Най-добрите платежни решения за Blogger и фрилансер

Ако се стремите да бъдете на свободна практика или блогър, ще трябва да се справите с клиенти в чужбина и да приемате множество валути за вашия бизнес.   


В днешния пост ще говорим за най-добрите решения за плащания за блогъри и фрийлансъри, които ще направят получаването на плащания много по-лесно за вас.  

Тази публикация е компилация, базирана на задълбочени изследвания и препоръка от някои от най-добрите фрийлансъри, които вече са изпробвали и тествали тези платформи. Поддържайте списъка кратък, но илюстративен; Ще говоря за шест платформи за плащане, които трябва да помислите.

Така че нека започнем.

TransferWise

TranferWise е международна услуга за трансфер, която е сравнително нов играч на пазара. Уникалното при TransferWise е конкурентните валутни курсове, информираността за първоначалните такси.

Онлайн разплащателни услуги
Времето, отделено от TransferWise за обработка на плащане, е променлив фактор в зависимост от валутите, държавите, начините на плащане и сумата.

След като влезете в сайта там, ще имате достъп до вградена ценова конверсия, където можете да изберете валутата както за подателя, така и за получателя и да въведете сумата. Калкулаторът на валутния курс на живо ще преобразува сумата, подходяща за държавата и валутата на получателя, ще приложи таксите му, ще ви осигури приблизителна дата за приключване на транзакцията.

Така че виждате, вие знаете всичко отпред и ако сте щастливи, можете да продължите.

Като фрийлансър можете да изберете да откриете лична или бизнес сметка; това е ваш избор. Но, каквото и да изберете, то е БЕЗПЛАТНО! Можете да изпращате или получавате плащане от всички големи страни, включително САЩ, Индия, Китай, Обединеното кралство и др. Ако сте базирани в Индия, то би било чудесен вариант да получите USD и да получите заплащане в INR в най-добрия случай валутен курс.

BTW, изглежда, че е TransferWise 19 пъти по-евтино от PayPal.

Payoneer

Ако търсите алтернатива на PayPal, Payoneer може да бъде отличен вариант за вас. Това, което прави Payoneer отличителен е фактът, който потребителите могат да получават & извършват онлайн плащания с няколко кликвания, проследяват салдото в акаунта си и дори цялата история на транзакциите.

Payoneer отнема 3-5 работни дни за обработка на плащания и поддържа следните валути.

 • щатски долар
 • Евро
 • Британски паунд
 • CAD
 • AUD
 • JPY
 • CHN
 • CZK
 • PLN
 • RUB
 • VND

Можете да изпращате или получавате плащане от друга сметка в Payoneer или от традиционните банкови сметки. Таксите варират и можете да проверите подробностите за тях страница с такси.

Revolut

Revolut вече се гордее с над 6 милиона лоялни потребители само като прави паричните транзакции по-прости, безпроблемни и на една ръка разстояние. За да започнете с Revolut, първо изтеглете приложението от iStore или GooglePlay Store, регистрирайте се и отворете акаунт.

Бидейки на свободна практика е важно да следите откъде идват парите ви и къде отиват лично, както и професионално.

Мобилното приложение Revolut е спретнато, бързо и почти всичко, което можете да направите в рамките на приложението. Това е едно от най-добрите, които съм виждал.

Бизнес акаунтът на Revolut ви помага да се отървете от нежеланите промени в името на валутните курсове, трансграничните преводи и други видове такси, които никой от нас не си спомня и все пак губите част от парите си в дългосрочен план.

Revolut също играе ролята на вашия букмейкър и управлява вашия акаунт, като ви позволява повече време да бъдете продуктивни и да правите това, което правите най-добре. Той умело сключва сделки до 29 валути.

райе

райе е решение за обработка на плащания за фирми, които разчитат на интернет за своите приходи и печалба. Характеристиките, които Stripe ви предлага са интелигентна страница за плащане, персонализиран инструментариум за потребителски интерфейс, фактуриране, опции за плащане чрез карти, портфейли, валути, банков превод и други.

Онлайн разплащателни услуги

Можете също така да използвате мобилните й интерфейси, опцията за оторизация за оптимизиране на приходите, радар „Stripe“, 3D сигурност и обработка на спорове, за да включите всякакъв вид измамни ситуации, финансово отчитане, консолидирано отчитане, счетоводна поддръжка сред много други такива модерни функции.

Стандартното време, отделено от Stripe за обработка на плащанията, е 5-10 работни дни. Stripe оперира в повече от 20 държави и се занимава с повече от 135 валути.

Google Pay

Google Pay улеснява паричните транзакции безплатно от вашето мобилно или настолно устройство. Вашите клиенти просто ще трябва да въведат вашия имейл адрес или телефонен номер, за да ви изпратят парите. След като създадете акаунт, ще трябва да генерирате ПИН номер, който ще използвате за управление на всички транзакции.

Google е навсякъде!

Времето за обработка на плащанията е бързо и не се начислява такса за дебитни карти и банкови преводи. Google Pay оперира в повече от 30 държави и поддържа над десет валути.

PayPal

Този списък няма да бъде пълен без PayPal.

Както много от вас може би вече знаят, PayPal е услуга за онлайн плащания, която ви позволява да приемате плащания и да получавате плащания с пълна ефективност и по бърз и лесен начин. С над 270 милиона потребители, обхващащи 200 страни и транзакции в повече от 26 валути, PayPal е най-широко приетата система за обработка на плащания в света, която е супер удобна за потребителите.

Всичко, което трябва да направите е да създадете акаунта си в PayPal и след това да го свържете с вашата кредитна / дебитна карта. След това акаунтът ви трябва да бъде потвърден в рамките на 48 часа. След това можете да започнете да приемате и изпращате пари на хора в различни части на света, където и да сте.

В замяна той начислява определени такси за обработка на плащанията. Ще ви бъдат таксувани 30 цента за всяка сделка, извършена в рамките на САЩ. Ако получавате пари от САЩ, PayPal удържа 2,9% от общата сума. Ако транзакциите се извършват между други страни, тогава таксите са 4.4%, заедно с конкретна процентна такса за съответната страна. Обичайното време, отделено от PayPal за обработка на плащанията, е 3-5 работни дни (Sat, Sun & Празници са изключени).

Някои от фантастичните функции, които предлага PayPal, са PayPal.Me, където можете да създадете своя собствена връзка с вашето име, снимка, да споделяте тази връзка чрез SMS, социални медии и имейли с вашите клиенти.. 

Можете да създавате персонализирани фактури, да ги изпращате до няколко акаунта, да изпращате насрочени фактури според предпочитаната дата, както и да изпращате периодични фактури, да проследявате всички фактури и също така да приемате пълни или частични плащания. Можете също да споделяте искане за плащане директно чрез имейли. Вашите клиенти могат да извършат плащането, като използват собствената си сметка в PayPal или чрез своите банкови сметки, дебитират & кредитни карти.

заключение

Това бяха някои от най-популярните платежни услуги, които можете да изберете. Разбира се, има и други опции за плащане, които можете да разгледате като Cash App, QuickBooks Online, Skrill, Venmo, Dwolla, Xero, Escrow, Western Union, Moneygram, Paymo и т.н..

Така че, на пазара няма недостиг на инструменти за обработка на плащания. Но имайте предвид измамниците, докато се стичат по тези платформи. Надявам се тази статия да ви помогне да се включите в предпочитаната система за обработка на плащания и да започнете с кариерата си на свободна практика.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map