12 най-добри облачни CRM решения за развиващ се бизнес

Начинът, по който управлявате вашите клиентски данни, има силата да сключва или разваля сделката!


За да предоставят на клиентите персонализирано изживяване, компаниите сега искат да интегрират технологии и платформи със своите клиентски данни. В резултат на това софтуерната индустрия на CRM продължава да се разраства с изненадваща скорост.

Според доклади, 91% от предприятията с над 11 служители сега използват CRM софтуер. Предвижда се до 2025 г. да достигне приходи от 80 милиарда долара или повече.

Причината за такова масово използване може да бъде удобството, което предоставя този софтуер при достъп до клиентските данни с мобилни, както и облачно решение в реално време. Ако имате подходящите инструменти от ваша страна, можете да увеличите своето поколение, продажби и приходи, като същевременно поддържате клиентите си щастливи. Това създава печеливша ситуация за всички!

Какво е CRM?

Бизнесът използва CRM (управление на взаимоотношенията с клиенти) софтуер, за да организира, синхронизира и автоматизира всеки аспект, свързан с взаимодействието с клиентите, заедно с продажби, маркетинг, анализи, поддръжка на клиенти и услуги. Софтуерът може да свързва тези области в допълнение към установяване на комуникация чрез имейли и бележки. Той дори може да се справи с малко по-сложно управление на проекти и да ускори целия процес.

Определен софтуер се състои от възможности за обаждане и чатботи, за да се помогне на представителите на продажбите да общуват по-добре с клиентите от софтуера директно. Мощните CRM системи могат да осигурят надеждна функционалност без никакви проблеми.

Този софтуер е надарен с всички тези функции, за да постигне обща цел – да оптимизира целия процес на управление на взаимоотношенията с клиенти, за да повиши цялостната производителност на вашия бизнес.

CRM показаха огромни подобрения, за да станат по-напреднали. Тези системи са напълно способни да се интегрират с широк спектър от бизнес процеси. С появата на изкуствен интелект и машинно обучение CRM ще продължи да се разширява отвъд хоризонтите.

Защо CRM е от съществено значение за вашия бизнес?

Тъй като вашата марка расте, има присъща необходимост да се грижите за различните области на вашия бизнес. От вашите клиенти до служители, от продажби и маркетингови усилия до аналитичност, всичко, което е в ход, ескалира. В този сценарий става трудно, скъпо и неефективно да управлявате бизнеса си ръчно. Ако не се работи внимателно, това може да ви струва продажби и клиенти!

Затова не трябва да разчитате само на ръчни електронни таблици или лепкави бележки! И тук в картината влиза CRM софтуерът. Той може да насърчи растежа на вашия бизнес чрез оптимизиране на работната сила и бизнес процесите, като същевременно ви позволява да се наслаждавате на автоматизация на една ръка разстояние!

Ползите, които CRM софтуерът носи на масата:

Ефективно организиране на данни

Бизнесът трябва да управлява огромно количество данни, включително контакти, потребителски профили и други. Управлението им ръчно е истинското предизвикателство, но не със CRM софтуер. Той осигурява ясен изглед на всичките ви данни чрез ефективно управление. Той дори може да помогне за протичане на вашите процеси на продажби без караница.

По-добри статистики

Можете да прецените ефективността на продажбите и да извършите одит чрез няколко показателя, включително резервирани сделки, извършени обаждания, одит по електронна поща и т.н..

Можете да разграничите вашите перспективи на всички етапи на вашата фуния за продажби, като разгледате профилите за взаимоотношения с клиентите.

Опростява продажбите

Можете да използвате различни канали за комуникация, които могат да повишат ефективността на продажбите, както и на кръстосаните продажби. Тези системи могат също да оптимизират вашите маркетингови усилия чрез разпознаване на поведенчески модели на клиентите.

Сегментиране на клиенти

Сегментирането на клиентите е полезно за търговските екипи и дигиталните търговци, за да формират своите усилия за персонализиране. Използвайки софтуера, те могат да разделят перспективите в групи въз основа на параметри като местоположение, сделка и други. По този начин търговските екипи могат да се съсредоточат повече върху конкретни области и да помогнат на клиентите с прецизно решение.

Улеснява екипното сътрудничество

Колкото повече вашите служители разбират вашите целеви клиенти, толкова по-добре могат да идентифицират техните нужди и да насочат усилията си в тази посока.

Те могат да извличат полезна информация от CRM системата за постигане на максимални резултати при минимално триене. Следователно, той улеснява по-доброто сътрудничество между членовете на вашия екип.

Управление на фунията

CRM ви помагат да изградите и управлявате продажбите си. Можете лесно да проследявате всичките си контакти и да ги управлявате, без да губите ритъм! Чрез софтуера можете автоматично да изпращате имейли въз основа на поведението на клиента, проследяване чрез обаждания и т.н. По този начин може да ви помогне да увеличите клиентската си база и да подправите по-силни облигации с тях.

Интеграция и автоматизация

Автоматизирайте задачите си и се интегрирайте и с други приложения, включително имейл, SMS, обаждания, електронна търговия, счетоводство, маркетингови платформи и т.н..

Защо CRM базиран на облаци?

Изминаха онези дни, в които се нуждаехте от експертен ИТ екип, посветен единствено да се грижи за обемистия и скъп CRM софтуер. Модерният CRM базиран на облак е технологично усъвършенстван, но удобен за употреба, създаден да отговаря на вашите уникални бизнес изисквания.

Според доклад само 12% от компаниите са използвали облачен CRM през 2008 г., но сега той е изчезнал до 87%.

Тези системи ви позволяват да съхранявате цялата си събрана клиентска информация в облака, до който можете да имате достъп по всяко време. Следователно, не е нужно да се притеснявате повече за съхранение, управление и плащане за всеки лиценз за различни устройства. От внедряването до поддръжката, всичко е лесно без използване на облачно решение.

Системите, базирани в облак, изпълняват всичко на място и имат по-голяма адаптивност към вашите бизнес изисквания. Така че, нека да разгледаме някои от най-добрите CRM решения, базирани на облак разрастване на бизнеса ви извън границите!

Zendesk Sell

Превърнете вашите разговори в реално време, като използвате Zendesk Sell да оптимизирате вашите бизнес процеси, да повишите производителността и видимостта на тръбопровода. Този всеобхватен и лесен за използване инструмент е създаден за справяне с честите проблеми на вашите търговски представители. Той внимателно премахва възможното триене, възникнало поради актуализации на сделките и помага на вашия търговски екип да сътрудничи, да осъществява достъп и да анализира съответната информация за сделката.

Zendesk Sell предоставя на представителите на вашите продажби достъп до всички налични интегрирани инструменти, така че получете пълна представа за профила на клиента. По този начин те остават в цикъла и могат да се възползват от възможните възможности. Тъй като инструментът автоматизира събирането на данни, е лесно да се следи нова и стара информация, която повторенията могат да използват, за да бъдат актуализирани в тръбопровода за продажби. Освен това им помага да дават приоритет на вашите перспективи и клиенти.

Извършване на обаждания, насрочване на срещи, изпращане на имейли, преглед на историята на сделките, всичко е достъпно само на няколко клика от таблото за управление. Zendesk Sell предлага интелигентни списъци за филтриране и сегментиране на вашите сделки и потенциални клиенти в реално време.

Намерете възможности, останете организирани и сключете сделки навсякъде с този софтуер за продажби на настолни компютри, дори когато сте офлайн. Той предлага унифицирана интеграция с Mailchimp, за да ви помогне да проследявате кампаниите си, и Pandadoc да видите състоянието на вашия договор.

Можете също да изграждате приложения, като използвате рамката на Zendesk. Прогнозирайте и анализирайте бизнеса си с отчети, насладете се на табло за плъзгане и пускане и 30+ отчети за взаимодействие, разбиране и визуализиране на вашите данни.

Freshsales

Използвайте силата на AI да се справи с вашия бизнес процес и да се ангажира добре с вашите клиенти, които използват Пресни продажби CRM. Той предлага интелигентни вградени инструменти като Freshcaller, където можете бързо да извършвате обаждания и да изпращате персонализирани имейли към вашите клиенти и клиенти, съобразени с техните нужди.

За да започнете, не е нужно да сте технически маниер; всичко от създаването на акаунта до стартирането е супер лесно.

Можете да го използвате за оценка на олово, заснемане на дейности и много други, за да получите подробна представа за вашия бизнес. Той също така предлага доклади, за да ви помогне да идентифицирате и разделите потенциалните си клиенти, които проявяват поведение при покупка. Можете дори да получавате известия и сигнали в реално време, когато се отвори нов имейл, ако някой кликне върху вашите връзки и др.

CRM Hubspot

CRM Hubspot обслужва вашия бизнес повече от просто система за управление на контакти. Той предлага безплатни инструменти за автоматично актуализиране на отчети и проследяване на изпълнението. Можете да получите пълна видимост на вашия тръбопровод за продажби незабавно чрез изчерпателно табло.

В резултат на получаването на отчети за индивидуалните резултати и търговски дейности, можете дори да инструктирате вашия търговски екип към вашата цел. Ако имате малък, среден или мащабен бизнес, този CRM има правилното решение за всички. Можете да се наслаждавате на неограничени данни и потребители, заедно с 1 милион контакти без датата на изтичане.

Hubspot също така ви предлага съвременни и пестещи време инструменти, така че вашите търговски екипи да могат да осигурят по-висока производителност. Тези инструменти също премахват триенето сред тях и насърчават сътрудничеството. Освен това, те могат да уведомяват вашите представители веднага щом клиент отвори имейл или посети уебсайта на компанията. Следователно, те могат ефикасно да следват правилните води и в перфектното време.

Можете да се свържете по-добре с потенциалните си клиенти, като планирате срещите си, като използвате шаблони за електронна поща, чатове на живо, функция за кликване и други.

Keap

Има ли начин, по който можете да извлечете повече производителност, докато работите по-малко?

Да, чрез интелигентна работа!

Точно това можете да очаквате от Keap, решение, което автоматизира вашия бизнес процес и разгражда сложните задачи на по-малки, постижими. По този начин вашият екип по продажбите може да работи с повече фокус и ефективност, за да подобри общата производителност.

С Keap можете да автоматизирате всички свои последващи действия, за да отговорите на тях с лазерно бързи скорости. Той приветства нови клиенти с персонализирани имейли и изпраща напомняния на съществуващите клиенти. Той също така актуализира всички взаимодействия и ги съхранява на едно място, за да можете лесно да управлявате.

Използвайте този усъвършенстван софтуер за настройване на срещи, получаване на оферти, изпращане на фактури и проследяване на потенциални клиенти; насладете се на всичко само на няколко кликвания. Интересното е, че предлага Campaign Builder да автоматизира вашите маркетингови и продажби усилия. Можете да маркирате нови клиенти, да изпращате имейли, да възлагате задачи и други с тази конфигурация.

Salesforce

Предполагахте ли, че това идва, нали??

Salesforce, наистина е едно от най-добрите CRM решения, базирани в облак, за трансформиране на вашия бизнес. Останете свързани с вашите клиенти по уникален начин и обединете вашите продажби, маркетинг, ИТ екипи, услуги, търговия и т.н., като използвате единствения софтуер.

Овластейте вашия търговски екип, за да увеличите производителността и да спечелите солидни клиенти, без никакви излишни или ограничения на скоростта. Освен това ви помага да доставяте точни предложения, оферти и договори, като същевременно автоматизирате сметките си, признаване на приходи и абонамент.

Продажбеният облак е надарен с изкуствен интелект, който позволява на вашите търговски екипи да имат полезна представа, прогнозно оценяване, прецизно прогнозиране и интелигентна автоматизация, които да ръководят бъдещето на бизнеса по продуктивен път. Можете също така да синхронизирате вашите имейли и календар за автоматизирано въвеждане на данни.

Инструментът предлага набор от опции за персонализиране, включително конструктор на работния процес, съвместно прогнозиране, автоматично заснемане на активност и други. За да ви помогне да автоматизирате вашия бизнес процес, Salesforce предлага Flow Builder, който е инструмент за плъзгане и пускане. Тя ви позволява да създавате бизнес работни процеси за осигуряване на съответствие или поставяне на повтарящи се дейности на автопилот.

Можете да увеличите силата на Salesforce CRM, като го интегрирате с Facebook и други канали за продажби и маркетинг.

Други функции:

 • Цялостно качване на борда
 • Персонализирано табло и генериране на отчети
 • Автоматично проследяване на имейли и насрочване на срещи
 • Защита на ниво предприятие

Той предлага стандартен план, Salesforce Sales Essentials при $ 25 на месец за един потребител и професионален пакет, за да се насладите на подобрените си възможности при $ 75 / месец на потребител.

Zoho CRM

С глобална мрежа от 150 000+ предприятия, разпространени в 180 страни, Zoho CRM помага на компаниите да увеличават приходите си, като засилват ангажираността на клиентите и конвертират повече клиенти. С помощта на инструмента можете плавно да планирате срещи, да провеждате презентации, да организирате уебинари и да получавате отчети в реално време.

Продажбите са игра на номер и можете да продължите напред, като следите показателите за ефективността и продажбите. Софтуерът дава възможност на вашите бизнес процеси с интелигентни AI инструменти, обединени табла за управление и специализирани мобилни приложения, за да се гарантира, че играете „несравнима игра“!

Сътрудничи по-добре с целия си екип чрез общи емисии, разрешавайте взаимните си запитвания, споделяйте информация и изпращайте данни за сделки, за да актуализирате всички. С помощта на софтуера можете да достигнете до клиентите си чрез обаждания, социални медии, имейли и чат на живо. Освен това, получавайте известия веднага, когато клиент взаимодейства, за да му помогнете в реално време.

Инструментът също така автоматизира задачите ви, намалява повтарящите се задачи и ви позволява да проследявате по-добре с клиентите си. Независимо дали става въпрос за разполагане, качване на борда или обучение и всичко е просто, включително миграция на данни от електронни таблици и други CRM системи.

Pipedrive

Търсене на CRM софтуер, който може да помогне да се фокусирате върху клиентите си, за да развиете бизнеса си напред?

Pipedrive предлага впечатляващи функции, които да ви помогнат да дадете приоритет на вашите сделки, да прогнозирате приходите и да проследите цялостната ефективност на продажбите.

Той предлага персонализирани уеб форми и чатботи, които подават горещи сделки в тръбопровода за продажби в реално време. Можете да проследите цялата комуникация, като проверявате обажданията, контактите и историята на имейлите. Следователно поемете контрола върху данните и го използвайте, за да оформите вашите усилия по продажбите. Можете лесно да получите достъп до софтуера от вашия смартфон или компютър и да се интегрирате с приложения за стимулиране на продажбите.

С Pipedrive можете да премахнете повтарящите се задачи, като използвате изкуствен интелект. Използвайте софтуера, за да проучите отчетите си и да ги сравните със зададените ви цели. Pipedrive предлага пълна прозрачност и сигурност за това как вашите данни се използват за защита от непредвидени обстоятелства.

Salesmate

Ефективно управлявайте работните си процеси в бизнеса с помощта на CRM за продажби и изградете дълготрайни клиенти, които разчитат на вас. Това има толкова много функции, скрити в ръкавите му, които са полезни за вашия бизнес за привличане на приходи и намаляване на сложни задачи.

Свържете се с вашите клиенти и перспективи и им помогнете незабавно с подходяща информация. Той ви дава точна информация, за да може вашият екип по продажби да предостави персонализиран опит на всяко запитване, което получат. Следователно, вашите разговори могат да се превърнат в потенциални клиенти и след това да се трансформират в щастливи клиенти.

Той предлага опция за плъзгане и пускане за проследяване, напредък и филтриране на вашите сделки, позволява ви да зададете постижими цели за своите представители на продажбите и ви позволява да прецените тяхната ефективност.

Той използва аналитични данни и приема 700+ интеграции, включително Outlook, Google Apps, Zapier и др., За да поддържа бизнеса си с други системи. Персонализирайте го по начина, по който искате и продавайте своя продукт или услуга отвсякъде с вашия лаптоп, Android или iOS устройство.

Insightly

Позволете на вашето уникално бизнес послание да достигне до вашите клиенти в изцяло ново ниво на персонализиране Insightly да остави незабравимо впечатление. Помага ви да се откроите сред тълпата, като предлага богат на функции, персонализиран и интуитивен интерфейс, който е безболезнен за използване.

Използвайки Insightly, можете да проследявате съответните водещи данни, маркетингови кампании, комуникация и задачи, за да анализирате цялостния бизнес процес и да го автоматизирате. CRM улеснява автоматичното маршрутизиране на водещи клиенти към правилния клиент в реално време, така че повторенията да могат да следват с тях, докато те все още имат шанс. Можете също така да изпълните персонализирана бизнес логика за синхронизиране на външни обекти от Oracle, SAP и т.н..

Изпращането на групови имейли до списъка ви с контакти е безупречно, а също така проследява цялата доставка на електронна поща и ви уведомява. По този начин можете да имате статистика за това колко имейли са били отворени и щракнати. Софтуерът картографира взаимоотношенията с клиентите чрез функция за свързване на записи, където имейлите, клиентските данни и друга информация могат да бъдат свързани с вашата база данни.

Insightly ви позволява да създавате персонализирани приложения и да ги разгръщате през мобилни устройства и в мрежата за минути. Можете дори да проектирате табла за управление, да създавате изящни визуализации на данни и да проследявате проницателни показатели с лекота и сигурност на ниво индустрия.

EngageBay

Търсите достъпно CRM решение?

EngageBay е достойна алтернатива. Използвайте този софтуер, за да доставяте клиенти, да развивате силна връзка с тях и да ги конвертирате в лоялни клиенти. Той може интелигентно да отговори на всички ваши нужди за продажби, маркетинг и обслужване на клиенти.

Автоматизирайте вашите маркетингови кампании, задачи и рутина, като използвате EngageBay, за да станете свидетели на повишена производителност и ефикасност във вашия бизнес, без да влияете на качеството. Управлявайте сделки, получавайте 360-градусова информация за клиентите, насрочвайте срещи и много други.

Направете една стъпка напред, за да обслужвате клиентите си чрез чат на живо и управление на билети за поддръжка на клиенти.

орехова черупка

Изработен с отлични постижения, за да отговори на разнообразните нужди на различни бизнеси, орехова черупка предлага CRM, за да ви помогне да изградите ползотворни бизнес отношения и да предизвикате повече реализации. Простият за използване софтуер е лесен за управление от вашите екипи, без да изисква от тях да са ИТ професионалист, но осигурява сложни решения.

Чрез автоматизация на продажбите CRM поставя всички времеемки дейности на автопилот, като по този начин позволява на вашия екип да се съсредоточи върху отглеждането на клиентите. Той предлага проследяване на резултатите и отчитане, така че можете да сте наясно какво се случва в реално време и да работите в области, които се нуждаят от подобрение.

Използвайки Nutshell, можете да си сътрудничите ефективно с вашите екипи и да бъдете актуализирани с всички важни аспекти, изискващи вашето внимание. Той също така помага за по-доброто управление на вашия тръбопровод и контакти и предлага специализирана поддръжка на клиенти.

По-малко досаден CRM

Както подсказва името, По-малко досаден CRM предлага опростено решение, което да помогне на малкия бизнес да управлява контактите си, да следи техните клиенти и да ги проследява ефективно, без да ви „дразни“. Удобната за потребителя система отнема само известно време за настройка и е лесна за използване.

Можете дори да се възползвате от неговото видео представяне, за да се подобрите с неговата функционалност. Но в случай, че сте заседнали, те предлагат безплатна поддръжка по имейл и обаждания, въпреки че все още не сте техен клиент.

Докато избират CRM, много бизнеси се озадачават с безкрайни функции и функционалности. Особено малките фирми затрудняват и в крайна сметка плащат трудно спечелените пари за функции, които дори не биха изисквали.

За да направите нещата “по-малко досадни”, това решение е на ваше разположение. Помага ви да подобрите обслужването на клиентите си, да повишите производителността си и ви помага да сключите повече сделки. Можете да съхранявате цялата информация под един чадър, включително вашите файлове, бележки, задачи, данни от тръбопровода, събития и други. Той предлага функция за търсене, за да ви помогне лесно да намерите данни.

Интегрирайте различни системи с този софтуер, като Google Calendar, за да управлявате задачи и събития, като същевременно спестявате времето си. Чрез отчетите за водещи клиенти можете да оставате в течение на потенциалните клиенти, включително свързаните с приоритета и състоянието.

заключение

С огромната конкуренция наоколо става необходимо за разрастващ се бизнес да намери уникални начини да остане напред в надпреварата. Използвайки CRM SaaS, предприятията могат да изграждат дълготрайни взаимоотношения с клиенти, да управляват работните процеси и да формират своите продажби и маркетингови усилия, за да предизвикат растеж.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map