Как SaaS Business може да използва базата от знания, за да зарадва клиентите?

Предоставянето на удовлетвореност на клиентите в бизнес на SaaS е приоритет 1,2 и 3, поне така го виждам.


В бизнеса на SaaS задържането е също толкова необходимо, колкото и привличане на нови клиенти, а през повечето време най-добрият начин да доставите удовлетворение е да се отговори на и надвишават очакванията на клиентите. Това е особено важно, когато става дума за комуникация и подкрепа. Ако клиентът е отделил време да се свърже, тогава можете да се обзаложите, че е важно за тях и затова проблемът трябва да се реши с ASAP.

Фирмите, които признават необходимостта да отидат над и над своите клиенти, са тези, които наистина успяват.

Базата от знания може да помогне на компаниите да постигнат тази амбиция, подобрявайки удовлетвореността на клиентите, като същевременно намалява ресурсите, необходими за удовлетворяване на техните очаквания.

Звучи почти прекалено добре, за да е вярно, нали?

Доволни клиенти

Много фирми се борят да използват информацията си ефективно.

Те имат отговор на въпросите, които клиентите им задават, но няма ефективен начин да получат точната информация на точните хора. Това е мястото, където базата от знания помага, като предоставя на персонала за поддръжка на клиенти достъп до изчерпателна библиотека с информация, те могат да намерят бързо това, от което се нуждаят, и да предадат това на клиента. Това означава, че те могат да помогнат на клиентите по-бързо и да намалят времето за чакане.

Отвъд тези очевидни подобрения на ефективността, има и допълнителен бонус за последователност, тъй като цялата информация се извлича от едно място. Това е по-важно от всякога, тъй като клиентите разговарят с компании от множество канали. Бизнесът трябва да може да дава последователни отговори при всяка възможност.

Базата от знания също отключва монументална възможност за клиенти и фирми … самообслужване.

Самообслужване

С течение на годините видях как клиентите се променят и развиват, тъй като по-широкото общество става все по-фокусирано в технологично отношение, клиентите все повече искат повече избор и сила за преодоляване на проблемите си. Така че предлагането на опция за база от знания за самообслужване има добър смисъл, а базата от знания помага на компаниите да правят точно това.

По дефиниция самообслужването дава на клиента всичко необходимо и още.

Но точно това, което е самообслужване?

Е, това е главно това, което пише на тенекията, предлагането на поддръжка на клиенти за самообслужване позволява на клиентите да имат достъп до системата, където информацията се съхранява директно. В повечето случаи това е под формата на база данни, директория или база знания.

Клиентите могат да намерят критичната информация, от която се нуждаят, бързо и лесно. Всичко от простия потребителски интерфейс и брандиране до изчерпателни възможности за търсене, интерактивно. Що се отнася до самообслужването, не можете да си позволите да предложите нищо, освен безпроблемно изживяване. Всъщност бих стигнал дотам, че освен ако процесът на намиране на информация е прост, лесен и без стрес, самообслужването не трябва да бъде опция.

Реално трябва да има само два вида самообслужване; добро самообслужване и никакво самообслужване. Ето защо изборът на платформа, която има критичните възможности, необходими за удовлетворяване и надвишаване на очакванията на клиентите, е толкова важно.

Много компании използват софтуер за база знания като Document360 за тяхната база знания за обслужване на клиенти и им позволява не само да диверсифицират своите предложения за поддръжка на клиенти, но също така намали необходимите ресурси. Като предоставяте на клиентите възможност да намерят своите отговори, в тяхното собствено време са нужни по-малко човешки ресурси и това помага на екипите за поддръжка да отговарят по-бързо на запитванията на клиентите и да инвестират в решаване на по-сложни проблеми.

Като цяло, самообслужването помага на бизнеса да подобри тяхната подкрепа, да намали инвестицията, необходима за удовлетворяване и надвишаване на очакванията на клиентите, и дава на клиентите силата на избор; всеки е победител.

Помогнете на клиентите да направят повече.

Маркирането играе жизненоважна роля, базата от знания с лесни за използване възможности за маркиране и филтриране ще подобрят клиентското изживяване. С наличните функции за маркиране е лесно съдържанието да бъде категоризирано и след това намерено от правилните хора в точното време. Без маркиране всичко зависи от ключовите думи в съдържанието и това може да създаде предизвикателства за откриваемост.

Може би една от слабостите на базата от знания е, че тя изисква компанията да знае какви са проблемите на техните клиенти, преди да могат да бъдат решени чрез самообслужване. За щастие, това често не е проблем; базата от знания трябва да се разглежда като жив дихателен актив. Живее, расте и се подобрява с времето. За да се ръководи това подобрение, са необходими възможности за анализ на данни и използване.

Бизнесът трябва да може да вижда какво търсят клиентите им (чрез търсене) и често срещаните проблеми, които срещат с продукта. С достъпа до тази информация компаниите могат да ръководят развитието на базата си от знания, така че тя е персонализирана да отговаря на нуждите на техните клиенти. Този ориентиран към клиента подход гарантира, че стойността, предоставена от базата знания, винаги расте.

✔️ Защо SaaS се нуждае от база знания?

От моя опит, SaaS бизнесите, които приемат софтуер за база знания в основата на предлаганата им поддръжка, често виждат големи ползи, които подобряват удовлетвореността на клиентите и стимулират растежа на бизнеса. Възползвайки се изцяло от предлаганите функции, тези компании се борят със ставки на клиентите си и осигуряват постоянно висококачествено преживяване на клиентите.

Компаниите, които използват базата от знания до пълния си потенциал, предлагат вътрешен и външен достъп, което позволява както на клиентите, така и на служителите да се възползват от предимствата, които може да осигури. Това увеличава максимално удовлетвореността на клиентите на компанията и помага на служителите да правят повече с по-малко.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map