21 Инструменти за работа от дома (WFH) за малък и среден бизнес

До този момент вече знаете свръх около работа от вкъщи.


Всъщност това е буквално нуждата от часа. С настоящата пандемия много предприятия бяха силно засегнати и са на прага на разпадане. Макар че е доста жалко, най-добрият възможен начин за това би бил използването на работа от дома.

Това гарантира, че работният ви процес остава стабилен, а всички ваши служители също остават в действие. За да интегрирате ефективно работата от дома в бизнеса си, трябва да използвате правилните инструменти. И макар да има много от тях, продължих да подбирам най-добрите, които имаме.

Нека се потопим направо в списъка.

��️ Софтуер за отдалечена поддръжка

TeamViewer

Защитени с 256-битово AES криптиране, TeamViewer ви позволява да имате достъп до настолни и мобилни устройства отвсякъде, дори и с 3G интернет връзка. С помощта на интегрираното им RMM решение можете да следите различните аспекти на разрешените си устройства, както и да събирате съществена информация.

Ще бъдете уведомявани и когато се случи нещо критично. Най-доброто нещо за този инструмент е вградената сигурност. Ще направите всичко, за да поддържате ИТ чист, чист и без опасно.

Zoho Assist

Можете да се свържете дистанционно с работния плот на клиентите си, като използвате Zoho Assist. Тя е напълно облачна и сигурна и за двата края. Можете да го използвате за предоставяне на поддръжка на клиенти и овластяване на информационното бюро за решаване на техните проблеми.

Освен компютрите, имате достъп и до мобилни устройства, лаптопи и сървъри. Това е буквално всичко в едно. Всичко, от което се нуждаете, е няколко секунди, за да започнете да споделяте екрани и да изпълнявате различни задачи като управление, конфигуриране и отстраняване на проблеми.

AnyDesk

Друго решение, което ви позволява да се свързвате с компютър от разстояние, AnyDesk има над 100 милиона изтегляния и вярвам, че голяма част от това е заради нивото на тяхната сигурност. Те са страхотни да поддържат нещата в безопасната зона.

Той е лек и има функции като:

 • Бърз вграден трансфер на файлове между компютрите
 • Лесно сътрудничество с членове
 • Автоматични записи на сесии за допълнителна сигурност
 • Високо адаптивен потребителски интерфейс
 • Бързо предаване на данни и честота на кадрите от 60 fps

AnyDesk е съвместим с повечето платформи като Windows, Mac, Android, IOS и Linux.

Software Софтуер за чат с Bot

Freshchat

Страхотната поддръжка на клиенти е супер важна и Freshchat прави пълно правосъдие за това. Можете да ангажирате и да сте в крак с клиентите си в мрежата, мобилните и дори социалните съобщения.

Освен това, можете да автоматизирате често задаваните въпроси с помощта на техните ботове и AI. Изпращането на насочени изходящи съобщения до потребителите също не е най-трудната задача с Freshchat.

Друго интересно нещо е, че ви позволява да изпращате проактивни кампании до клиенти въз основа на поведението на потребителите, действията и други показатели. По този начин AI може буквално да предскаже какво иска потребителят.

чатбота

Можете да създадете свой собствен потребителски AI чат в рамките на няколко минути, като използвате чатбота. Колкото и объркващо да звучи, буквално не са необходими технически умения. Можете да ги създадете за вашите уебсайтове, страници във Facebook и приложения за съобщения.

Изберете от предварително направени шаблони, плъзнете и пуснете елементи и свържете ChatBot с приложения на трети страни, всичко благодарение на отворения им API.

Chatfuel

Посветен на Facebook Messenger, Chatfuel може да ви помогне да увеличите продажбите и ангажираността си, като същевременно намалите разходите. Той е чудесен за ангажиране с клиенти 24/7 и автоматизиране на куп задачи, които иначе биха ви стрували един тон време.

Можете също така да разрешите на chatbot да свързва топли води до търговски представител, за да помогне за по-доброто преобразуване. Компании като Levi’s, Adidas, Just Eat и ABC News разчитат на Chatfuel да създават и управляват своите чатботи.

���� Служба за помощ / Самообслужване

Freshdesk

Единственото хубаво нещо като жива поддръжка на клиенти е портал за самообслужване, за да могат клиентите да намерят отговори на всички свои проблеми. И Freshdesk е чудесно решение да се изгради точно това. От портал за самообслужване клиентите могат да прегледат статии, форуми и бази от знания, за да получат отговори за своите запитвания..

Някои от основните характеристики на Freshdesk включват:

 • Възможност за добавяне на бот за отговор, за да улесни допълнително процеса
 • Прикачете съдържание на базата знания към различни канали, включително уебсайт, мобилно приложение и чат
 • Превеждайте съдържание, за да могат клиентите лесно да намерят отговори на своя език
 • Променете и допълнете базата от знания според вашите желания
 • Използвайте предишни дискусии, за да помогнете на новите клиенти да намерят отговор

Всичко това помага за облекчаване на тежестта на раменете на вашия екип за поддръжка. Можете да започнете да използвате тяхната 21-дневна безплатна пробна версия.

Helprace

Helprace улеснява клиентите да търсят, откриват и споделят отговори относно вашите продукти / услуги. Можете да създадете база от знания, страница с често задавани въпроси и препоръка за позитивна дума от уста.

Също така ви позволява да проследявате проблемите на вашите клиенти и да събирате най-новите им отзиви. Освен това можете:

 • Свържете клиентите с членовете на екипа чрез канали за сътрудничество
 • Показвайте „свързани теми“ заедно с формата за контакт
 • Увеличете производителността на екипа с помощта на различни инструменти
 • Персонализирайте всеки един елемент на Helprace

Вероятно има над 100 повече функции, които не съм споменавал и това ни показва колко гъсто е това решение. Работи на всички устройства и можете да започнете безплатно, като използвате тяхната 30-дневна пробна версия.

HappyFox

Друго впечатляващо решение за самообслужване, HappyFox, може да ви помогне да настроите вашата 24/7 поддръжка на клиенти, управлявана изцяло от клиентите. Колко странно звучи, но всъщност е така. Те могат да проследяват билети за поддръжка, да преглеждат базата от знания и дори да взаимодействат на форумите на общността.

Чудесно е за това, че индиректно показвате на клиентите си пътя към техните отговори, вместо да насочвате да им отговаряте.

HappyFox представи интересен обрат в целия този портал за самообслужване, където клиентите могат да продължат да помагат на други клиенти. Само си представете колко е възможно това да стане за вашия екип за поддръжка.

Drive устройство за съхранение

Google Drive

Споделянето на файлове и сътрудничеството е много по-лесно Google Drive. Той е защитен и можете да съхранявате и споделяте всякакъв тип файлове с вашия екип. Също така, един акаунт е достатъчно добър за синхронизиране на данни на множество устройства.

Благодарение на техните издания за Business и Enterprise, можете да се наслаждавате на гъвкави опции за съхранение без никакво прекъсване. Да не говорим, сега можете да организирате екипни файлове в споделено пространство за по-лесна достъпност.

С основното издание получавате 30 GB памет. Можете обаче да надстроите по всяко време, ако в случай, че го надвишите.

Dropbox за отбори

Друг много популярен вариант за съхранение и сътрудничество, Dropbox, помага да се поддържа работата на вашия екип на едно място, синхронизирана на различни устройства.

Освен това можете да събирате идеи, да създавате срокове на проекта и да възлагате задачи. Тъй като комуникацията е от съществено значение по време на сътрудничество, можете също да разрешите отзиви / коментари от членовете.

Този инструмент е невероятен за координиране на проекти и поддържане на потока между членовете.

Кутия

Въпреки че горните две възможности за съхранение са страхотни, може да искате да проверите Кутия както и за своите функции, които не се предлагат. Това, което ми се открои най-много, е възможността да съхранявам данни на място.

Както и в Box, изпълнява задължения за пребиваване в множество географии, за да отговори на специфичните за страната проблеми. Това ви помага да изберете собствено хранилище за файлове в региона и да се радвате на силна защита и поверителност, независимо в кой регион се намират вашите данни.

Освен това можете да го интегрирате с над 1400 приложения на трети страни. Има много повече възможности, които съм сигурен, че ще обичате. ❤

��‍�� Екипски чат и сътрудничество

застой

Ако имате екип, който трябва да управлявате, вярвам застой е едно от най-добрите (ако не и най-доброто) решение да го направите ефективно. Той носи всичко, като комуникация и инструменти, на едно място и повишава производителността на членовете.

Например, вместо препълнена входяща кутия, можете да провеждате разговори в специални пространства, наречени канали. Можете също така лесно да намерите необходимата информация, като използвате архива им за търсене. И тъй като времето е може би най-важното, Slack ви позволява да изберете разговорите, които са най-важни, и да отворите другите по-късно.

Можете или да съберете всички свои членове за групов чат, или да разговаряте с тях поотделно на отделни пространства. Има много повече функции, които ще ви помогнат масово във вашия бизнес.

стадо

стадо прави сътрудничество значително по-високо, като въвежда видео разговори. Това е много повече от обмен на съобщения с членове на екипа и можете да персонализирате всеки канал за различни цели. Ето някои други забележителни функции:

 • Споделяне на екрана
 • Лесно търсене на файлове, връзки и други неща.
 • Инструменти за производителност като споделяне на бележки, напомняния и анкети
 • Интегрирайте се с над 50 приложения на трети страни като Asana, Google Drive и Todoist

Flock се доверява на компании като Sodexo, Namecheap и McDonalds.

Mattermost

Сътрудничество главно чрез съобщения, Mattermost е гъвкав, безплатен и с отворен код. Той поставя много акцент върху добрата сигурност и поверителността, така че когато безпроблемно изграждате работни процеси за сътрудничество, няма от какво да се притеснявате по отношение на защитата на данните.

Можете да интегрирате Mattermost с множество приложения на трети страни, както и с инструменти DevOps като Git и ботове.

Тъй като това е инструмент с отворен код, трябва да го хоствате. Вярвам, че го използваме Kamatera е най-доброто решение, най-вече защото облачните им услуги са технологично усъвършенствани и подкрепени с експерти по линията за поддръжка, които искат да настроят нещата за вас.

�� Платформа за обучение

Thinkific

За създаване и хостинг на учебни материали като видео курсове и ръководства, Thinkific е чудесна платформа за използване. Тя ви позволява да създадете пълноправен сайт за членство, за да хоствате курсовете си и дори да анализирате общите резултати до дълбоко ниво.

По същество това е платформа „всичко в едно“, която да ви помогне да използвате максимално знанията си и да споделите с хората, които се нуждаят от това. Независимо дали говорим за само десет студенти или 10 милиона, можете да сте сигурни, че тази платформа може да се справи с това.

усвоим

Много подобен на Thinkific, усвоим също ви позволява да създавате и продавате свои собствени онлайн курсове. Вие имате пълен контрол върху ценообразуването и данните на студентите, което е доста важно за всеки инструктор.

След като се регистрирате, ще ви бъде предоставено всичко необходимо, за да създадете собствено училище и да започнете да го пускате на пазара. Той е много адаптивен и можете да направите вашето училище да изглежда точно както искате.

Също така, най-интересната функция е възможността да предоставите на учениците си виртуално преживяване в класната стая. Като цяло, Teachable е удобен за потребителя и е добре оптимизиран за всички устройства. Можете да започнете без никакви разходи.

LearnDash

LearnDash е приставка за WordPress LMS (система за управление на обучението), с която можете да продавате онлайн курсове, да качвате съдържание и да награждавате студентите си със сертификати и постижения. Можете да направите всичко това направо от вашия уебсайт.

Освен това можете да взаимодействате със студентите си, да контролирате записването и дори да групирате определени учащи се за по-добър напредък. Вие получавате цялата гъвкавост да персонализирате и провеждате курсовете според собствените си условия, независимо дали става въпрос за ценообразуване или маркетинг.

LearnDash се използва от някои от най-големите марки като Digital Marketer, InfusionSoft и ProBlogger.

�� Онлайн / Екипна среща

Zoho среща

Чудесен за провеждане на разговор и обучение на членовете на вашия екип, Zoho среща ви позволява да провеждате видео и аудио конференции по всяко време и навсякъде. Можете дори да се присъедините към срещи и уебинари в движение, като използвате мобилното си приложение.

Това е блестящо средство за обединяване на вашите служители, обсъждане на идеи и планиране на следващия голям ход. Можете да изнасяте презентации, да записвате сесии и да изтегляте важни доклади.

Можете да започнете абсолютно безплатно и веднага да използвате инструмента.

Екипи на Microsoft

С плътно захващане на личния живот и сигурността, Екипи на Microsoft се ангажира да осигури страхотно изживяване в сътрудничество. Можете да провеждате аудио, видео и уеб конференции с размер на екипа до 10 000. Или още по-добре, можете да бъдете домакин на мега събитие на живо, докато сте останали на закрито.

Този инструмент ви позволява достъп, споделяне и редактиране на различни документи, включително Google Doc, PowerPoint и Excel. Ако предпочитате да разговаряте, тогава можете да го направите и с целия си екип или един към един.

Zoom

Вероятно сте чували за този инструмент и преди, защото е доста популярен. Zoom ви позволява да провеждате срещи, обучения и семинари.

Освен това можете да изграждате конферентни зали, да извършвате телефонни обаждания, както и да разговаряте с членовете си. Има ограничение от 1000 участници на видео, но можете да имате 10 000 зрители, което със сигурност помага.

Той е оценен високо на сайтове като TrustRadius, G2 Crowd и Gartner Peer Insights. Изпълнимостта е просто невероятна. Той е проектиран и оптимизиран да работи безупречно, а на всичкото отгоре е лесен за използване.

заключение

Да се ​​работи от вкъщи не е толкова лесно, колкото всички го правят. Въпреки това, с използването на горното решение със сигурност ще хвърлите много тежест от раменете си и потенциално ще постигнете повече от всякога. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map