Животът е свързан с изненади. Но в бизнеса изненадите са нежелани, особено когато уебсайтът ви се отнася.


За бизнеса, който работи онлайн, поддържането на справка за всичко изглежда невъзможно.

Не можете да контролирате кой посещава уебсайта Ви, какви начини използват хората, за да заблудят / разбият системата и какво казват клиентите за това. Това, което можете да контролирате (наблюдавате), обаче, е съдържанието, включено в уебсайта, било то самите кодови файлове, страниците и публикациите, изображенията и други файлове, съхранявани на сървъра и т.н. Колективно, нека ги наречем „промени в уебсайта“.

Сега въпросът е, трябва ли да се притеснявате?

Защо промените в уебсайта имат значение

Изненадващо е, че собствениците на фирми не мислят за промени в уебсайта по-често. Дори и за уебсайтове, задвижвани от съдържанието, където съдържанието е грим или почивка за бизнеса.

Защо?

Може би са били обусловени да мислят, че това е извън обсега; че може би това не е възможно или е толкова сложно, че изразходваните ресурси не си заслужават?

Бих искал да твърдя, че всички тези изводи са погрешни.

Когато уебсайт се промени, това може да означава много много важни неща.

Атаки за сигурност

Почти всички уеб приложения съхраняват някои конфигурационни данни в тяхната среда или конфигурационни файлове (WordPress потребителите ще разпознаят файла wp-config.php). Промените в тези файлове, ако не са умишлени, могат да означават компромис със сигурността, като резултатът е открадната информация или по-лошо, информацията се подава от повреден източник.

Това е нещо, което се случва в a DNS-отравяне атака, само че този път сървърът ще бъде компрометиран и атаката вероятно ще остане незабелязана.

Източник: incapsula.com

Това е от решаващо значение за уебсайтовете на WordPress, където нападателят разчита на промяната на някои важни файлове и по някакъв начин им е достъпен. Като цяло, ако не сте направили никакви промени в съдържанието и файловете на вашия сайт и въпреки това нещо е променено, това е звънец на аларма.

на неподходящо съдържание

За сайтове, които зависят от генерираното от потребители съдържание, рискът е още по-голям. Възможно е някой случаен потребител (или дори конкурент!) Да е публикувал на вашето уебсайт нечестиво или защитено с авторски права съдържание, което да ви създаде потенциални проблеми. Дори ако уебсайтът ви не разчита на генерирано от потребители съдържание, е възможно някой да направи промяна и да добави / премахне съдържание по начин, който е труден за вашите бизнес операции.

Например, как можете да сте сигурни, че някой случайно не е премахнал страницата на вашата политика за поверителност, което е толкова важно за спазването на GDPR? Или може би новият писател на съдържание е използвал термин, който е политически некоректен и трябва да се избягва във вашата индустрия. ?

Приложенията за наблюдение на промените са неограничени, в зависимост от това кои са вашите области на загриженост. Например, можете да използвате мониторинг на промените на съдържанието в следните ситуации:

 • Детайлизиране на уебсайтове
 • Липсващи или счупени елементи на страницата
 • Непланирани промени в кода (HTML или по друг начин)
 • Мониторинг на конкуренцията
 • Мониторинг на новини (полезно за вашия PR отдел)

След като разберете какво е заложено, е време да предприемете действия – с помощта на един от инструментите, които ще обсъдим следващото.

Versionista

Versionista е „просто, мощно SaaS решение“ за всички ваши нужди за мониторинг на промени. Работи изключително добре за тези, които искат да наблюдават в мащаб.

Може да се използва за обхождане на страниците на уебсайта ви или просто като инструмент за откриване на ново съдържание. Това, което ме впечатли най-много, беше тяхното подробно отчитане. Вижте няколко екрана:

И това е само върхът на айсберга! Разгледайте Versionista сега.

Fluxguard

Мониторингът на публично видимото съдържание и файлове е добре, но какво ще стане, ако съдържанието ви е заключено зад формата за вход? добре, Fluxguard адресира тези проблеми.

Благодарение на използването на най-съвременни инструменти като Хром без глава и кукловод, Fluxguard може лесно да изпраща формуляри за вход и да взаимодейства с всяка част от страницата. Можете също провеждайте одити на Google Lighthouse до целия ви сайт.

Някои страхотни характеристики на Fluxguard са:

 • Проследяване на пълната мрежова активност
 • Проследяване на бисквитки за UX и съответствие
 • Архиви за демонстриране на историческо съответствие
 • Разширени филтри и трансформации
 • Изгответе визуални сравнения на страница

Visualping

Почитател съм на простотата и минимализма, така че не мога да пренебрегна решение, което е фокусирано на лазер. Същото важи и за Visualping ако търсите просто наблюдение на ниво страница и искате мъртъв прост модел за ценообразуване.

Защо ще използвате услуга, която е нелепо проста? Е, погледнах в уебсайта им и намерих няколко блестящи приложения:

 • Сканиране на правителствени сайтове за свободни работни места
 • Мониторинг на университетските сайтове за резултатите от изпитите
 • Проверка за нови отзиви за любимия ви ресторант в Yelp и т.н..
 • Провеждане на проверка на доставчиците за подли промени в цените ??

Като цяло, това показва, че технологията е ограничена във възможностите си, но неограничена в своите приложения. ��

Sken.io

Sken.io е друго приятно предложение, когато става въпрос за мониторинг на уебсайтове.

Това, което намерих различно в тази услуга е, че те са съсредоточени върху мобилно приложение и разширение на Chrome за сигнали. Идеята е, че може не винаги да следим пощенската си кутия или да не искаме да получим спам!

Характеристиките му включват:

 • Наблюдавайте цялата страница или само раздел. Или дори елемент!
 • Разширен график за време
 • Премахване на досадни елементи от наблюдение (изскачащи прозорци и т.н.)
 • Отчитане в стил на диаграмата за визуално виждане на промените в числата (цена, брой отзиви и т.н.)

Услугата също така претендира за „най-доброто“ представяне на уеб страници в света, но не съм сигурен, че мога да го направя. Всичко казано и направено; това е доста кокетна услуга, която си струва да проверите.

Wachete

Следете отделни страници или цели портали, това е обещанието Wachete. Комбинирайте това с исторически архив от 6 месеца и имате доста солидна оферта за предприятия.

Wachete също изминава допълнителната миля, когато става дума за функции. Освен обичайните функции, предлагани от други инструменти за мониторинг на уебсайтове в категорията, той предлага:

 • REST API за достъп до информация програмно
 • Преобразува наблюдаваните страници в RSS емисия, за която можете да се абонирате! ?
 • Интеграция с популярни инструменти на трети страни като Zapier

О, и за всеки случай се чудите, Wachete също може да обхожда страници зад форма за вход.

ChangeTower

ChangeTower има няколко функции, които ви помагат не само да наблюдавате промените, но и да откриете невероятни приложения във вашия бизнес.

Някои от функциите, предлагани от ChangeTower са:

 • Условия за вериги заедно: Добавете толкова условия към правилото за мониторинг, колкото искате.
 • Настройки за чувствителност: Вие решавате какъв трябва да бъде прагът за задействане на сигнали.
 • Проследяване на промените като текстови процесори: Обширни отчети за промени, които приличат на дневника за промени от мощен текстов процесор като Google Документи или Word.
 • Визуални снимки: Вижте визуално какво се случва с промените в съдържанието.
 • Сигнали за много потребители: Уведомете целия си екип или само себе си, когато лайна удари фенката. ��

ChangeTower е интелигентен, способен да предлага надеждни имена като IBM, Huawei, PWC, Salesforce и други, така че сте в добра компания!

Distill.io

За тези, които търсят цялостна и чиста услуга, Distill.io е добър вариант.

Първо, функциите, които не са толкова често срещани сред проследяващите уебсайтове, обхванати тук: разширение за хром, мобилно приложение и наблюдение на частни страници (включително PDF файлове). И сега, готините неща:

 • Интегрира се със слаби и раздори
 • Уеб куки за персонализирани интеграции
 • Импортиране / експортиране на данни в много формати
 • Позволява използване на персонализирани прокси сървъри

Като цяло, предлагане на мощност!

заключение

Мониторингът на промяната на уебсайтове е като едно от онези неща, за които никога не сте знаели, че сега не можете да живеете. След като видите потенциала на тази проста идея, не е възможно да не я използвате и да подобрите бизнеса си!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me