12 най-добри PDF софтуер и онлайн услуги за редактиране, конвертиране и още

От създаването си преди 25 години, PDF файловете все още са един от основните видове документи, които използваме.


Независимо дали разглеждате данъчна форма, договор или дори малък работен лист, те вероятно ще бъдат под формата на PDF. Имайки предвид това, има и случаи, когато трябва да редактираме документа или дори да го подпишем.

Когато разглеждате договор или данъчен формуляр, както е посочено по-горе, най-вероятно ще се наложи да попълните информацията си и да оставите цифров подпис в долната си част. И нека да кажем, че по някаква причина искате също да преобразувате PDF файла обратно в DOC файл. Как правиш това?

Може да звучи много лесно и наистина е така, но не много хора знаят как да правят това.

Е, има софтуер и онлайн услуги, които могат да направят това. Препоръчвам обаче да използвате първия. Ето защо.

Защитава поверителността

Всяка работа, извършена с използване на PDF софтуер на вашия компютър, остава между вас и компютъра. Независимо дали става въпрос за училищна книжка или 10 милиона договор, поверителността остава непроменена. От друга страна, онлайн услугите на PDF може да не са най-надеждните източници за качване на чувствителни документи.

Никога не знаеш какво стои зад системата и нямаш контрол над нея.

Няма шансове за изтичане на данни

Данните, които въвеждате във вашия PDF софтуер, остават в системата и няма начин да се разпространяват извън него. Въпреки че очаквам онлайн услугите да са еднакви, такова не се случва всеки път и с всеки уебсайт.

Не сте напълно наясно как се съхраняват или обработват вашите данни. Хакерите са една заплаха, но има и други опасения като кражба на идентичност и измами.

Бих искал също да спомена, че ако сте подписали и се споразумеете за споразумение за неразгласяване с компания, абсолютно нямате право да качвате нито един от тези документи в тези онлайн PDF услуги.

24/7 наличност

Може да не изглежда голямо нещо, но е важно да се отбележи, че удобството е необходимо. Със софтуера, инсталиран на вашия компютър / лаптоп, не е необходима активна интернет връзка, за да го стартирате. Може да се направи офлайн.

Буквално също няма шансове той да бъде прекъснат или да се поддържа, освен ако нарочно не желаете да го актуализирате. Можете да получите достъп до него 24/7 при поискване.

И така, кога е добре да използвате онлайн PDF редактор? Вярвам, че вероятно вашият документ не е поверителен. Ако редактирате PDF, който е лесно достъпен в интернет, тогава можете да използвате онлайн PDF редакторите. Или иначе казано, за частни документи се препоръчва използването на софтуера.

Ето най-добрите ресурси за двете опции, започвайки от софтуера.

Movavi

Супер гъвкав и лесен за използване, Movavi PDF Editor ви позволява да се грижите за всички свързани с PDF задачи, без да правите компромиси с поверителността и сигурността. Можете да създавате информационни таблици и диаграми, да използвате предварително изградена библиотека с шаблони за създаване на документи и да комбинирате файлове от друг софтуер, за да доведете всичко като цяло.

Можете да преглеждате, създавате и редактирате PDF файлове. Не само това, но можете също да ги конвертирате в друг формат или да конвертирате други формати в PDF. Този софтуер е достъпен както за Windows, така и за Mac.

PDF елемент

Предлага се за Windows, Mac, Android и IOS, Wondershare PDF Element е много прост, но ефективен софтуер, който осигурява голяма функционалност. Тя ви позволява да преглеждате и дори създавате PDF файлове от нулата. Ако вече имате PDF файл, можете да редактирате, конвертирате и добавяте коментари към него.

Впечатляващото е, че можете да създавате формуляри, да събирате нейните данни и да ги експортирате в електронна таблица. Освен това можете да комбинирате множество форми и да анализирате данните.

Acrobat Pro

Безспорно една от най-популярните опции в този списък, Adobe Acrobat Pro, съществува от доста дълго време и все още е широко предпочитан. Това решение има твърде много функции за изследване. Освен традиционните функции, които вече има, можете:

 • Задаване на пароли и разрешения
 • Добавете богата медия
 • Сравнете два различни PDF файла
 • Редактиране на данни в сканирани таблици
 • Завъртане на страници в PDF
 • Сътрудничество и проследяване на напредъка
 • Синхронизирайте подписа си
 • Маркирайте важни PDF файлове със звезда
 • Съберете множество подписи

Можете да използвате Adobe Acrobat Pro с Windows, Mac, Android и IOS.

Сода PDF

С куп функции “извън кутията”, Сода PDF е чудесен за професионалисти, които предпочитат елегантен и модерен интерфейс. Всичко в рамките на едно решение можете да обедините документи в един, да конвертирате други формати в PDF и обратно. Ето още няколко възможности, които си струва да споменете:

 • Редактиране на съдържанието на PDF
 • Създайте персонализирани формуляри
 • Коментирайте файлове
 • Поставете електронен подпис
 • Използвайте уникална технология за прелистване на страници, за да четете PDF файлове в 3D измерение
 • Преобразувайте сканираните документи и изображения в PDF файлове, които могат да се редактират

Можете да интегрирате Soda PDF с приложения на трети страни като Google Drive, OneDrive и Dropbox. Понастоящем софтуерната версия е достъпна само за Windows.

PDFExpert

Можете да попълвате PDF формуляри, да подписвате договори, да редактирате съдържание и да добавяте връзки PDFExpert от PDFPro. Той е известен със своята светкавична скорост, чист интерфейс и захранвани функции. Всъщност дори можете да конвертирате каквото и да било в PDF и маркиране, докато ги четете.

Има още много функции като възможност за завъртане на страници, комбиниране на PDF файлове и извличане на PDF файлове. Той е съвместим с Windows и Mac и можете да започнете безплатно.

Nitro Pro

Nitro Pro има възможност да повиши вашата производителност, като същевременно ви помага при всички задачи, свързани с PDF. Той има интерфейс, идентичен с Microsoft Office, така че вероятно ще бъде лесно да се разбере функционалността.

Можете да защитите документите си с 256-битово криптиране и да се интегрирате с куп приложения на трети страни. Ако искате, можете също да ограничите някои действия за сътрудничество като редактиране и копиране без вашето съгласие.

Освен това, можете да създавате партидни PDF файлове и да организирате отделните страници по ваш вкус. Към момента Nitro Pro е достъпен само за потребители на Windows.

PDFExpert

Много визуално привлекателен PDF редактор, PDFExpert, е друг блестящ вариант за разглеждане. Името е доста подобно на другото, споменато по-горе в тази статия, но и двете са различни, що се отнася до функционалността.

Можете да започнете, като изберете подходящо оформление за гледане за ваше удобство и след това продължете да четете, пояснявате и редактирате PDF файлове. Също така ви позволява да променяте текст и изображения. Попълването на формуляри и подписването им са само обикновени възможности на това решение.

Можете да изберете различни настройки за четене като Ден, Нощ или Сепия, за да се насладите на комфортно изживяване. Всичко е достъпно безплатно и можете да го изтеглите за Mac, iPhone и iPad.

Сега, нека да разгледаме онлайн PDF услугите.

PDFEscape

Първо, сред онлайн услугите, PDFEscape ви позволява да правите различни задачи безплатно и направо от вашия браузър. Можеш:

 • Преглед на PDF файлове
 • редактиране
 • Анотиране
 • Попълнете формуляри
 • Създайте основни форми
 • Защитете документите с парола
 • Споделяйте онлайн

Техното онлайн решение е малко ограничено в сравнение с техния софтуер за изтегляне за Windows. Можете да проверите и това за достъп до повече функции.

SmallPDF

Всичко в едно онлайн PDF услуга, SmallPDF е напълно противоположно на името им. Той има голям брой функции, които със сигурност не могат да се считат за „малки“. Вярвам, че това е причината да е платено средство. За да посочите само някои от функциите, можете:

 • Компресиране на PDF
 • Конвертиране на PDF
 • Въведете номера на страниците
 • Изтрийте определени страници
 • Разделете на части
 • Подписвайте цифрово
 • Защита с парола и също криптиране

Можете да получите достъп и да изпробвате всички функции безплатно, като използвате тяхната 14-дневна пробна версия.

PDFBuddy

С възхитителни отзиви в социалните медии, PDFBuddy ви позволява да редактирате и подписвате документи с лекота. Той е защитен с AES-256 битово криптиране и има активен SSL, така че вашите файлове са доста защитени. За безплатния план можете да редактирате до 3 PDF файла на месец. Можете просто да надстроите до техния премиен план, ако вашето изискване е повече от това.

Те имат куп уроци по конкретни теми като редактиране и подписване на PDF, и това е доста спретнато. Можете да заемете малко помощ от тези, ако се почувствате загубени на всеки етап.

Sejda PDF Editor

Можете да качвате файлове в Sejda PDF Редактор с помощта на влачене и пускане, облачно съхранение или дори директни връзки. Всички ваши файлове остават лични и се изтриват автоматично след 2 часа. Можете да изпълнявате всичко, което ви позволява нормален PDF редактор, включително подписване, добавяне на медия и попълване на формуляри. Можете също така да избелите някои поверителни части на PDF файла, нещо, което не трябва да се вижда от получателя.

Можете да започнете с безплатния им план завинаги, който има леки ограничения като максимален размер на 50MB файл и само три задачи на час. Очевидно, за да премахнете ограниченията и да получите достъп до повече функции, знаете тренировката. ��

DeftPDF

Не на последно място, DeftPDF може да ви помогне да редактирате, попълвате и подписвате PDF файлове безплатно. Той има приятен 4,3 / 5 звезден рейтинг, базиран на 156 гласа на тяхната начална страница, което определено е добър брой. Можете да започнете с качване на вашите файлове, след това да получите достъп до куп инструменти за редактиране, области на бяло и дори да търсите за определени думи / фрази, като използвате „намерите & функция “.

След като свършите работата с PDF файла, можете да го запишете на компютъра си, да го експортирате в предпочитаното от вас хранилище в облака или да го изпратите по имейл.

заключение

Без значение дали използвате софтуер или някоя от онлайн услугите за редактиране на вашия PDF файл, можете да сте сигурни, че ще свършите работата с лекота. Всичко се свежда до вашите изисквания и доколко чувствителен е вашият документ.

Софтуерът е подходящ за частни файлове, докато онлайн решението е наред за публични и „всеки ден“ файлове, които не пазят конфиденциалност.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map