Как да обслужваме клиентите в свят на социални разстояния?

Една от основните теми, свързани с пандемията на Covid-19, е, че светът никога няма да бъде същият.


Как работим и правим бизнес коренно ще се промени след няколко месеца и ще остане с нас след това. Отчасти това е така, защото вирусът никога няма да изчезне; тя просто ще бъде управлявана. Ключов компонент в управлението на вируса ще бъде социално дистанциране.

Човешките същества са социални същества; харесваме компанията на другите и използваме физически сигнали, за да се утвърждаваме взаимно. Това е, което знаем; това е, което търсим. Ето защо на много хора им е трудно да обработят новата норма. Препоръчителните протоколи затрудняват социалните въпроси, вградени в бизнес отношенията.

Как изразявате ангажимента си без среща лице в лице? Как предоставяте съпричастни услуги чрез цифров интерфейс?

Социално разстояние на работното място

Като цяло бизнес икономиката предполага, че можете да изтръгнете повече печалби, като съберете колкото се може повече служители в едно пространство. Това вече не е възможно. За собственото си здраве и за здравето на клиента служителите трябва да са на метри. Това ще означава по-малко служители на квадратен метър. Това ще доведе до;

 • По-малко офиси и фабрики с отворен план. Тези работни пространства ще се нуждаят от ясни разграничения като гранична линия, начертана на пода или по-високи прегради и плексиглас, за да се отдалечат физически и да предпазят работниците от инфекциозни капчици поради кихане или кашлица.
 • Инвестиции в създаване на по-здравословна работна среда. Например, инсталиране или подобряване на въздушни филтри или IoT устройства като сензори за предоставяне на данни за условията на околната среда.
 • Почистващият екипаж или сервизните компании ще станат по-важни в операциите.
 • Маски, средства за дезинфекция и лични предпазни средства (ЛПС) се превръщат в неразделна част от униформите и работното оборудване.
 • Използването на ротационни смени и гъвкави часове. Те ще бъдат използвани за минимизиране на броя на служителите в един сайт.
 • Ако има няколко роли, които трябва да изпълняват подобна задача навреме, тогава тези задачи могат да бъдат обединени, така че един или по-малък брой служители да могат да ги изпълняват, докато останалите служители работят отдалечено. Отговорността на обединените задачи може да се извърши по ротационен график.

Обслужването на клиентите също ще се промени. Колко енергични са здравните протоколи на организацията, ще определят желанието на клиентите да ги покровителстват. Така че бизнеса;

 • Те ще трябва да покажат своите здравни протоколи, за да получат достоверност при посещаването на клиентите.
 • Практикувайте контрол на достъпа, за да управлявате потока от клиенти и техния риск
 • Прехвърлете толкова голяма част от услугите си онлайн, за да обслужвате клиентите от разстояние.

Качете се на облака

служители за обслужване на клиенти работят от вкъщи

Организациите се надпреварват да реорганизират начина, по който те извършват операции. Мандатите за блокиране, правилата за социално дистанциране и социалната тревожност около пандемията затрудняват влизането в офиса. И работодателите, и служителите разбират, че трябва да се работи, за да оцелее.

Но как организациите могат да останат продуктивни, да бъдат безопасни за служителите и да предоставят ефективно обслужване на клиентите?

Отговорът е в облака.

Служителите, които работят от дома, извън офиса или в движение, трябва да имат достъп до ресурсите на организацията, за да работят. Изпращането на файлове напред и назад не е ефективно, тъй като работниците трябва да имат достъп до данни, да обработват информация и да предоставят анализ постоянно. Единственото решение, което позволява на работниците да работят отвсякъде и все още да разполагат с пълните ресурси на бизнеса под ръка, е облакът.

Гледайте как един фризьорски салон е способен да има персонал на място, мобилен и отдалечено да общува и да си сътрудничи с помощта на Slack.

Повечето служители, които вършат административна или обвързана с бюро работа, не е необходимо да бъдат в офиса, за да работят. Бизнес функции като ERP, CRM, счетоводство и т.н. могат да се изпълняват от облака, без да се губи ефективност. Всъщност работата от разстояние носи огромни ползи за служители, работодатели и клиенти.

Използвайте изкуствен интелект

В момента светът работи на данни. Но събирането на данни вече не е достатъчно; тя трябва да бъде обработена, анализирана и действана. Изкуственият интелект взема това още повече, като прилага познавателни функции към данните, т.е. той не само действа върху данните, но и може да се поучи от него. Обработката и вземането на решения от AI може да се случи за частична секунда, което ще даде на технологията явно предимство пред човешките реакционни времена.

Машинното обучение, разпознаването на реч ще бъдат използвани в повече бизнес процеси.

Например, CRM ще използва чатботи, които могат да разпознават реч и да обработват заявки от клиенти, или ERP ще прогнозира търсенето и ще подготви план за управление на ресурсите, който намалява разходите. Тези функции не са нови; те са стандартни в облака.

Ето решението за контакт в центъра на Google, базирано в облак; той използва облака за свързване на отдалечени агенти с клиенти от всяка комуникационна платформа (включително телефон, имейл, социални медии и чат на живо). Решението комбинира разпознаване на реч, обработка на естествен език и AI за обработка на прости заявки за разрешаване или събиране на информация, преди да я предадете на агент.

Приемане на автоматизация

Автоматизацията е свързана най-вече с роботи, работещи във фабрики. Той ще се разшири, за да означава повече, а технологията за превозни средства без водачи ще се използва в мини, заедно с роботизирано минно оборудване. Фабриките ще работят без човешка намеса и потенциално се управляват от километри.

По-малко известната, но скоро би била също толкова важна форма на автоматизация, би била автоматизирана автоматизирана работа (RPA). Софтуерът RPA изпълнява повтарящи се на основата на правила задачи. Те вече се използват с пълна сила в банки, адвокатски кантори и дистрибуционни центрове.

Автоматизацията, захранвана от AI, ще се използва за намаляване на натовареността на служителите. Автоматизираният AI е ефективен за отнемане на административна работа на хартиен носител. Служителите от разстояние нямат достъп до формуляри, документи, печати, подписи и др., Докато автоматизираният ИИ е в състояние да събира информация, да ангажира клиенти, да проверява документи, да претегля рисковете, да взема решение и да отчита резултатите в част от времето.

Сътрудничество интелигентно

Има много срещи, които могат да бъдат виртуални, а не да се провеждат лично. Това ще отнеме известно свикване, етикетите и структурите на виртуалните срещи са различни, но те могат да бъдат също толкова продуктивни. Преминаването към виртуални срещи ще изисква инвестиция за оборудването на служителите с лаптопи, надежден интернет и необходимия софтуер.

Облачните платформи за сътрудничество са инструменти, които ще обединят екипите. Облачните платформи за сътрудничество имат стандартните функции за комуникация с глас, видео, имейл и чат, които са допълнително подобрени с допълнителни функции като споделяне на файлове, редактиране на файлове, приложения на трети страни, автоматизация и AI.

Честно казано, възможностите са неограничени при облака. За да имате представа как съвместната работа, автоматизацията и ИИ могат да работят заедно, разгледайте как Университетът на Нов Южен Уелс използва екипите на Microsoft за изнасяне на лекции, учебни материали, съвместна работа в клас, заедно с автоматизиран асистент за преподаване, който се превърна в преподаване помощ.

За да бъде ясно, адаптирането към нормите за социално дистанциране не е задължително да промени революцията на работното място; това ще ускори промяна, която вече се случваше. С няколко изключения, свързани със навиците и практиките, свързани със здравето, голяма част от технологичните промени вече се случват. Това е така, защото технологията, която се възприема, е икономически жизнеспособна и ефективна.

Преди пандемията, бизнесите възприеха облачната и отдалечена работа. Според Служба за национална статистика, 48% от работната сила във Великобритания работеше дистанционно поради пандемията. Това е значително възход от приблизително 20% през 2018г.

ЕТИКЕТИ:

 • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map