Az öt legfontosabb domináns webes fejlesztési és tervezési trend

A webfejlesztésben és a dizájnban mindig van valami újat.


Ezért vettünk időt arra, hogy megvitassuk a webfejlesztés legfontosabb trendeit. A legszembetűnőbb változás, amelyet az elmúlt évben láttunk – a StatCounter Global Stats felmérése szerint – az, hogy a mobil- és táblagépek forgalma meghaladta az asztali számítógépen végzett internethasználatot.

Ez később a legjobb gyakorlatok jelentős változását jelentette a webdesign és fejlesztő ipar számára. Az alábbi tendenciák mindegyike – valamilyen módon vagy más módon – bekövetkezett ennek a változásnak a következtében.

Vessen egy pillantást az alábbiakra, hogy megtudja az öt legfontosabb trendet, amelyek véleményünk szerint befolyásolják a webfejlesztést 2018-ban.

Valóban mobil első webdesign

A mobil eszközökkel történő tervezés semmi új; Valójában már néhány éve megtalálható a legtöbb webdesigner radarban.

Sok szakember azonban mostantól a kis képernyőkön jól megjelenő asztali oldalak tervezésétől az első a mobilokra és az asztali számítógépekre való tervezést váltotta. A bevált gyakorlat most az, hogy a mobil elsőt és az asztali másodikat tervezzék.

A mobil eszközökre való gondolkodás kritikus következményekkel járhat vállalkozása számára. Ha a webhelye nincs optimalizálva mobiltelefonra, akkor látni fogja a visszapattanási sebesség gyors növekedését mivel a felhasználók néhány másodpercen belül elhagyják az Ön weboldalát.

A termékek nagy részének és a szolgáltatásoknak az értékesítését a piac nagy részének levágásával is korlátozni fogja.

A webhelynek az első, a mobil első megjelenésével történő tervezésének számos előnye van – a legfontosabb előnye az, hogy nagyszerű felhasználói élményt nyújt a látogatók számára.

Az emberek könnyen megtalálhatják, amit keresnek, akár vásárolnak az e-kereskedelmi áruházból, akár gyorsan e-mailt küldenek neked..

Progresszív webes alkalmazások a nagy felhasználói elkötelezettség érdekében

A progresszív webes alkalmazások 2015-ben jelentek meg az internetes fejlesztés területén, és azóta lassan lendületet kapnak.

A progresszív webes alkalmazásokat vagy PWA-kat beépítették az Android ökoszisztémájába, ám az Apple ezt a funkciót csak nemrégiben adta hozzá operációs rendszerükhöz. A legutolsó Az iOS 11.3 frissítése lehetővé teszi a PWA-k működését az Apple eszközökön.

De mi a progresszív webes alkalmazás, hallom, hogy kérdezed? A PWA egy alkalmazás, amelyet az interneten keresztül szállítanak; kihasználja a modern internetes technológia előnyeit, hogy alkalmazás-élményt biztosítson a látogatók számára. A PWA-k gyorsan, biztonságosan működnek, és valóban mobil első technológiának tekinthetők.

A natív alkalmazások és a PWA-k közötti különbség az, hogy a web-alkalmazások közvetlenül a böngészőben futnak, offline módon működhetnek, és telepíthetők, mint egy szokásos alkalmazás is..

Számos előnye van annak, ha a PWA-t vállalkozása számára használja. Mindenekelőtt nem szerepelnek az alkalmazásboltokban, ezért nem kell átugrani az almát vagy az androidot, hogy a fogyasztók hozzáférhessenek az Ön internetes alkalmazásához..

A progresszív internetes alkalmazások hihetetlen felhasználói élménye jelentősen javítja a felhasználók elkötelezettségét és a konverziókat. Számos magas rangú cég használja a PWA-kat, például a Twitter, a Tinder, a Flipkart és a The Washington Post.

Az ágazatok közötti vállalkozások bizonyítják a PWA technológia hatékonyságát – A Flipkart háromszorosára növekedett a helyszínen, a Progressive Web App segítségével, és a The Washington Post a felhasználók elkötelezettségének ötszörösére növekedett, miután webhelyük PWA verzióját elindították.

Úgy gondoljuk, hogy a PWA-k hatalmas trend lesz 2018-ban és azt követően is.

Egyszerű webfejlesztés az oldalkészítőkkel

Van egy új eszköz a webfejlesztésben, amely megkönnyíti a vállalkozók életét, akik nem rendelkeznek webdizájn-készségekkel vagy műszaki know-how-val – Page Builders.

Az oldalépítők forradalmian új szerepet játszottak a web-készítő térben. Beépülő modulok vagy platformok, amelyek lehetővé teszik a nagyon kevés műszaki ismeretekkel rendelkező emberek számára weboldalak megtervezését és fejlesztését. Csak annyit kell tennie, hogy húzza az elemeket a helyére, és voila, van egy gyönyörű weboldala.

A piacon található számos kiváló termék segít vonzó weblapok megtervezésében. Talál néhány ingyenes, freemium és prémium lehetőséget a piacon, beleértve a Beaver Builder terméket, Elementor és  Virágzik építész.

Vannak olyan oldalépítő platformok is, mint a Squarespace, A Format és a Wix, amelyek egyszerű, felhasználóbarát webes fejlesztő eszközökkel vezetnek az irányba.

A WordPress CMS fennmaradásának veszélye áll fenn, annak ellenére, hogy vannak olyan WordPress oldalkészítők, amelyek nem állnak közvetlenül kapcsolatban a WordPress-szel. Az új webtulajdonosok nem tudnak ezekről a bővítményekről, ezért úgy döntnek, hogy más platformokra épülnek, például a Squarespace.

A WordPress leküzdése érdekében a fejlesztők a Gutenberg nevű oldalépítőn dolgoznak. Akkor is kipróbálhatja élő demonstrációs oldal.

A WordPress valószínűleg hamarosan integrálja a Gutenberget a CMS Szerkesztőbe, azaz a webfejlesztés könnyebb lesz, mint valaha. Arra számítunk, hogy a többi CMS-platform követni fogja a példát.

Lapos webdesign egy gyorsan betöltő webhelyhez

A mobiltelefonokra való optimalizálás érdekében a webes tervezők és fejlesztők tiszta és egyszerű webhelyeket készítenek a reagáló tervezés mellett.

Ez a tendencia „lapos kialakítás” néven ismert, és a webhelyek számára a jobb mobil teljesítmény előnyeit nyújtja.

A webfejlesztés az internet felhasználói igényeinek megfelelően változik, és a mobil eszközökön elképesztően működő webhelyek kiemelt prioritást élveznek.

A hagyományos képalkotó webhelyek lassan töltenek be 4G-os kapcsolatokat, és csalódást okozhatnak a mobil felhasználók számára. Ezzel szemben azok a webhelyek, amelyek lapos kialakítását gyorsan alkalmazzák, mivel tiszta és minimalista stílusuk kevesebb adatot igényel.

Csakúgy, mint a mobil webes felhasználók számára tetszik, a gyors betöltési idők is segítik webhelyének magas rangsorolását a Google keresési eredményeiben. Egy egyszerű, használható webhely a felhasználók számára is könnyű navigálni, így valószínűbb, hogy hosszabb ideig ragaszkodjanak az Ön webhelyéhez.

A lapos kialakítás az, hogy minimalizáljuk a zavaró képességeket és ösztönözzük a látogatókat, hogy összpontosítsanak a webhely legkritikusabb pontjaira.

Maradjon a 2018-as webfejlesztés trendjén az élénk színek, tiszta vonalak és sok fehér hely felhasználásával – hozzon létre egy lapos kialakítást, amely adatvilágos, gyorsan betöltő és szemet gyönyörködtető.

Egyoldalas webhelyek az egyszerűség kedvéért

A listánk utolsó webdesign-fejlesztési trendje egyoldalas webhelyek. Pontosan azok, amilyennek hangzik, olyan webhely, amelyben csak egy oldal található.

Az egyoldalas kialakítás különösen jól működik a mobileszközökön való megtekintés szempontjából, mivel a felhasználóknak nem kell navigálniuk a kezdőlapról, csak információkra kell görgetniük. Ez kiváló lehetőséget nyújt számukra blogok, e-kereskedelem és kis projektek számára.

Ha azonban egy nagy szervezet tagja, amelynek további információkat kell közölnie a webhelyén, még mindig vannak tanulságok az egyoldalas webdesignról.

Az egy személyhívó ereje az egyszerűség. Az összes információ átadására csak egyetlen oldal tartozik, elengedhetetlen, hogy az egyoldalas kialakítást használó cégek finomítsák üzenetüket. A tiszta és tömör másolás és a kivitelezés kipróbált és bevált módja a látogatók vonzásának.

A weboldalnak ez a felhasználóbarát stílusa, kiváló dizájnnal párosítva, növelheti az átalakítást. Sokkal jobb, ha a többoldalas mintákhoz viszonyítva csökkennek a tervezés, fejlesztés és még a tárhely költségei is.

Tessék, itt van! Az öt legfontosabb webfejlesztési trendünk az idei évben, és jövőbiztos webhelyünk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map