7 интелигентни устройства за наблюдение на кръвното налягане

Хипертонията, известна още като “високо кръвно налягане” многократно е наричана мълчалив убиец. Тя може да живее вътре във вас години наред, но изобщо не показва признаци на дискомфорт.


Но макар да спи, това не оставя шанс да бъдете агресивен нападател, който се опитва да направи всички възможни щети върху всички останали жизненоважни части на вашата система.

Повечето жертви не показват никакъв симптом или признак за аномалия, дори и след показанията на натиска да показват изключително високи резултати. Някои от друга страна могат да се оплакват от задух, кървене в носа, главоболие, виене на свят, удар и т.н..

За съжаление, тези симптоми не са пряка индикация за хипертония. И те се показват само когато нивото на натиска ви достигне животозастрашаващ етап.

Това е доста тревожно. Не е ли така?

Има обаче някои добри новини. Можете да се преборите с това смъртоносно медицинско състояние, като сте малко по-внимателни за здравето си и практикувате известна предпазливост. Разбира се, това е пасивен нападател, но с помощта на медицински науки и технологични джаджи можете бързо да го откриете и да го следите.

Ето списък на някои от най-популярните устройства за интелигентно наблюдение на кръвното налягане на пазара.

Philips Монитор за кръвно налягане в горна ръка

Това устройство от Philips може да бъде вашият краен партньор в борбата ви с хипертонията. Можете да го използвате от удобствата на вашия дом, офис или в движение, докато пътувате, за да следите систолното и диастоличното си налягане и сърдечния ритъм, така че веднага да знаете за всички аномалии.

Подсветката на екрана гарантира, че резултатите ви се виждат дори в тъмно.

монитор за кръвно налягане, кръвно налягане на горна ръка на Philips

След това той интелигентно го сравнява с класификацията на СЗО и незабавно ви уведомява, ако нещо е тревожно. Това устройство може да се използва от двама различни потребители едновременно, а показанията на всеки се записват отделно за бъдещи справки.

Можете също да пропуснете досадната задача да се налага да купувате нови батерии всеки път, когато клетката изчезне. Просто го заредете като вашия смартфон с зарядно устройство с постоянен ток и е добре да продължите.

Braun ActiveScan 9

Braun ActiveScan може да бъде вашият перфектен партньор за проследяване на кръвното налягане и интерпретиране на вашите данни. Тази машина се чувства много нежна към кожата ви и има удобен захват, който се отваря с най-малко усилия. С помощта на приложението Braun Healthy Heart можете да запазвате своите показания за постоянно, така че да можете да проследявате или да получавате достъп до тях отвсякъде и по всяко време.

монитор на кръвното налягане, Браун

Всеки потребител може да има до 200 показания, записани в паметта си. Устройството отразява различен цвят, вариращ от червено до зелено и жълто, въз основа на вашите резултати. Всеки от тези цветове се различава по своите нюанси, така че лесно да интерпретирате резултатите си.

iHealth Sense

iHealth Sense е друго хитово име в списъка, което ви помага да следите кръвното си налягане, сърдечния ритъм и откривате аритмия за по-малко от минута. Всичко, което трябва да направите, е да намерите идеалната позиция на китката си с помощта на габарита в устройството и след това да натиснете бутона за показанията.

монитор за кръвно налягане, iHealth смисъл

Можете да носите това леко устройство, където и да отидете, и да го използвате до 80 пъти, след като то бъде напълно заредено. Транспортната торбичка, която се доставя с комплекта, поддържа нещата организирани, дори когато сте на турне. Свържете устройството към iHealth, за да проследявате историята си в графична форма.

Предлага се за закупуване за около 50 долара.

Withings

Проверката на кръвното ви налягане никога не е била толкова лесна. Withings може да ви даде най-точните резултати въз основа на моменталните цветови кодове. За да следите редовно своите показания, той ви позволява да стартирате приложението Health Mate автоматично, щом включите устройството, като маншетът ви се подхлъзне в габарита.

монитор на кръвното налягане, с BPM

Можете също така лесно да го носите, така че никога не трябва да правите компромиси със здравето си. За да държите лекаря си в цикъла, трябва да направите няколко докосвания на екрана на телефона си, а резултатите ви вече са достъпни в края на документите.

Koogeek

Koogeek е много стилно и интелигентно проектирано безжично устройство, което се предлага с двойно безжично предаване. Устройството никога няма да ви позволи да се справите с скучна изглеждаща машина, която ви дава болно усещане с външния си вид. Защото изглежда много по-готино, отколкото си мислите.

Безплатното приложение, което ви позволява да проследявате историята на кръвното си налягане, е достъпно както в iOs, така и в приложението за android.

монитор за кръвно налягане, KooGeek

Този монитор е медицински одобрен в САЩ и е съвместим с CE в Европа и има много високи оценки за неговата точност и надеждност. Може да бъде чудесен избор да запазите проблеми, свързани с кръвното налягане.

Можете да закупите Амазонка четири около $ 59.

Qardio

Qardio е интелигентно безжично устройство за наблюдение на кръвното налягане, което може да ви помогне да запазите това смъртоносно състояние. Потребителите са го проверили за предоставяне на най-точните показания, които изглежда са в съответствие с машината на здравния център, с които са го сравнявали по точност.

Устройството е лесно за настройка и работа и може да бъде най-добрият ви избор да следите кръвното си налягане. След като получите резултатите си на екрана на устройството, можете дори да го споделите със семейството си или с личен лекар с помощта на приложението, което е лесно достъпно за изтегляне.

монитор за кръвно налягане, Qardio

Ако искате да проверите двойно показанията, използвайте метода на тройното измерване, за да разберете най-добрите резултати. Приложението Qardio автоматично отчита показанията на 3 последователни измервания и ви дава средното ви кръвно налягане.

Омрон Еволв

Това е още едно устройство, което заслужава вашето внимание. Омрон Еволв е най-удобното устройство за наблюдение на кръвното налягане, което някога можете да имате. Можете да направите своите показания в рамките на секунди след натискане на бутон.

монитор на кръвното налягане, Omron

Evolv ви позволява да синхронизирате своите показания и със смартфона си. По този начин става много по-лесно да проследите и разберете по-добре здравето си. След това вашите резултати могат да бъдат споделени с всеки, който искате – било то вашият лекар или вашето семейство.

заключение

Ако искате хипертонията да е по-малко обезсърчаваща, след това я наблюдавайте редовно. Както вече споменахме, вие не виждате никакви признаци или симптоми на съществуването му в тялото ви, докато не достигне наситена точка, принуждавайки тялото ви да се откаже.

Колкото е по-високо кръвното ви налягане, толкова по-голям е рискът за вашето здраве за в бъдеще. Така че защо да рискувате и рискувате ценния си живот, когато има толкова много налични инструменти, за да го следите?

Вземете любимото си устройство сега и дръжте натиска си под наблюдение. Може да ви помогне да живеете по-здравословен, по-дълъг и щастлив живот.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map