10 най-добрите API на полетни данни за вашето невероятно приложение

Ако сте търсили най-добрия API за полетни или авиационни данни за следващото си приложение, тогава ще стигнете до правилното място.


Имаше време, когато туристическите компании трябваше да изграждат приложението си от нулата, което ще отнеме много пари и време. Днес имаме данни за полетите и други API за решения за пътуване, които могат да събират и обработват данни, предоставени от CRM системи. Тя ви позволява безпроблемно да се свързвате с тези данни, без да се забърквате с никакво допълнително кодиране.

Можете веднага да закупите лиценза и да започнете да го използвате във вашите приложения. Тази статия ще ви покаже някои от най-добрите API на данни за полети, които са около.

Преди да продължа да ги изброя, ето как използването на API може да помогне на вашия бизнес.

Широка гама от възможности

Избирайки да използвате API за изграждане на вашето приложение за пътуване, вие отваряте пътищата си за много повече възможности като резервация за пътуване, проследяване на полети и търсене на полети, а не да изграждате само един или два от тях. API-ите ви дават много повече функции в рамките на един покрив.

Рентабилен

Вероятно вече знаете това, но си струва да го споменете отново – API-ите могат нелепо да ви спестят много пари, като предлагат повече функционалност. Повечето от API-ите се предлагат в комплект с много функции за единична достъпна цена.

Автоматизация

Използването на API означава автоматизиране на целия този набор от задачи, без да се разчита на хора. В замяна това намалява значително разходите, времето и усилията. Това е бърз подход за изпълнение на задачата с минимални ресурси.

Aviationstack

С над 250 страни и 13 000 авиокомпании, Aviationstack осигурява точен статус на полета в реално време и глобални данни за авиацията. Той се доверява на над 5000 компании, най-вече заради надеждната им API услуга. Получавате достъп до данни като:

 • Исторически полети
 • Списъци
 • Авиолинии маршрути
 • Летища
 • Самолети
 • Търсене на град
 • Търсене на държава
 • Търсене на данък върху авиацията

С тяхната здрава инфраструктура можете да отправяте милиони заявки в минута без никакви излишни. За техния безплатен план получавате до 500 заявки на месец безплатно и можете да надстроите по всяко време до платените им планове, започвайки само от $ 29,99 / месец.

FlightAware

FlightAware на API поддържат всеки език за програмиране, така че можете да сте сигурни, че ще работи с предпочитаната от вас опция. Те имат два различни API за полетни данни:

 1. FlightXML
 2. FlightAware Firehose

FlightXML е API, базиран на заявки, който е отговорен за събирането на данни за проследяване на полети в реално време и последните масиви от исторически данни. Бих казал, че е доста подходящо, ако вашите нужди не са толкова големи.

От друга страна, FlightAware Firehose е поточно предаване на данни на JSON на живо през TCP със SSL / TLS. Силно се препоръчва за огромни решения за данни. Той предоставя повърхностни позиции и отчети за времето на самолета, което FlightXML не.

Но и двете са много различни и всичко се свежда до вашите изисквания. Можете да изпробвате тяхната проба преди да купите.

OpenSky

В играта е от 2013 г., OpenSky е друга надеждна опция за включване на API на полетни данни във вашата система. Може да заснема на живо и също така частично исторически данни. Също така, той може да се използва с всеки език, който е добре с REST API-базирани на JSON.

Този е напълно безплатен и с отворен код.

Статистика за полета на Цириум

Статистика за полета на Цириум предлага много различни API API на полетни данни, които могат да ви помогнат да направите приложенията си мощни, когато става въпрос за осигуряване на страхотно пътуване.

Техният API „Flex“ включва следните услуги:

 • Състояние на полета и проследяване
 • Историческо състояние на полета
 • разписание
 • Връзки
 • Airlines
 • Летища
 • Функции на полета
 • Метеорологично време

Наскоро те също представиха своя нов набор от API, наречен Aircraft & Флоти, които изхвърлят обширни подробности за някои самолети.

Trawex

Гъвкав, мащабируем и лесен за интегриране, Trawex на набор от API за пътуване може да ви помогне да изградите следващия уебсайт или приложение за пътуване с лекота. След като включите техния API в системата си, можете да предложите няколко наистина непобедими оферти за резервации на полети на вашите клиенти.

Без значение дали интегрирате API към ново приложение или вече функциониращо, процесът гарантирано протича гладко. Можете да заявите демонстрация и да се уверите сами.

Flightslogic

Flightslogic е една от водещите платформи за глобални самолетни билети, благодарение на огромното си предлагане и ценно обслужване. Той има над 700 авиокомпании, 200+ LCC, 180+ страни и 1000+ щастливи клиенти. Искрено вярвам, че това е отличен вариант, защото те са били наградени „Най-добър API за полет на 2019 г.“. Буквално няма нужда от друго валидиране.

Системата им за резервации е пълна с най-добрите цени за самолетни билети и сигурен съм, че бихте искали да предложите това на своите клиенти.

Данни за състоянието на полета OAG

С точни и надеждни данни за полета, които са в реално време, Данни за състоянието на полета на OAG може буквално „спаси деня“. Техните сигнали са супер бързи и навременни, което ще поддържа клиентите ви в синхрон с полетите им.

С използването на техния API можете да предоставите разнообразна информация на клиентите си, като например:

 • Закъснения, анулиране на полети и промени
 • Текущо време и прогноза
 • Исторически данни за полета

Има много повече от него и можете да го изпробвате, като поискате безплатна демонстрация.

Авиационен ръб

Събира данни от стотици различни надеждни източници като официални власти, авиокомпании и летища, Авиационен ръб е отличен, когато става въпрос за точност. Те имат около шест различни полетни API-та, които са:

 • Проследяване на полети
 • Разписания на летищата
 • Авиолинии маршрути
 • Близки летища
 • Автоматично попълване на имена на летища и градове
 • Авиационни бази данни

Можете да се възползвате от техния безплатен API или да изпробвате извадка от първокласния.

API на Skyscanner Travel

Независимо дали създавате приложение или уебсайт, API за пътуване на Skyscanner може директно да се свържете с точните данни за полетите, които са ви необходими, за да предоставите на клиентите си несравнимо изживяване. От най-добрите оферти за полети, хотели до дори коли под наем.

Ето някои от блестящите функции на този API:

 • Разширено търсене, което дори може да разбере заявки с дълги форми
 • Различни геоформати
 • Стрийминг в реално време на цените
 • RESTful API формат с налични JSON и XML отговори

Можете директно да се свържете с тях, за да поискате достъп.

AeroDataBox

Управляван чрез платформата RapidAPI, AeroDataBox предлага широка гама от API за пътуване, които могат лесно да бъдат интегрирани във вашите приложения. Всеки от тях има различни и уникални функции и напълно си струва да ги проверите.

Качеството на данните на AeroDataBox понякога не е най-доброто и точно, тъй като предлагат много ограничени данни в сравнение с големите. Това обаче не ги прави по-малко полезни. Ако планирате да създадете малко авиационно приложение, тогава със сигурност можете да го направите.

заключение

Надявам се с използването на API за полетни данни; можете да създадете собствено приложение за пътуване, без да се налага да започвате от нулата и да обстрелвате огромна сума пари.

ЕТИКЕТИ:

 • API

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map