Топ 10 инструменти за управление на проекти

Успешните проекти са свързани с успешното управление на проекти. Използвайте тези инструменти, за да обиколите пътя си към успеха!


Управление на проекти е тайният сос, който завършва успешно проектите и позволява на компаниите да станат страхотни. Не, това не е clickbait – видях две софтуерни компании отблизо (бях нает там) да бъдат унищожени в рамките на 1-2 години поради лошо управление на проекти. Няколко други видяха, че стартирането на техните продукти се забави с няколко месеца. Въпреки че ще се съглася, че подобно на повечето други дисциплини там, управлението на проекти вижда изобилие от змийско масло и шарлатани, това не намалява неговото значение и въздействие.

И това, което се отнася за управление на проекти важи и за инструментите за управление на проекти – отличните могат да ви помогнат да увеличите управленската ефективност, да намалите времето за завършване, да намалите объркването и безсилието и т.н. Ето, ето някои от най-добрите инструменти за управление на проекти за компании от всякакви размери и нужди.

Базов лагер

Базов лагер е в играта за управление на проекти от много дълго време. Той беше лансиран през 2004 г. и оттогава повече или по-малко остава верен на своята философия за простота и яснота. Това са хората, които създадоха хиперпопулярната Ruby on Rails уеб рамка, така че бих казал, че знаят нещо или две за проектирането на прости, полезни неща. ��

Basecamp има екипи, проекти, задачи и т.н., както очаквате, но има няколко други готини функции, които бих искал да подчертая:

 • Чат в реално време: Ако използвате Basecamp, няма нужда да превключвате между него и инструмент за чат, за да управлявате комуникацията в реално време. Груповите чатове са способни и на всички функции, които очакваме тези дни от чат приложенията: @менции, прикачени файлове в медиите, емоджи и други.
 • Клиентски достъп: Basecamp ви позволява да закачите клиентите си директно във вашите проекти (напълно контролирайки какво могат или не могат да видят) и да работите с тях. Съществуващите клиентски имейли могат да бъдат препращани до Basecamp, а доставките могат да бъдат визуализирани, обсъдени и одобрени директно от Basecamp.
 • Списъци със задачи: Колкото и да се получават сложни инструменти за управление на проекти, винаги ще има място за списъци със задачи. Има много, много случаи, когато задачите са добре разбрани от всички участващи и всичко, от което се нуждаем, е „бърз и мръсен“ начин да ги задържим някъде. В Basecamp списъците със задачи са доста мощни, тъй като напомнянията и известията се извършват автоматично, така че не е нужно да подслушвате никого за актуализации на състоянието. ��
 • Табла за съобщения: Когато се направи мозъчна атака или съобщения, могат да бъдат генерирани изключително полезни дискусии – и загубени. Таблата за съобщения на Basecamp ви позволяват да превърнете такива съобщения в табло за съобщения, където вашият екип може да обсъжда, реагира и прикачва файлове.
 • Документи и файлове: Играта за управление на документи и файлове на Basecamp е солидна. Всички качвания и запазени проекти и файлове, които се променят, се преразглеждат. Google Документи могат да бъдат директно споделяни в Basecamp и редактирани.

Според мен Basecamp е възхитителен продукт, който има смисъл за екипи от всякакви размери, чиито нужди са общи и ясни. Да, Basecamp не е мощен инструмент за извършване на много специализирани задачи (да речем, Agile Software Development) и компанията не крие този факт.

Вероятно най-добрата част е ценообразуването: при равни 99 долара на месец (да, без значение какъв е размерът на екипа!) Basecamp се самообслужва в своя домейн.

Jira

Съвсем за разлика от предишния ни инструмент Basecamp, Jira е пакет за управление на проекти, насочен към управление на гъвкави софтуерни проекти. В резултат на това целевият му пазар, цените, сложността, възможностите и т.н. са различни. Всъщност не е рядкост софтуерните екипи да стартират на Basecamp и да „завършат“ в Джира.

Jira е разработен от Atlassian, компанията, която стои зад BitBucket, който за дълго време беше предпочитан от проекти с затворен код над GitHub, тъй като предлагаше неограничени частни хранилища.

Ако вашите софтуерни екипи са нараснали дотолкова, че инструментите за управление на проекти, които преди това изглеждаха неясни, изглеждат недостатъчни, време е да преминете към Джира. Още от планирането на проекта до отчитането, проследяването на грешки до навлизането в дълбочина, Jira има всичко. Ето няколко готини функции, които отличават Джира:

 • Богат набор от API, достъпни за тези, които искат да създадат алтернативни интерфейси за своите работни процеси.
 • Дъски Scrum и Kanban.
 • Поддържат се няколко методологии за развитие. За тези, които все още не са доволни, има възможност да създадете свой собствен.
 • Интегрира се с над 3000 приложения.
 • Интелигентната автоматизация като автоматично задаване на задачи на човек, свързване на проблеми с код и т.н., намалява умственото триене и ви позволява бързо да изграждате сложни работни процеси.
 • Мощен и обширен отчет.

Джира е скъп, поне в сравнение с други популярни, но леки инструменти за управление на проекти. Цената на потребител на месец модел (7 долара за стандартен, 14 долара за премия) може да струва хиляди долари на месец за големи екипи. Но тогава разходите се компенсират от факта, че без Джира екипи от такъв размер просто биха потънали. ��

Асана

Асана е инструмент за управление на проекти с общо предназначение, който се фокусира върху бързината и интуитивността. Казвам бързина, защото Асана е чудесен пример за добре проектирано приложение за една страница. Всичко се случва мигновено, в момента, в който щракнете, което е такова удобство, когато правите неща набързо (под натиск).

Ето някои от забележителните характеристики на Асана:

 • Натоварване: Натоварването е визуално обобщение на това колко членове на вашия екип имат в чинията си. По този начин можете да разберете с един поглед дали вашите маркетингови, дизайнерски и инженерни екипи ще могат да си сътрудничат за тази ключова промяна на продукта, която трябва да се появи следващия месец.
 • Визуални срокове: Сроковете на проекта в Асана са визуално съставени и много мощни. Те ви позволяват да планирате проект с лекота и визуално да видите къде стои.
 • Календар: Календарът на Асана е свързан с всичките ви задачи и планове и може да разкрие как се подрежда графикът за екипа. Това е мястото, на което трябва да отидете, ако искате да се уверите, че графикът не е синхронизиран или просто е нарушен.
 • Проверка на изображението: Това е просто фантазия, но основната функция е страхотна – позволява на рецензенти да добавят коментари към различни части на изображението. Това е безценно за дизайнерските екипи, тъй като събирането на обратна връзка без конкретни визуални референции обикновено е кошмар.

Основната версия на Asana е безплатна и има ограничение от 15 членове на екипа. Ако трябва да добавите още членове или искате да получите достъп до разширени функции като администриране на конзолата, защита на изображения и т.н., ценообразуването започва от 10 долара на потребител на месец.

Тук има много повече и няма достатъчно място за покриване. Изводът е, че Асана бързо се повиши до популярност и е отличен избор за управление на проекти за организации от всякакви размери.

Trello

Trello е освежаващо различно и минималистично поемане на управлението на проекти. Той няма нито една от преобладаващите функции, които изискват задълбочено изучаване и ангажираност. Всъщност общият му брой ключови характеристики може да се преброи на пръстите на едната ръка. Преди да наклоните очи и да го отхвърлите, дайте шанс.

Трело прие концепцията за Kanban дъска от софтуерната методология на Agile и я превърнаха в масовия пазар. Идеята е проста: задачите се създават в карти, които се подреждат на една от многото създадени от вас дъски.

Тези съвети могат да представляват всичко: функциите / подразделенията във вашата компания, състоянието на задачата или може би дори месеците на календарна година. Членовете на екипа могат да коментират картите, да участват в дискусии, да прикачват изображения и т.н. След като задачата на картата е завършена, тя се премества на следващата. Като този:

Безплатният план на Trello е доста добър, като ограничението е само за броя на дъските и размера на прикачените файлове, а не за броя на потребителите! За повечето хора това е достатъчно, въпреки че премиум плановете започват от 10 долара на потребител на месец. Ако сте малък екип (или дори един човек!), Чиито проекти не е необходимо да бъдат задълбочено планирани, Trello е забавна и ефективна опция!

Podio

Следващият списък в нашия списък е Podio, което е предложение за тежки категории за големи екипи и предприятия, които се нуждаят от персонализиране и CRM възможности.

Така че защо да използвате Podio? Ето някои от причините:

 • настройваемост: За разлика от много от своите конкуренти, Podio има широки възможности за персонализиране. Това ви позволява не просто да промените начина, по който работят модулите му, но и да се отървете от части, които не са подходящи за вас.
 • Вграден CRM: Podio CRM се предлага в комплект с управление на информацията за клиентите, проследяване на пътуванията на клиентите, проследяване на водещите клиенти и други ключови функции в CRM.
 • Управление на служителите: Podio има първокласна поддръжка за управление на служители, която ви позволява да управлявате разходи, ваканции, потоци от дейности и други от едно място.
 • Управление на проекти: Сътрудничество с клиенти, свързване на имейли със задачи, подробни права за достъп, планиране на Scrum проекти и правене на спринти, всичко това е включено.
 • Управление на събития, управление на имейли, управление на бизнеса. , , списъкът продължава! ��

Докато Podio има безплатен план, той предлага само основно управление на задачите. Честно казано, няма малка причина да използваме основния план, различен от това, за да усетим усещането на платформата. Платените нива са отключени наистина мощните функции и те варират от $ 9 до $ 24 на потребител на месец.

Съвместна дейност

Вярно на името си, Съвместна дейност позволява на екипите да си сътрудничат и да работят по-ефективно, като същевременно позволява на заинтересованите страни винаги да поддържат поглед върху високо ниво на проекта.

Екипната работа има вградени дъски на Trello и проследяване на времето, така че ако търсите чисто и полезно приложение с тези функции, работата в екип е за вас. Безплатно е да използвате, ако имате до петима потребители, докато премиум плановете започват от $ 9 на потребител на месец.

Преди да го затворя, искам да спомена, че екипната работа е набор от продукти, като приложението за управление на проекти е един от тях. Те също така предлагат CRM, софтуер за помощни служби, система за управление на документи, приложение за чат (като Slack) и други. Провери ги тук.

Airtable

По отношение на чистата иновация, Airtable е най-вълнуващото развитие от късно, когато става въпрос за инструменти за управление на проекти. Можете да мислите за Airtable като електронни таблици на стероиди – и дори компанията го описва по този начин – но според мен този изглед прави лошо обслужване на възможностите на този инструмент.

Сега един компонент на Airtable наистина е електронни таблици, но е толкова зареден с функции, че може да започнете да мразите любимата си програма за електронни таблици! Искам да кажа, просто погледнете това:

Той е толкова кратък като електронна таблица, но има визуално разделяне на задачи, цветни маркери, които могат да бъдат разграничени незабавно, възможност за задаване на задачи на хора, известия и на и на.

Друга функция за ритмично обслужване са Blocks, които са малки, пълни и специализирани модули, които можете да включите в работните си процеси, за да увеличите производителността. Знам звучи абстрактно, знам, ето някои конкретни примери: карти и геокодиране, диаграми на Гант, графики на лента / линия / разпръскване, визуализатор на страници, изследовател на 3D модели, проследяващ време, организационна схема – добре, че съм без дъх! Въпросът е, че тези блокове просто работят и могат да бъдат пуснати във всяка от вашите задачи и работни процеси.

Комбинирайте това с обичайните функции като управление на документи, дъски на Kanban, календари и имате нещо невероятно в ръцете си.

Най-добрата част е ценообразуването: безплатният план позволява на екипи с неограничен размер, като единственото ограничение е, че една база (лист) не може да съдържа повече от 1200 артикула. Звучи ми доста неустоимо!

Има Курс Udemy за предприемачи ако се интересувате от изучаването на Airtable.

Microsoft Project

Когато Microsoft прави нещо, това може да не е най-красивото нещо някога, но работата му върши добре и хората не могат да го отделят от живота си. Windows, Office, Outlook, Sharepoint и Exchange всички примери за това. Същото важи и за Microsoft Project, продукт, насочен специално (всъщност изключително конкретно) към професионални ръководители на проекти, работещи с много големи екипи.

Независимо дали става въпрос за управление на проекти, управление на ресурси или управление на портфолио, Microsoft Project ви предоставя цялостен инструмент за точното улавяне на сложността. Както беше писано, наскоро Microsoft добави поддръжка за работните процеси по проекта Agile, което ще се хареса на онези предприятия, които имат екипи или подразделения, работещи по пъргав начин.

Има две големи причини да изберете:

 1. Монтаж на място: Въпреки че инструментите, които обхванахме досега, са невероятни, реалността за повечето предприятия е, че не им е позволено да хостват данни извън активите на компанията поради съображения за съответствие. С Microsoft Project е лесно да се осъществи това, тъй като те предлагат и локална версия.
 2. Дългосрочна стабилност: Microsoft е компания, която съществува завинаги и завинаги ще бъде (вид), така че можете да сте сигурни в знанието, че бизнес процесите ви няма да стигнат един ден, когато компанията, която е изградила инструмента, се срина..

Планиране, PMP, Enterprise – звучи като задръстване, след това проверете Microsoft Project!

TeamGantt

Както подсказва името, TeamGantt е на класациите на Гант какво е Trello за платките на Kanban. Компанията се съсредоточи върху диаграмите на Гант като основен (и единствен) двигател на работните процеси за планиране и изпълнение на проекти. Сега, докато това ограничава функционалността силно, това също прави TeamGantt невероятно чист, лесен за научаване и ефективен.

Но не се заблуждавайте, че мислите, че всичко, което можете да направите с TeamGantt, е да правите класации на Gantt и да продължите със синдика. Има много функционалност, която се върти около улесняване на сътрудничеството, като например:

 • Разговори
 • Управление на документи
 • Проследяване на времето
 • Зависимости (картографиране на проекти, които разчитат на други проекти)

Безплатният план позволява само на трима членове и един проект, така че е доста добре да ви даде вкус на приложението. Платените планове са на $ 10 и $ 15 на потребител на месец. Ако смятате, че диаграмите на Гант работят най-добре за вас и искате да изградите своите работни процеси около това, TeamGantt е приятна и добре изглеждаща опция.

Zoho проекти

Zoho проекти е едно от многото предложения от Zoho, компания, с която може би вече сте запознати. Помислете за проектите на Zoho като солидна комбинация от всевъзможни функции, които сме попаднали в този списък.

Диаграми на Гант, основни етапи, проследяване на грешки, графики, управление на документи, финанси, интеграция с популярни приложения, форуми и други – както казах, това е малко от всичко и изпълнява всички части наистина добре. Основният план е безплатен за до 10 потребители и след това приложението ще струва между 20 и 35 долара на месец (забележете: това е фиксирана месечна цена, а не за потребител).

Zoho Projects е добра опция сама по себе си, но има още по-голям смисъл, ако вече използвате бизнес пакета от приложения Zoho.

заключение

Не може да се отрече, че инструментите за управление на проекти са от решаващо значение за успеха на екипа. С толкова много опции, може да бъде превъзходно да решите какво е добре за вас. Ето защо този списък съдържа най-добрите инструменти, които според мен са най-добрите и доста различни един от друг. Наистина се надявам да ви помогне нула надолу вдясно! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map