ако не сте внимателни, той може да бъде подложен на SEO спам атаки, които ще ви отнемат трудно спечеления трафик, репутация и пари. Не ги губете.

ЕТИКЕТИ:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map