12 платформи за създаване на база знания и често задавани въпроси за вашия бизнес

Създайте база знания (KB) от често задавани въпроси (често задавани въпроси) за вашия бизнес


Добре! Точността и лекотата, с които бихте могли да разрешите болката на клиента с решения, е част от доброто преживяване на клиента. Добре планираната секция „База знания или FAQ“ е един от инструментите за самообслужване, които бихте могли да предложите на клиентите си, така че да могат да намерят отлични решения за себе си.

Освен това, това е друг начин да им спестите време, така че да могат да бъдат уверени в предприемането на необходимите действия. Базата знания е мотивационен, образователен и организиран наръчник, обхващащ всички аспекти на вашите продукти и услуги, които клиентът може да разпита за вземане на решение или отстраняване на проблеми..

Създаване на добра база от знания

Преди да изберете платформа за база знания и често задавани въпроси, искате да разгледате няколко основни точки.

 • Формат на статията в базата знания – добро потребителско изживяване, дизайн и архитектура
 • Четене на документацията
 • Навигация и откриваемост на изтъкнатите статии
 • Добри функции за търсене
 • Връзка към полезни ресурси
 • Често задавани въпроси за най-съществените въпроси в системата за поддръжка на билети
 • Преглед на видеоклипове, обясняващи функционалността на продукта или услугите.

Избор на теми за KB

Как да подреждате теми за базата си от знания?

Започнете с копаенето във вашата база данни или CRM. Има ли куп въпроси, които намират цел за да получите отговор? Това вероятно е основната ви тема за базата от знания.

Освен това можете да предвидите себе си или да направите проучване, за да получите по-подходящи въпроси около основната тема, за да разширите ръководството за помощ.

От различна гледна точка може да искате да се възползвате от преобразуването на маркетинговите фунии във вашия анализ и да идентифицирате няколко затруднения за потребителското изживяване и съответно да разработите решения във вашата база знания или секции с често задавани въпроси.

Като цяло, какъвто и подход да предприемете, той трябва да има за цел да улесни нещата за посетителите ви, за да предизвика истински интерес. С въвеждането на базата знания и често задавани въпроси във вашия бизнес модел, вие създавате начин потребителите да се впуснат в дълбоките корени на вашия сайт. И това със сигурност ще възнагради под формата на генериране на приходи.

Нека проучим следните платформи, за да създадем бази от знания за самообслужване, които позволяват на клиентите ефективно да намерят отговори на своите въпроси (най-бързият и най-рентабилният метод за поддръжка на клиенти).

Document360

Софтуерът за база знания, който ви позволява да създавате добре организирана база от знания за самообслужване (публикувана публично или частно) с мощно AI-базирано търсене в реално време. Това помага на вашите клиенти да намерят решения за проблемите си незабавно с помощта на AI захранване на търсенето. Въпреки обема статии в базата знания, търсачката на AI ще може да извлече подходящи резултати за части от милисекунди.

Анализът на търсенето е друга важна характеристика в тази база знания. Той ще показва ключовите думи, които често се търсят от потребителите, колко често се използват определени „ключови думи за търсене“ и дали те могат да намерят статиите във вашата база знания и т.н..

Друга видна функция включва – много прост потребителски интерфейс за управление и организиране на вашите документи.

 • Поддържа редактор на Markdown за ефективно и структурирано писане.
 • SEO функциите ще помогнат на вашата база знания за продуктите да се класира по-високо в търсачките.
 • Архивиране и възстановяване
 • Версия на статията
 • Персонализирайте го по начин, който съответства на указанията на марката

Освен това тази невероятна платформа дава персонализиран домейн и се уведомява какво точно се е променило във вашата база знания и други. Опитайте!

Freshdesk

Freshdesk ви позволява да създадете портал за изживяване на самообслужване, за да подобрите удовлетвореността на клиентите. Включен е в техния облачен софтуер за помощ, който поддържа сътрудничеството на всички канали за поддръжка от един прозорец. Комплектът се състои от безупречна група от интуитивни функции, които се фокусират върху производителността и сътрудничеството; улеснява екипите от всички размери, за да осигурят страхотно изживяване на поддръжката на клиентите.

Те предлагат два типа решения – Enterprise и SMBs. Пакетното решение за предприятие предлага всички жизнеспособни функции за обслужване на клиенти от световна класа – създаване и внедряване, самообслужване и глобална поддръжка. Нещо повече, те получиха признание за способността си да предоставят адаптивни услуги за проследяване на ефективността с показатели.

Освен това, за SMBs те се ангажират да осигурят едно решение на всичките ви проблеми – пренесете всичките си заявки за поддръжка в Freshdesk – било то от имейл, чат, телефон или социални медии. Приоритизирайте, категоризирайте и задайте билети автоматично.

Други акценти включват:

 • SaaS и уеб внедряване
 • Обучение чрез документация, уебинар
 • 24/7 поддръжка
 • Възможности на KB с мрежов мониторинг
 • Прогнозна поддръжка

Добрата част обаче е, че целият пакет е достъпен и можете да започнете с техния „Sprout Plan“ е БЕЗПЛАТЕН.

KBase

kBase е тема на WordPress на базата знания с Wiki, Helpdesk, система за поддръжка на клиенти, помощен център или тема на общността. Основният плюс на това е нейната невероятна откриваемост. Тъй като използва активно търсене в Ajax, можете бързо да филтрирате резултатите от търсенето с категории и персонализирани стойности.

Друга важна характеристика включва – често задавани въпроси, форуми за база знания и поддръжка. Можете да избирате сред разнообразни бази от знания с над 20+ скина. Друга интеграция включва BBpress и BuddyPress Integration за създаване на безпроблемен дискусионен форум.

За форматирането на съдържанието има три типа статии – по подразбиране, предварително и модерно. Използвайки различните функции на полето за търсене на статии, сайтът ще стане свръхбърз при търсене и локализиране на файловете или статиите.

Акценти

 • Отзивчивост към всички устройства
 • Уникални елементи за по-добро потребителско изживяване
 • Инсталация с едно щракване
 • SEO приятелски
 • Електронната търговия интегрира функционалност

Zoho бюро

Zoho бюро е решение за многоканално обслужване от Zoho. Обслужва предприятия от всякакви размери. Преди всичко основната светлина на платформата е безупречността в билетите за поддръжка на клиенти, порталът за поддръжка на клиенти, управлението на договори и създаването на отчети..

На преден план той събира взаимодействия от различни медии като електронна поща, телефон, чат, социални медии, форуми и форми и ги представя на едно място.

На заден план задачи като присвояване на билети, ескалация на услуги, правила за уведомяване и действия, базирани на времето, могат да бъдат автоматизирани чрез задаване на правила за работния процес. Когато се касае за измерване на ефективността, пакетът предоставя персонализирани и планирани отчети, оценки за щастие и графично табло за анализ на удовлетвореността на клиентите.

За да получите задълбочен поглед върху поведението на клиентите, Можете също така да интегрирате тази платформа с вътрешни системи на клиентите, така че информацията за клиентите да може да бъде въведена в билети, влезли в Zoho Desk, което дава възможност на сервизните агенти да знаят повече за клиентите..

Освен това има още няколко акцента:

 • Zia – Изкуствен интелект за вашите екипи за обслужване на клиенти
 • Самообслужване – дайте възможност на клиентите сами да намерят отговори на въпроси
 • Съоръжения с автоматизация на работния процес и персонализиране
 • Интеграции на трети страни
 • GDPR съвместим и напълно защитен – за постигане на баланс между защитата на данните на клиентите и предоставянето на вашия екип достатъчно гъвкавост.

Подкрепа герой

Право напред, както говори на уебсайта – „Вземете по-малко билети за поддръжка.“ Подкрепа герой е базата от знания в приложението, която да ви помогне да намалите броя на билетите за поддръжка, които управлявате всеки ден. Освен това функционалността за управление на KB поддържа пълнотекстово търсене.

SupportHero: Пълна поддръжка в приложението

Ръководствата и често задаваните въпроси са ключови, за да помогнете на потребителите да открият функциите на приложението ви. Но това е вярно само ако са лесни за намиране! Ето защо не искате да пропускате тази платформа, ако търсите разширени функции за поддръжка за самопомощ. Например въз основа на резултатите ще създадете нови статии и ще коригирате / актуализирате съществуващите или дори ще актуализирате функциите на нашите приложения.

Други акценти включват:

 • Разширена статистика за задълбочени изследвания на клиентите
 • Проследяване на потребителските намерения
 • Страхотно табло за ефективност за преглед на резултатите
 • Любим сред основателите на SaaS

Освен това, както гарантират, това е чудесна платформа за печеливша инвестиция. Така че, догонете ги с техните планове, подходящи за вас.

KnowAll

KnowAll е модерна, много отзивчива и SEO приятелска с невероятна навигационна система. В резултат на това откриваемостта е добре развита, за да предостави на клиентите да намерят своите отговори с минимално генериране на билети за поддръжка.

KnowAll: Темата на WordPress

Още повече, че плъгинът включва съоръжения за незабавни отговори и е лесен за персонализиране. И накрая, с всички основни функции включва, този WordPress плъгин въвежда действителната анализа. Можете също така да намерите пропуски в съдържанието.

Други акценти включват:

 • Свързаното съдържание предполага
 • Страхотна персонализация за брандиране на компанията
 • Приемливи статистически данни с отзиви за статиите за по-добро разбиране

Освен това тази невероятна платформа използва кратки кодове като превключватели, акордеони, раздели и известия за по-добро преживяване на клиентите.

Haash

Имате ли в продажба уеб приложение? Имаш Haash за теб.

Haash: Умен център за помощ

И тогава това е потребител, ориентиран към потребителя, който отгатва от често задаваните въпроси. Така ще спестите на потребителите да излязат от вашия сайт и да жонглират между раздели на браузъра, за да намерят помощ с тази умна джаджа. Освен това те имат всички документи на сайта за инсталации на джунджуриите.

Други акценти включват:

 • Интуитивно търсене
 • Персонализиране на домейна
 • Qora-подобен Q&Двигател за незабавни отговори
 • Съставител на интерфейс за влачене и пускане

Накратко, вземете ръцете си скоро с основния безплатен план.

TypeForm

Искате ли да споделяте информация чрез формуляри или искате анкетите да са лесни, забавни и безупречни на всяко устройство? -Тогава TypeForm е вашата стръв.

TypeForm: Шаблони за често задавани въпроси

Освен това това невероятно нещо се интегрира с над 500 от любимите ви приложения. Така че, било то да изпращате данни до MailChimp, за да съставите своя списък, Google Sheets за анализ или Salesforce, за да персонализирате вашето клиентско изживяване – TypeForm има всичко за вас.

Освен това можете да използвате множество шаблони за различни цели като анкети & въпроси, поколение от водещи или нещо креативно.

По-специално анализът на пазара е незаменим за събирането на данни и затова не искате да пропускате да изпробвате тези продукти. В подробности те позволяват интеграция със сайтове като MailChimp или HubSpot и това ще добави повече стойност за вашия имейл маркетинг и стратегии за генериране на потенциални клиенти.

TypeForm е чудесно решение на едно гише за техници.

HelpSite

HelpSite е проста услуга, която да ви помогне да създадете перфектния център за поддръжка или „помощен сайт“. Тя се фокусира върху три основни неща – често задавани въпроси и база от знания, интелигентна форма за контакт и поле за бързо търсене.

HelpSite: Страхотен център за поддръжка

Разбира се, уебсайтът е домакин и на група от ръководни документи. Очевидно, според тях, тяхната USP е, че предлагат възможност за използване на потребителски домейн.

Освен това, те имат невероятна система за управление на билети за плавен работен процес.

HelpJuice

Няма по-добър вариант, ако сте фокусирани специално върху „Софтуер за база знания“ –HelpJuice дори персонализира вашата база знания за вас. Подходящ е за фирми от всякакви размери и във всеки отраслов сегмент. Освен това тя включва приложения за създаване и управление на вътрешни и външни бази от знания.

HelpJuice: Софтуерът на базата знания

Функцията за маркиране ви позволява да маркирате въпроси в множество подходящи категории. Системата започва търсене на основните теми и статии въз основа на заявката за търсене.

Впоследствие този софтуерен пакет улеснява разбирането на въпроса „Как да направя“ чрез различни ресурси и примери на сайта като средство за обучение.

Flowlu

Flowlu улеснява техническите и нетехническите потребители да управляват всякакъв тип данни или информация в консолидирана база от знания, свързвайки хората с вътрешни ресурси.

FlowLu: Безплатните KB

Програмата има допълнителни вградени инструменти – например, ментални карти и agile-модул.

Други акценти включват:

 • Система за управление на онлайн финанси – подобрете вашите парични потоци, като използвате мощно отчитане.
 • Безупречни инструменти за сътрудничество – Разговорът е най-добрият начин да започнете сътрудничество върху задача или документ.
 • Интеграции на трети страни – ZenDesk, Google Drive, интеграция на онлайн плащания.

Happyfox

Happyfox предоставя решения за обслужване на бюра и билети за фирми от различни индустрии, включително компютър и софтуер, образование, пътувания и свободно време, медии и издателска дейност, енергия, търговия на дребно и други.

Софтуер HappyFox

Happyfox се предлага с различни интеграции на бюрото за помощ. Например, като въведете директория за приложения, можете да проучите с интеграциите на трети страни като Zapier за автоматизация на задачите или Shopify – ако сте електронна търговия.

заключение

Надявам се, че горепосочените инструменти ще ви помогнат да създадете фантастична база от знания или информация за вашия бизнес. Повечето от тях предлагат безплатен план или пробен опит, така че опитайте ги и вижте какво работи най-много за вашите изисквания.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map