Ръководството на Geek за стартиране на първия ви онлайн магазин

Онлайн магазините са чудесен начин да експериментирате с генерирането на (почти почти) пасивен приход. Ако сте технически специалист, можете да съберете магазин за часове и да започнете да правите продажби веднага.


Но трябва да гарантирате, че вашият магазин привлича правилния тип клиенти, които са овластени и готови да купят.

Това ръководство за подправения „маниер“ ще преминава през „входове“ стартиране на онлайн магазин.

Избор на вашия домейн

Избирайки името на марката си, първо ще се нуждаете от добра идея какво искате да продадете.

В някои случаи запазването на името на вашата марка доста общо ще ви позволи да промените инвентара, без да се вдига много много.

Настройката на вашия маркетинг и уеб дизайн ще бъде сравнително проста в сравнение с „като се започне от нулатаТрябва да възстановите изцяло нов, нишов сайт за онлайн магазини.

Когато регистрирате домейн, е добре да играете с генератори на имена.

Винаги обмисляйте правописа на други езици и включете ключова дума в заглавието, ако можете.

Пуснете имената си от някои приятели, преди да започнете.

Струва си да се положите усилията да си вземете право на идентичност на марката, тъй като това ще ви помогне да продадете продуктите за вас.

Познаване на вашите клиенти

Независимо дали сте в него, защото обичате конкретен продукт или правите уеб магазин като проект, чийто проект е изцяло ориентиран към печалба, ще трябва да измислите план за идентифициране и насочване на вашия идеален клиент.

Инструменти за анализ на социалните медии като Buzzsumo може да ви помогне да изследвате типовете съдържание и популярните уебсайтове, както и да идентифицирате ключови влияещи лица, с които да достигнете. Всичко това ще ви помогне да изградите цялостен клиент пейзаж.

След като компилирате каквато и да е информация за бележките, след това ще трябва да създадете набор от клиентски персони. Това е упражнение, при което съставяте представителен пример за типичен клиент, включително неща като:

 • Средният им бюджет за пазаруване
 • Съдържанието, което те четат редовно и споделят
 • Профилите, които следват в социалните медии
 • Устройствата, които използват.

Тези клиенти трябва да формират централната ос на вашето планиране на съдържание и разработване на марка.

Информационна архитектура

Страхотен сайт за електронна търговия започва с логична структура на сайта, оптимизирана да помогне на вашите клиенти намират бързо и лесно това, което искат.

В началото, етапи, не се притеснявайте да запасите огромна гама от артикули във вашия онлайн магазин. 20-30 продукта е добро начало и винаги можете да добавяте и отнемате въз основа на отчетите за продажби след месец или два.

Да не държите никакви запаси сами, а просто изберете готов опис на продукти до дропшип е отличен начин за борба с всякакви проблеми със запаси или приходи. Вижте този курс за Udemy, за да научите повече за спускателен кораб.

Относно категоризацията, забравете азбучни списъци и вместо това етикетирайте продуктите по вид. Изследванията на конкурентите могат да ви дадат начало на продуктите, които трябва да продавате и как да ги групирате.

Изтъркайте Амазонка за най-продавани и популярни категории продукти.

Ето основните положения, които вашият магазин трябва да покрива:

 • начална страница
 • Страници с основна категория
 • Страници с продукти
 • За нас
 • Информация за доставка и оразмеряване
 • Политика за поверителност и връщане
 • Свържете се с нас
 • Съдържание на блог + продукт

Винаги трябва да гарантирате със структурата на своя сайт, че са посетителите ви не повече от три кликвания от началната страница.

Не пренебрегвайте страницата на блога в началните етапи от създаването на вашия магазин. Добавянето на информативно съдържание и статии за вашите продукти ще изгради вашия авторитет и ще помогне на клиентите да се вдъхновят да купуват.

Можете да запишете предварително месечни публикации по няколко месеца предварително или да изпратите задачата на писател на свободна практика.

Настройка за търговски услуги

Изборът на вашия хост за електронна търговия е лично решение, тъй като всеки има своите силни страни и обжалване.

Можете да изберете да отворите магазин на пазара в Amazon, eBay или Etsy или да изберете да създадете персонализирания си сайт от вашия специализиран сървър, използвайки нещо като Magento или Drupal (ако имате ниво на умения и искате пълен контрол).

Ако искате услуга, която е лесна за използване и все още позволява персонализиране, можете да направите своя уеб магазин, като използвате абонамент като опция за услуга (Saas) като Shopify, WooCommerce, BigCommerce, и т.н..

Вашето решение за избор на услуга трябва да отчита вашите нужди за:

 • Лесно адаптиране на инвентара и уеб дизайн
 • Изисквания за сигурност по отношение на приемането на множество методи за плащане и защитата на информацията на клиента ви
 • Маркетингови приставки и инструменти за анализ
 • Възможност за синхронизиране на вашите запаси с вашите продажби
 • Методи за изчисляване на данък върху продажбите (в САЩ) и счетоводство, сметки и др.
 • Изпълнете функции като персонализиране на продукти или инструменти за персонализиране, предназначени за използване от клиента.

Популяризиране на вашия магазин

След като сте готови за работа с вашия магазин, ще трябва да обмислите маркетинговите си методи, за да привличате потребители и постепенно да изграждате класирането си в търсенето на сайта ви с течение на времето..

Настройването на Facebook реклама на малък дневен бюджет е сравнително лесно; Обаче правилното насочване на рекламите изисква малко повече работа.

В идеалния случай се стремите да насочите рекламните си публикации в магазина си към около 70 000 потребители във Facebook (като средно ниво), за да започнете да генерирате добри резултати.

Това означава, че критериите Ви за насочване не трябва да бъдат нито твърде широки, нито твърде тесни по обхват. Погледнете проучването на аудиторията си и насочете рекламите си към съответните интереси и ключови думи въз основа на вашите клиенти.

Също така трябва да помислите за промяна на заглавията, изображенията, видеоклиповете и „призивите за действие“ и да ги тествате, за да намерите най-ефективната формула за рекламите за вашите нужди.

Помислете за реклама чрез Instagram, Twitter, Snapchat – където и вашите клиенти са показали „навъртам сеНай-често онлайн.

Някои ще позволят реклама или може да се наложи да използвате генерирани от потребители идеи за съдържание или влияещи в социалните медии, за да ви помогнат да получите продуктите си пред очите на потенциалните фенове.

Списъкът с имейли е мощен инструмент за генериране на олово и трябва да се възползвате максимално от вашите лоялни фенове, като им предлагате ексклузивни оферти и страхотно съдържание, което ще ги насърчи да пишат рецензии, да се ангажират с вашия маркетинг и да спечелят вашия магазин за електронна търговия към техния приятели.

Работещи имейл кампании за електронна търговия е безмозъчен за всеки здрав предприемач.

Изграждането на вашия онлайн магазин изисква внимателно планиране в началните етапи. Но след като настроите и започнете да рекламирате, можете да направите корекции и подобрения въз основа на отзивите и аналитичните отчети на клиентите си.

Използвайте автоматизация и инструменти, за да оптимизирате времето за администрация колкото е възможно повече, и не се страхувайте да кълцате и променяте инвентара, докато не постигнете редовните средни продажби, необходими за разрастване на бизнеса ви във времето.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map