Пазете децата по-безопасно онлайн.


Технологиите са най-доброто нещо, което имаме днес. В джоба си имаме смартфон и можем да се свържем с почти всеки момент моментално. Можем също да играем игри на това устройство, да се информираме за най-новите събития в страната, да кликнете върху нашите снимки и да го изпратим на нашите приятели и семейство.

Децата дори са очаровани от технологиите, защото тези неща са изцяло нови за тях.

Като възрастен, вие сте наясно, че технологията идва и с негативни аспекти. Но децата ви още не го знаят. Те могат да бъдат изложени на неподходящо за възрастта съдържание, да станат жертва на онлайн измами несъзнателно или дори да имат достъп до насилствени изображения, които могат да оставят отражение върху техните невинни мозъци.

Какво правиш в такава ситуация?

Една от възможностите е да спрете децата си да имат достъп до смартфон или всякаква технология. Но с този вариант вие им отнемате свободата. Освен това те биха видели приятелите си, които използват най-новите телефони, играят най-новите игри и биха ви помолили за същото.

Така че, ако искате да дадете на децата си достатъчно просто достъп до технология, че те използват само добрите части от нея и оставят лошите, приложенията за родителски контрол са нещо, което би ви помогнало. Приложения за родителски контрол са прости приложения за смартфони, които можете да инсталирате във вашите устройства. Тези приложения биха ограничили конкретно съдържание, така че децата ви да не се излагат на него.

Ако искате да контролирате цялата домашна мрежа или не искате да използвате приложенията, или като алтернатива, можете да опитате съдържание / DNS филтриране решение.

Qustodio

Qustodio е интернет пазител.

Qustodio

Той съхранява записи на всичко, което детето ви прави на своя смартфон. Също така работи на Kindle в случай, че търсите такова приложение. Освен това, това приложение има вграден паник бутон, който вашето дете може да използва в случай, че се намира в някаква ситуация, в която се нуждае от вашата помощ. Следователно можете да го наречете приложение с двойна цел.

FamiSafe

FamiSafe е доста популярно приложение за контрол на родителите, защото това приложение ви позволява да разглеждате историята на смартфона на вашето дете. Можете да проверите какви са всички посетени уебсайтове и колко време са прекарали на всеки един от тях. Друга полезна функция на това приложение е, че можете да зададете времена, когато детето ви е ограничено да използва телефона.

Famisafe

Ако не искате вашите деца да използват телефона му през часовете на легло, просто го настройте в приложението и сте добре да отидете.

кора

кора ще ви позволи да наблюдавате до 24 социални мрежи без много намеса от ваша страна. През повечето време родителите се притесняват от какви социални мрежи имат достъп децата им. Приложението има вградени алгоритми, които продължават да следят дейността на детето.

кора

Приложението ви изпраща сигнали, когато се опитват да получат достъп до нещо, което не трябва да правят.

OurPact

OurPact ще филтрира съдържанието, до което детето ви има достъп. Ако искате да блокирате приложение или уебсайт на телефона на детето си, можете да го настроите бързо. Освен това, това приложение има функция за проследяване на местоположението, която ще ви информира за местонахождението на детето ви.

Ourpact

Освен това има опция за настройка на времето за отпускане на екрана.

ESET

ESET е страхотно приложение, когато искате да контролирате достъпа на детето си в интернет. Като родител не можете да спрете достъпа на детето си до интернет. Но това, което можете да направите, е да им попречите да достигнат до неподходящите за възрастта уебсайтове.

ESET

ESET ще ограничи такива уебсайтове и можете също да изпратите на децата си приоритетно съобщение в случай, че наблюдавате рискова дейност.

Norton семейство премиер

Norton е едно приложение, което можете да инсталирате на няколко устройства с един абонамент. След като се сдобиете с Нортън, можете да сте безгрижни дали детето ви използва своя смартфон, вашия смартфон, таблета, който понякога забравяте в хола или дори неговия личен компютър. Можете да настроите контрол върху уебсайта на едно устройство и то ще бъде споделено на всички устройства. Също така можете да настроите предупреждения.

Norton

Ако не искате да се ограничите напълно, но искате детето ви да не прекарва твърде много време в приложение / уебсайт, това приложение е полезно.

WebWatcher

WebWatcher наблюдава всичко, включително обажданията, поставени и получени, изпратени и получени текстове, използване на социални медии, GPS дейности и много други. Дори ако детето ви е изпратило текст и го е изтрило, това приложение ще може да ви информира за него.

Webwatcher

Можете да се свържете с приложението от разстояние и да получавате сигнали, когато бъде открита рискова дейност.

NextDNS

С около 28 локации на сървъри по целия свят и един брой възхитителни отзиви, NextDNS може да е опцията, която сте търсили за безопасността на детето си. Той е направен с твърдо намерение да предпази детето си от случайно достъп до съдържание за възрастни и други вредни източници.

С две думи, ето какво NextDNS прави за вас:

 • Блокира уебсайтове, които популяризират порно, насилие или ругатни
 • Възможност за блокиране на избраните от вас уебсайтове като Tinder или Fortnite
 • Блокира неподходящи реклами и вредни, злонамерени източници
 • Предпазва от достъп до фишинг уебсайтове
 • Подробно отчитане на поведението ви в интернет

Ценовите им планове започват от $ 0,99 / месец, след като сте изчерпали 300 000 DNS заявки за месец. Което означава, че е напълно безплатно да започнете.

AdGuard

Доверен на компании като Forbes, USA Today и The Guardian, AdGuard вероятно е най-модерният рекламен блокер в света, който е наличен. И не просто казвам, че техните характеристики напълно говорят за това. Той се грижи за навиците ви в сърфирането в мрежата и ви предпазва от тона гадни случаи.

Някои от най-добрите функции включват:

 • Защита срещу атаки със злонамерен софтуер и фишинг трикове
 • Блокира реклами като изскачащи прозорци и банери за постоянно
 • Защитава поверителността ви, като защитава вашите данни
 • Ограничава вашите деца да имат достъп до неподходящи източници
 • Ограничава посещаването на уебсайтове, които изглеждат подозрителни
 • Разширение на Google Chrome за сигурност на браузъра

Можете да изтеглите софтуера за Android, IOS, Windows и Mac.

ScreenTime

ScreenTime може да ви бъде добър приятел, ако се притеснявате, че детето ви прекарва твърде много време на смартфона си. Това приложение не само проследява времето, прекарано от детето във всяко приложение поотделно, но също така притежава силата да спре всички дейности на смартфона с един миг.

screentime

Фантастична особеност на това приложение е, че можете да зададете задача на детето си и след това да го възнаградите с малко допълнително екранно време. Това би било чудесен начин да го накарате да завърши домашната си работа без разсейване и след това да го оставите да играе допълнителен кръг от любимата си игра.

MinorMonitor

MinorMonitor има вградени функции за защита на детето ви от достъп до каквото и да е неприлично съдържание. Ако нямате много време да разгледате ръчно какви уебсайтове / приложения детето ви не трябва да има достъп, можете да получите това приложение и да оставите приложението да свърши работата.

minormonitor

MinorMonitor също защитава кибертормоза от всякакъв вид.

Locategy

Locategy ще бъде най-добрият ви залог, когато се нуждаете от механизъм, който не блокира определени приложения от телефона на детето ви изцяло, но може да контролира колко дълго те могат да използват тези приложения. Например, не бихте искали детето ви да прекарва твърде много време във Facebook. С това приложение можете да получите достъп до местоположението на детето си в реално време.

Locategy

Освен това можете да получите достъп до местоположението на детето от последните четири дни. Това го прави отлично приложение за родители, които не искат да проверяват дейността на детето си всеки ден, но биха искали да го правят на всеки 3-4 дни.

заключение

Когато избирате правилното приложение за родителски контрол, уверете се, че сте го разбрали добре. Някои приложения работят по-добре във версии на уебсайтове, докато други работят по-добре на телефони. Имайте предвид как бихте имали достъп до контролите. Освен това пазете данните си за вход скрити от децата си. Може да мислите за тях като за деца, но тийнейджърите са умни в наши дни. Освен това продължавайте да актуализирате приложението за родителски контрол, което редовно избирате, така че да сте запознати с най-новите актуализации на приложението.

Ако използвате Android, тогава може да предпочитате да използвате антивирус за допълнителна защита.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me