Разширена реалност (AR): тенденции, рамки и инструменти

Всички и тяхната баба са чували за изкуствения интелект и машинното обучение. Но сега в града има нова граница. И името му е Augmented Reality. Готови ли сте за следващата стъпка в развитието на мобилните приложения?


Бъдещият техник ще бъде много повече от просто умен, той ще бъде изключително интелигентен. И тази нова тенденция вече е разпространена в ежедневния ни живот.

От големи корпорации като Microsoft, които са заем на AR технология за военни цели на Apple, който инвестира не само в собствена AR рамка но също навигационни технологии и други.

В началото на февруари 2019 г. Google обяви, че се внедрява AR версия на Google Maps. Развитието в момента е ограничено до избрани няколко души, но основното поведение тук е, че големите марки влагат пари в тази нова технология.

Разгледайте тази демонстрация, предоставена от WSJ:

Знаем също, че големи имена като Snapchat работят разширявайки своите AR операции.

В последните новини, Snapchat си сътрудничи с Леброн Джеймс за да създадете интерактивно AR-изживяване на мобилни устройства.

Този специфичен AR проект позволява на мобилните потребители да задържат камерата си над конкретен обект (изграден от Snapchat), а смартфонът ще изведе уникално AR изживяване.

Можете да видите този преглед тук от този туит:

.@KingJames потапяйки се в Locker Lock през Snapchat AR. ?

? @keiths pic.twitter.com/feJCsn0cHM

– B / R ритници (@brkicks) 6 февруари 2019 г.

Този специфичен визуализация събра повече от 2M показвания за по-малко от седмица. Като такъв, това е перфектният указател, който позволява на всички да знаят, че AR се промъква в основния поток.

Какво е усъвършенстваната реалност?

За разлика от VR (виртуална реалност), която ви кара да се потопите във виртуална среда, AR е всичко за увеличаване на настоящата реалност с технология.

Вземете например HoloLens 2, за което Microsoft току-що обяви и отвори предварителни поръчки. HoloLens 2 все още използва система за наслагване на очила, но вместо да изолира изцяло реалния свят, очилата HoloLens осигуряват допълнение към съществуващата ви реалност.

hololens 2 microsoft разширена реалност ARКредит за снимка: WIRED

Така например можете да правите неща като сърфиране в мрежата, да се свързвате с вашия умен дом или да управлявате телефонни обаждания и други неща. Това е като да си Ironman без костюма.

Но не очаквайте да носите слушалки за да се възползвате от разширената реалност.

Както накратко споменахме вече, има много AR, идващи към мобилни приложения.

И 2019 г. ще бъде окончателна година за развитие на рамката и други инструменти, които могат да помогнат на разработчиците да създадат страхотни AR изживявания.

Знаем, че компаниите харесват NexTech AR правят значителен скок в пренасянето на преживявания с разширена реалност в дигитално (дребно) пазаруване.

nextech ар

Не изглежда ли невероятно? Можете да прегледате продуктите и да видите как те ще се поберат във вашия цялостен дизайн, като използвате само телефона си.

Тази нова тенденция на AR се простира до неща като виртуално пробване за очила.

Уорби Паркър пуснаха приложение наскоро което ви позволява пробвайте очила направо от камерата на телефона си.

Уорби Паркър

И благодарение на интегрираната AI технология, очилата всъщност съответстват на вашата структура на лицето, за да ви осигурят най-реалистичното усещане за това.

Излишно е да казвам, че ще има много AR в предприятието също. По-специално очаквайте да се случат големи иновации в здравеопазването, науката, космическите програми и образованието.

Най-добрите AR инструменти, с които можете да получите ръце

Ако 2018 г. беше нещо като „начална година“ за разширени приложения и инструменти, тогава 2019 определено ще въведе някои окончателни XR (X-Reality) случаи на използване.

И в случай, че ви липсва вдъхновение, ето ги някои от най-добрите AR инструменти, които можете да използвате в момента и играйте с всеки ден.

SketchAR

SketchAR

Винаги ли сте искали да научите как да рисувате, но не знаехте откъде да започнете? Рисуването или скицирането върху лист хартия без каквато и да е посока може да бъде абсолютен кошмар.

В резултат на това повечето хора се отказват много преди дори да започнат. И това е зоната, към която е насочен SketchAR.

Приложението е създадено, за да ви помогне да научите рисуването с помощта на скица-следа технология. Комбинацията от невронни мрежи, изкуствен интелект и компютърни визии гарантира, че Sketch може да проследи подробни и сложни чертежи.

SketchAR Assistant

В скорошна актуализация, SketchAR добави „виртуален асистент“ към приложението. Този асистент допълнително ще ви помогне да научите за различни техники за рисуване, като ви изпраща препоръки и съвети.

Това е спретнато малко приложение, което ви позволява да насочвате телефона си към стената и можете просто да рисувате изображения, като проследявате линиите, както е препоръчано от екрана на приложението.

Студио за обективи

Студио за обективи от Snapchat

Както бе споменато накратко по-рано в статията, Snapchat е много активен в AR общността. И един от водещите им инструменти, Lens Studio, се използва от стотици агенции за развитие в целия свят.

В основата си Lens Studio е сложна система от инструменти, която ви позволява да създавате забавни и динамични лещи Snapchat. Знаете, смешни очила или други видове “татуировки”, които можете да поставите на лицето си.

Встъпителното видео е невероятно да обясни тънкостите на Lens Studio напълно подробно.

Имайте предвид, Lens Studio е излязъл само за по-малко от 2 пълни години, така че ще има много невероятни иновации за години напред.

Страхотни AR рамки, за да започнете да разработвате

Добре, може би няма толкова много AR инструменти на пазара досега. И това няма за какво да се изненадате.

Повечето разработки на AR досега се случват вътрешно. значение, разходите, свързани с AR изследвания, са все още доста високи.

Но, въпреки „високата цена на влизане“, това не е спряло марките и стартиращите фирми да работят върху невероятни рамки за усъвършенствана реалност.

разширена реалност 2019гБъдещето наистина ще бъде интересно.

Google, Vuforia, Microsoft и Apple са само някои от компаниите, които стискат врата си, за да накарат AR да се движи по-бързо напред.

Следващият сегмент е посветен единствено на AR рамки, които можете да използвате, за да започнете да изграждате истински AR изживявания за вашите приложения и продукти.

ARKit

arkit

Можете да бъдете сигурни, че Apple сред другите гиганти ще инвестира един тон от своите ресурси в AR. В случая на Apple – iOS е една от най-големите мобилни системи в света.

В резултат на това ще изплати големи дивиденти на Apple да подготвят своите системи за неизбежния приток на нова парадигма в развитието на приложенията.

От излизането си през 2017г, ARKit премина през надстройка и вече е наличен като ARKit 2.

Второто поколение на ARKit 2 добавя функции като споделен опит, постоянни проследявания, 3D откриване на обекти и други.

Рамката се разработва непрекъснато, за да помогне на разработчиците да създадат нови и вълнуващи AR преживявания за iOS.

Аркоре

Аркоре

Google също е в бизнеса с мобилни операционни системи (Android). Извиква се Google еквивалент на AR SDK Аркоре.

Платформата за разработки вече има голяма полза и очакваме Google да внесе в ARCore още повече инструменти за лесно разработване на AR.

Знаем, че ARCore разчита до голяма степен на камерата на телефона, за да събира данни, информация и да очертава околностите.

Освен това ARCore зарежда смартфони с динамични сензори, които могат да разберат заобикалящата среда, ако е разработено приложение за тази посока.

Самият Google приема ARCore за свои собствени проекти, така че в тази област ще има тон на развитие.

Vuforia

vuforia

Това може да е вашето първо чуване Vuforia, но всъщност тези момчета съществуват вече няколко години.

Въпреки че можете да го използвате за всеки проект (включително игрите), Vuforia се опитва да се съсредоточи върху извеждането на AR на индустриално ниво.

Спомняте ли си тези нереалистични ефекти на CGI във филми като „Мисия невъзможна“? Да, добре, Vuforia иска да превърне тези ефекти в реалност, дори и да са засилени.

Компанията се опитва да преобрази как взаимодействат хората с технологията и как се разбира самата технология.

Аз препоръчвам да проверите тази лекция от Coursera, това е хубаво и кокетно запознаване с това, което Vuforia представя на масата.

Wikitude

Wikitude

Достатъчно интересно, Wikitude вероятно е най-старото приложение за „истински AR“, което имаме в нашия списък. Този SDK работи от 2008 г. и сега започва да набира пара, докато прокарваме тази първоначална модернизация на AR техниката.

Освен че е най-старият, той е и един от най-популярните. Всъщност Wikitude се нарежда на трето място по популярност.

SDK може да се използва не само за разработване на мобилни приложения, но и да се използва в тандем със Smart Glasses, Unity Games, Cordova, и PhoneGap.

Това е универсален SDK, който се опитва да даде възможност на марките да изграждат сложни и задълбочени проекти.

Технологията на Wikitude може да разпознава изображения и да ги проследява. Също така можете да проследявате 3D обекти (с поддръжка на Unity) и да използвате GEO данни, до които имате достъп.

Единственият ограничаващ фактор тук би било ценообразуването, което започва от $ 2800 годишно.

XZIMG

xzimg

XZIMG е безпроблемна рамка, която ви помага да интегрирате задълбочено проследяване на лица във вашите AR проекти. Този инструментариум в реално време дава на разработчиците средство за безпроблемно интегриране на проследяването на лица с помощта на изискани методи на AR.

Разработвайки с XZIMG, можете да интегрирате това проследяване на лица в мобилни и настолни приложения, в браузъра или всяко друго устройство, което поддържа AR вход.

В момента XZIMG е разделен на 3 уникални продукта, всеки от които има специфичен набор от функции.

Ето бърза крачка:

 • Магическо лице. Това е решение за грим-базирани и се сблъсква с приложения за подмяна.
 • Увеличено лице. Това е технология за проследяване на лицето, която работи чрез Unity плъгин.
 • Увеличена визия. Този продукт разпознава прости изображения и черно-бели маркери.

Можете да използвате всеки продукт чрез пробна версия. Вижте дали харесвате технологията и ако го направите, закупете пълния лиценз.

OpenCV

OpenCV

OpenCV е най-известна като библиотеката на Open Computer Vision, която е създадена от Intel и сега е цялостен проект с отворен код.

Библиотеката е достъпна за всички основни операционни системи, включително Windows, OSX и Unix.

още, OpenCV е може би най-популярната и най-модерна библиотека, базирана на Vision в този списък.

Със силни връзки в обработката на изображения, визуалния анализ, машинното обучение и откриването на движение – OpenCV вижда много полза в AR пространството.

Можете да използвате OpenCV заедно с рамки като реагирам, или с библиотеки на данни като TensorFlow.

Това е изключително способна библиотека за визуални задачи и се поддържа в постоянно развитие.

ViewAR

viewar

Все повече марки в мебелната индустрия експериментират с разширена реалност.

Харесванията на Западно крило, IKEA, Lowe и много други, които активно се опитват да пренесат AR технологията директно в домовете за потребители.

Най-известният начин за използване на AR в случаите на използване на мебели е да се даде възможност на потребителите да визуализират конкретен продукт, без да се налага да напускат дома си.

Така че, например, можете да разглеждате Amazon за нова декоративна лампа за вашата спалня.

И вместо да използвате снимки, за да сравните удобно, можете просто да насочите телефона си към определената зона и да видите как ще изглежда лампата, ако я поставите там.

Това се случва в района, в който ViewAR превъзхожда. Това е отлична рамка, която трябва да използвате, ако искате да създадете „AR преживяване“ за вашия бизнес.

WayRay

wayray

Автомобилите са една от индустриите, в които е била AR присъства от доста време.

Например онези камери за обратно виждане, които ви помагат да паркирате колата си? Това е чисто преживяна реалност.

И WayRay се опитва да революционизира индустрията, като разработва силни холографски AR инструменти за бъдещето на превозните средства.

Не само има големи имена като Porsche инвестира огромни пари в WayRay, но компанията също е открито споделя SDK с разработчиците си. Значение, можете сами да влезете в опита за развитие.

Вярно AR SDK – разширена рамка за разработка на реалност за трети разработчици, която позволява изграждането на AR приложения за автомобили. Това са приложенията, които работят на холографски AR дисплеи и допълват родния AR интерфейс. Съдържанието на приложението AR се състои от виртуални обекти, безпроблемно интегрирани в света около автомобила. Компанията планира да разпространява разработените приложения чрез собствен AR пазар.

Следете внимателно тези момчета, тъй като те революционизират автомобилната индустрия.

Spark AR Studio

искра ar студио

Spark AR Studio е рамка, собственост на Facebook за създаване на увеличени ефекти на камерата.

Можете да използвате Spark, за да възприемете определени ефекти върху вашите визуализации, представени от камерата на вашия телефон. Можете например да добавите плаващи ефекти или 3D обекти.

И можете да създадете интерактивна „реалност“, където жестовете предизвикват определени ефекти или действия.

Все още се работи, но очаквайте този библиотечен инструментариум да нарасне, тъй като Facebook инвестира повече ресурси в него.

Заключителни думи

Какво мислиш? Гледаме ли бъдещето на цифровите взаимодействия тук?

Доколкото мога да разбера, AR официално е на лентата за бързи коловози.

Така че, очаквайте големи обяви от големите марки, но също така и много иновации от по-малките разработчици.

Ако търсите да научите как да създавате AR приложения, проверете това брилянтен онлайн курс.

Ако знаете други Допълнителни ресурси на реалността които пропуснахме да включим в тази публикация, моля, не се колебайте да се свържете с препоръките си. Ще ги настаним докато дойдат.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map