Предимство на използването на Chatbots за вашия бизнес

Разширете бизнеса си с ботовете


Ако търсите начин да привлечете и задържите клиентите си, може да се наложи да свикнете с чатботите. Може би сте попаднали на термина „Chatbots“, но може да не забравяте информацията, че тези чатботи са „следващото голямо нещо“ и те са тук, за да служат на пълна революция с функционирането на бизнеса днес.

Фирмите във всяка индустрия обикновено имат обширни клиентски бази. В крайна сметка предоставянето на персонализирани, практически насоки за потенциалните потребители и потребителите в мащаб може да бъде призив за. Ето защо чатботите за тези полета толкова бързо нарастват в търсенето.

Рутинните задачи убиват креативността и производителността.

Това е неоспорим факт, но ако се нуждаете от доказателство, данните доказват, че хората изразходват до 80 процента от средния си работен ден за дейности от малка до нулева стойност.

Как предприятията могат да се справят с проблема? Включването на чатботите е един от най-новите и практични отговори.

Въпреки че чатовете все още са в своето създаване, компаниите за първична технология сглобяват всички видове инструменти за подготовката им с изкуствен интелект. Скоро потребителите вече не могат да разберат дали говорят с истински човек или с чат.

Звучи интересно?

Търговците на дребно ще трябва да преосмислят подходите си, ако клиентите им започнат да избягват специфични за магазина приложения или мобилни сайтове и да издържат почти изцяло в приложения за съобщения, които в по-голямата си част са доста значителни.

Няма обаче такава информация като идеален свят, що се отнася до чатботите. Въпреки че комуникацията с виртуални асистенти може да звучи скромно, тя трябва да бъде защитена, ако иска да работи с лични данни.

Chatbots

Как примерните чатботи са за пример?

Чатботите са по-достъпни за изграждане и внедряване от пълно приложение за отделна компания.

Например, чатботите съществуват и във Facebook Messenger, така че не се нуждаят от екип от разработчици и месеци за изпълнение.

Не са необходими познания за кодиране, за да използвате чатботите и можете да изградите първия си бот следобед, като използвате няколко инструмента, достъпни онлайн. А най-хубавото е, че чатботите позволяват на потребителите да изпълняват конкретни рутинни задачи без помощ от човешки агент.

Това не означава просто, че те получават по-бързо обслужване, но освен това, че служителите за човешка помощ също могат да спестят времето си. Освен това, когато в Messenger се провеждат разговорни бизнес разговори, историята на чата се запазва. Това означава, че потребителите винаги могат да се връщат назад и да преглеждат информацията, споделена с тях в миналото и че човешките агенти също могат да преглеждат предишните разговори на потребителя с бота, за контекст.

Нека да разгледаме някои от случаите на бизнес използване на чатботите.

Генериране на водещи клиенти

Чатботите са задължителен инструмент, когато се оказва, че генерират потенциални клиенти. Например, да кажем, че има чат, който дава съвети за фитнес и около 30 000 души са се абонирали за него. Сега чатботът ще предоставя ежедневни факти за здравето и храненето или ново упражнение за абонатите да опитат.

Chatbots

Ако друга марка плат изисква да популяризира продуктите си, тя може да бъде пренасяна чрез чатбот или продуктът на компанията може да бъде предаден с линк, който индивидите могат да купят незабавно. Най-изключителната част от прилагането на такива партньорски маркетингови подходи е, че можете да разработвате продуктите си пред вашата целева общественост.

Проследяване на работата с чатботи

Чатботите не могат да поемат ръководители на проекти, но те са годни да намалят натоварването на ПМ и да повишат производителността на работата. Например, бот се фокусира върху създаването на задачи, възлагането им на членовете на екипа, изграждането на контролни списъци и изпращането на сигнали преди датата на заданието..

 • Управление на отсъствие / напускане
 • Работно отчитане
 • Управление на задачи
 • Планиране на смяна
 • Проследяване на времето

Превръща се в разговорна помощ

Чатботите не са като всеки алтернативен софтуер, базиран на чат. Те описват нуждите на потребителите, които търсят продукта и осигуряват персонализирано усещане за всяка комуникация.

Chatbots

Чатботите, захранвани от Al, карат вашите клиенти да знаят, че общуват с човек. Това е така, защото те виждат модела на писане на клиента и правят дискусия по подходящ начин. Освен това можете да пускате push известия за най-новите оферти и отстъпки за вашите клиенти.

Помощ при извършване на плащания

Полезността на чатботите не е ограничена само да се грижи за клиентите с онлайн пазаруване. Човек също може да извършва плащания, като го използва. Той изпълнява задачата да поръча спестяване на време и просто.

Chatbots

Наскоро Snapchat обяви инструмент, наречен Snapcash. Това е виртуален портфейл, който включва данни за картата на потребителите. Използвайки го, хората могат да изпращат плащания на марки, които купуват от, или да го дават на свои приятели и роднини. Това може да увеличи онлайн продажбите.

Въпреки че са необходими чатботи, за да изберете и пазарувате неща, има известен скептицизъм, свързан с извършването на плащания чрез тях. Това е от решаващо значение, тъй като транзакцията се осъществява чрез съобщения.

Управление на човешките ресурси (HR)

HR чатботите имат отлична способност за всички намерения и цели да се справят с повтарящи се въпроси, като се има предвид, че HR отделите прекарват главно 30 до 50 процента от времето си, отговаряйки на често задавани въпроси относно фирмената политика, ваканцията или заплащането на болни, което в по-голямата си част е доста значително.

Chatbots

Ще бъдете изненадани буквално да знаете, че през юни 2018 г. козметична компания L ”Oreal представи новия си рекрутер, наречен по най-финия начин AI-захранван чат Mya. Цифровият служител определено трябваше да подобри практически опита на кандидатите за работа и да повиши производителността на 145 наематели, които вече работят за предприятието по фин начин.

Около 2 милиона души за всички намерения и цели изпращат заявленията си в L’Oreal обикновено всяка година, докато марката определено не надхвърля 5 000 за по-голямата си част наема средно. Сега Mya се грижи за кандидатите всъщност на ранни етапи, отговаряйки на техните въпроси и оценявайки техните автобиографии според изискванията на компанията, особено в противоречие с общоприетото схващане.

Благодарение на първоначалната проверка, кандидатите за набиране на персонал могат да се съсредоточат върху кратък списък с подходящи кандидати за длъжност или поне според тях. Освен това Mya подобри удовлетвореността на кандидатите: това достигна почти 100% след първите 10 000 интервюта за работа. Също така, доста многофункционални чатботи по принцип помагат на различни HR проблеми или поне всъщност са мислели.

Предприятието е за всички намерения и цели добри примери за еднократни ботове за всичко, което най-вече е сравнително значително. Техните функции се състоят в предварително качване на борда, на борда, обучение, назначаване и отговаряне на запитвания. Тези неспокойни HR мениджъри служат като денонощни асистенти за всеки служител и в по-голямата си част дават по-значителна част от повтарящите се задачи с основни ресурси..

Чатботи като изпълнител за обслужване на клиенти

Повечето от известните марки вече имат своите страници във Facebook, Twitter, Instagram и други платформи за социални медии. Експертите на тези марки редовно взаимодействат със своите клиенти и се справят с техните запитвания.

Chatbots

Сега можете да настроите чатботите да правят същото. Например, ако някой вземе комплект за легло Comforter и той / тя трябва да знае дали това ще дойде заедно с възглавници и одеяла, той може да разговаря с бота и той ще получи своя отговор. Това спестява време както на клиентите, така и на търговците, тъй като не им се налага да разменят имейли с дребни въпроси.

Чатботи като мениджъри на събития

Организирането на срещи има много малки, но разрушени от времето стъпки като синхронизиране на графици на активни колеги, проверка на времето на стаите и разпространение на съобщения до присъстващите. Това е въпрос на задачи, с които чатботите могат да ви помогнат конкретно.

Chatbots

 • Изпращане на сигнали до присъстващите
 • Планиране на срещи
 • Резюме на срещи
 • Събиране на обратна връзка след събития
 • Подготовка за среща

Малко цифрови асистенти, задвижвани от AI, информират присъстващите за графици, първични събития и промени в последната минута и още повече и позволяват на участниците незабавно да се свържат с организаторите по всеки въпрос. Като цяло ботовете помагат за по-безпроблемно изпълнение на значими събития и позволяват на координаторите да се съсредоточат върху по-сложни задачи, а не да предоставят необходимата информация.

заключение

Най-красивото при чатботите е, че можете да ги персонализирате за специфичните нужди на вашия бизнес, както и за платформата за разговори, която вашата организация използва по-рано. Дигиталните асистенти вече се оказаха ценни при тестване, филтриране и отчитане на информация, измисляне и планиране на графици, изпращане на сигнали, извършване на потребителски дейности, справяне с прости заявки, пускане на информация и проследяване на десетки трансформации. Така че, продължете напред и използвайте тези инструменти, за да създадете първия си чат.

В следващите години чатботите просто ще подобрят сегашните си умения и ще овладеят различни. Има подозрения, че чатботите ще спечелят някои човешки работни места, като по този начин ще повишат нивото на безработица.

Ние от Geekflare обаче имаме по-оптимистичен сценарий: автоматизирането на персонализирани задачи ще допринесе за по-ниски цени, по-големи заплати и повече различни работни места, които ще се появят. Това не е ли добре положението? Чатботите донесоха революция в това как хората се отдават на пазаруването или получават услуги. Те са лични, ангажиращи и фантастични!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map