14 Облачно счетоводно решение за малък и голям бизнес

Счетоводството е неразделна част от управлението на бизнеса.


Той помага при създаването и контрола на бюджета, вземането на основни решения за покупка, а също и проследяването на разходите. Без счетоводство, вашият бизнес винаги ще остане малко дефицитен, когато става дума за растеж.

Счетоводството обаче може да бъде сложно и отнема много време. Понякога собствениците на бизнеси намират достатъчно предизвикателство да се справят с най-минималните задачи като плащането на сметки и проследяването на доходите, така че отговарят на критични въпроси от рода на „Доходният ми бизнес ли е?“ и „Можем ли да извършим изискуеми данъчни плащания?“ със сигурност не е на път.

Счетоводството се прави най-добре, когато се работи със софтуер, а не от хора. Разбира се, наличието на истински счетоводител в режим на готовност е страхотно и необходимо, но основната част от работата се извършва от софтуер.

Използването на софтуер може да ви спести огромно количество време и пари, като същевременно сте подредени по закон във финансовите области. Освен това ви помага да получите по-добра представа за състоянието на вашия бизнес чрез генериране на отчети при поискване.

Има толкова много неща, които не бихте могли да направите ръчно, като вземете за пример „шанс за грешки“. Счетоводното решение има почти никакъв шанс за грешки.

За да ви дадем по-добра представа за това какво да използвате, нека разгледаме различните начини за управление на счетоводството. Има доста добри начини да го направите, а 3 от тях са разгледани по-долу.

Традиционен софтуер

Наличен е много традиционен софтуер, който ви позволява да извършвате тежката работа на счетоводството. Можете да ги изтеглите на вашия компютър / лаптоп и да извършите изчисленията. Хубавото на този тип счетоводство е, че не е задължително да имате нужда от активна интернет връзка, за да използвате софтуера и да получите достъп до данните си. Всичко може да се направи офлайн.

Това обаче не го прави най-добрият вариант. Той има своите недостатъци. Всъщност всичко има недостатъци, така че бихте искали да разгледате и по-долу опциите.

Наемане на счетоводител

Както беше посочено по-горе, да бъдеш действителен счетоводител в режим на готовност е напълно необходимо. Но трябва ли изцяло да зависите от тях? Това не би било идеално, тъй като има много малко счетоводител, който може да направи в сравнение с цялостно решение.

Счетоводителят се използва само за:

 • Да имате лични финансови съвети
 • Имате сигурност, когато не знаете какво да правите
 • Аутсорсингът уморителни счетоводни задачи

Ако държите на своя счетоводител само за тези неща, тогава е напълно добре. Или иначе, трябва да изберете решение, базирано в облак, ако искате повече.

Облачно решение

Вероятно най-добрият избор за справяне със счетоводството, решение на базата на облак може масово да облекчи тежестта от раменете ви. Също така, той има много предимства и функции, прикрепени към него, което ще ви накара наистина да го обмислите. С помощта на облачно базирано счетоводно решение можете:

 • Спестете предварително от разходите и в дългосрочен план
 • Запазете огромно количество честотна лента на различни фронтове
 • Достъп до решението от всяко устройство, тъй като е онлайн
 • Насладете се на повече сигурност

Да не забравяме функции като способността за сътрудничество и автоматизация на работните процеси. Ако всичко това ви звучи като нещо, което бихте могли да използвате, тогава ще ви хареса този списък от счетоводни решения, базирани на облак, които съставих по-долу.

FreshBooks

Един от най-популярните в този списък, FreshBooks е друго невероятно цялостно решение за фактуриране и счетоводство, което се използва широко. Можете да автоматизирате куп задачи, като напомняния за фактури и събиране на плащания, за да спестите време и да се концентрирате върху области, които изискват вашето внимание.

Освен това можете:

 • Преглед на подробни отчети
 • Активирайте различни опции за онлайн плащане
 • Сътрудничество с вашия екип за подобряване на работния процес
 • Използвайте решението и на мобилни устройства

Те имат награден екип за поддръжка, който се стреми да реши вашите проблеми и съмнения.

градински чай

С над 3 милиона клиентска база, градински чай ви позволява да управлявате счетоводство, финанси, хора, ведомост и различни аспекти на вашия бизнес. Можете да получите достъп до отделите от всяко устройство и да се грижите за куп области в рамките на едно облачно решение.

Ако сте фен да държите всичко на едно място, вярвам, че ще обичате Sage. Те спечелиха няколко награди през годините за страхотното си обслужване, така че определено бихте искали да го проверите.

Zoho Books

Решение с някои функции с мощност, Zoho Books отдавна е видно име в индустрията и те винаги усилват играта си. Използвайки този софтуер, можете да управлявате вашите финанси, да автоматизирате работните процеси в бизнеса, а също и да си сътрудничите с членовете на вашия екип, за да работите колективно.

Той може да се грижи за различни задачи, като фактуриране, договаряне на сделки и повишаване на поръчки за продажби. Освен това, ако сте от Индия, можете да се съобразите и с GST.

Тъй като изискването нараства с времето, Zoho Books ви позволява да интегрирате над 40 приложения, за да управлявате всеки аспект на вашия бизнес.

Waveapps

Можете да се грижите за счетоводството, фактурирането и проследяването на получаванията Waveapps. Без да е необходимо да правите никакви данни, можете да генерирате финансови отчети и да следите финансовите числа. Можете да автоматизирате почти всяка една задача и дори да се интегрирате с други продукти на Wave, като ведомости и плащания.

Функцията им за фактуриране ви позволява да създавате и изпращате професионални фактури за буквално минути. Можете да таксувате периодично или дори автоматично. Най-добрата част? Няма следа от тяхното брандиране във вашите фактури.

Quickbooks

Въпреки че всяко едно решение в този списък е чудесно за не-счетоводни типове, Quickbooks е малко по-подходящ за всеки човек навън. Всичко е супер организирано и в непосредствена близост. На всичкото отгоре получавате лесни за четене отчети и табла за управление.

Можете да свържете банковата си сметка и карти, за да импортирате лесно и да сортирате разходите в подходящи категории. Синхронизирането с популярни приложения също е само на едно кликване.

Получавате фактуриране и всички необходими инструменти, за да управлявате по-добре счетоводството си. Да не говорим, клиентите на Quickbooks намират средно 3534 долара спестявания от данъци годишно.

Xero

Интегрира се с над 800 приложения, Xero може да ви помогне да поддържате страхотно финансово здраве на вашия бизнес. Можете да използвате това решение от всяко устройство и да стартирате работата в движение. От лесното съгласуване, създаване на фактури и искания за разходи, можете да направите много неща с това.

Говорейки за функцията „съгласуване“, тя ви позволява да импортирате и категоризирате най-новите си банкови транзакции в Xero и лесно да вземате отчети за тях. Вече не е необходимо да ги добавяте ръчно във всяка секция, за да определите къде принадлежат и дали да ги изчислите или не.

Можете да започнете с 30-дневната им безплатна пробна версия.

SlickPie

SlickPie е чудесен за управление на разходите и се изгражда най-вече около това. От направените фактури и подробни отчети получавате всичко необходимо. Той има блестяща функция MagicBot, която автоматично изтегля информация от вашите разписки и ги преобразува в данни, като ви помага да проследявате по-добре разходите си.

Освен това можете:

 • Съгласувайте банковите транзакции
 • Настройване на повтарящи се фактури
 • Задаване на напомняния за плащане
 • Вземете банкови емисии на живо

Като цяло е доста удобна за потребителя и по-малко натоварена. Има много повече от това, което току-що споменах, и единственият начин да намерите всичко това е да го изпробвате сами.

Quicken

Силно похвален от PCMag, Quicken предлага разнообразни функции за безпроблемно управление на вашите финанси. Можете да останете отгоре на разходите си, като видите сумата, която е останала след плащането на сметките, и да вземете прецизни парични решения с техните персонализирани бюджети..

Можете да зададете сигнали за датите на плащане и да управлявате сметките без усилие. Освен това Quicken е чудесен за проследяване на инвестиции, тъй като ви помага да прегледате портфолиото си, да наблюдавате ефективността и да видите сравненията на пазара.

Най-важното е, че вашите данни са защитени с 256-битово криптиране.

Kashoo

Можете да организирате разходи за цяла година в един момент Kashoo. Той има функция „интелигентна входяща кутия“, която разделя личните и бизнес данните и ви помага да се подготвите за данъци. Най-впечатляващото е, че тяхната AI технология ще научи вашия бизнес и ще направи ръчна история за проследяване на разходите, така че не е нужно да го правите.

Да не говорим, анализирането на вашите отчети и създаването на фактури е просто полъх. Можете да се регистрирате безплатно и да се насладите на множество функции, както и страхотен екип за поддръжка.

LessAccounting

Можете да направите всичко с LessAccounting че бихте направили с други решения навън, но с малко по-малко усилия. Това е софтуер, който работи много за вас, така че не е нужно. ��

Можете да започнете незабавно и да свържете банковата си сметка, за да видите всички ваши транзакции автоматично да се показват в счетоводството ви, без да въвеждате разписки ръчно.

Освен това можете да създавате повтарящи се таксувания, да управлявате фактури и да приемате плащания по-бързо. Всички тези фактури, които са платени, автоматично ще бъдат добавени към вашите счетоводни записи. Продължете напред и опитайте първия си месец безплатно.

Свободен агент

Оценено 4.5 / 5 звезди на TrustPilot, Свободен агент може да ви помогне да останете отгоре на данъка си, да управлявате разходите и да създавате фактури незабавно. Той има много подредено табло, така че знаете точно над какво искате да работите. Също така, можете да получите автоматични данъчни прогнози и напомняния.

Те имат страхотни счетоводители за поддръжка, базирани във Великобритания, които да ви ръководят, когато е необходимо. Започването е безплатно. Не се изисква кредитна карта.

Chargebee

Chargebee винаги ще ви държи в съответствие с най-новите данъчни правила, било то изискванията за съответствие или усложненията на ЕС и ДДС. Всъщност, използвайки това решение, можете да се съобразите с GAAP & МСФО за лесно смесване на SaaS Accounting с непрекъснато променящия се финансов отдел.

Освен това можете да интегрирате и синхронизирате Chargebee с куп други приложения, за да оптимизирате допълнително счетоводството си. Тя ви позволява постоянно да следите и прогнозата, като ви помага да получите по-добра представа за най-новата крива.

Има много повече функции, които чакат да бъдат използвани, така че не забравяйте да ги проверите и да видите дали това е подходящото за вас.

ZipBooks

Прост, но ефективен, ZipBooks се пюрира с функции, които не сте знаели, че са ви необходими. Например, можете да поканите клиентите си да оставят отзиви след получаването им. Това помага в изграждането на вашето онлайн присъствие и привличането на повече клиенти.

Можете да създавате фактури с автоматично таксуване и дори да задавате напомняния. Счетоводството и отчитането стават по-умни с ZipBooks, тъй като можете да използвате просто съгласуване, цветово кодиране, автоматично категоризиране и цял набор от отчети.

ProfitBooks

Чудесно за хора с малко или почти счетоводни познания, ProfitBooks е проста и бързо нараства на пазара. Можете да създавате великолепни фактури, да проследявате разходите и да управлявате инвентара. След това можете лесно да споделяте данните между членовете на вашия екип, ако е необходимо.

Това решение е 100% безплатно за използване и се предлага с три различни езикови поддръжка за чат, което е удивително. Без ограничения, без скрити такси и без прикачени низове.

заключение

Сигурен съм, че вашето счетоводство ще получи много по-лесно чрез използването на тези облачни решения. Всъщност ще спестите много време, пари и енергия.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map