12 legjobb Cloud CRM megoldás a növekvő vállalkozások számára

Az ügyféladatok kezelésének módja van az ügylet megkötésére vagy megszakítására!


Annak érdekében, hogy az ügyfelek személyre szabott élményt kapjanak, a cégek most integrálni akarják a technológiákat és platformokat az ügyfelek adataival. Ennek eredményeként a CRM szoftveripar továbbra is meglepő ütemben bővül.

Szerint jelentések, A 11nél több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozások 91% -a használja ki a CRM szoftvert. A becslések szerint 2025-re legalább 80 milliárd dolláros bevételt ér el.

Az ilyen hatalmas használat oka lehet az a kényelem, amelyet az ilyen szoftver nyújt, miközben az ügyfelek adataihoz való hozzáférés valós időben történik mobil, valamint felhőalapú megoldással. Ha a megfelelő eszközökkel rendelkezik, akkor növelheti az ólomtermelést, az eladásokat és a bevételeket, miközben ügyfelei boldogok maradnak. Ez mindenki számára hasznos helyzetet teremt!

Mi a CRM??

A vállalkozások CRM (ügyfélkapcsolat-menedzsment) szoftvert használnak az ügyfelekkel való interakcióhoz kapcsolódó összes aspektus megszervezésére, szinkronizálására és automatizálására, valamint az értékesítésre, marketingre, elemzésre, ügyféltámogatásra és szolgáltatásokra. A szoftver összekapcsolhatja ezeket a területeket az e-mailek és jegyzetek útján történő kommunikáció létrehozása mellett. Még kevésbé összetett projektmenedzsmentet is képes kezelni, és felgyorsíthatja az egész folyamatot.

Bizonyos szoftverek felhívási képességekből és csevegőbotokból állnak, hogy elősegítsék az eladók számára a szoftverből történő jobb kommunikációt. A nagy teljesítményű CRM rendszerek gond nélkül biztosítanak megbízható funkciókat.

Ez a szoftver mindezen funkciókkal rendelkezik egy közös cél elérése érdekében – az ügyfélkapcsolat-kezelés teljes folyamatának optimalizálása az üzleti vállalkozás általános termelékenységének fokozása érdekében.

A CRM-ek óriási fejlesztéseket mutattak, hogy fejlettebbé váljanak. Ezek a rendszerek tökéletesen képesek integrálni az üzleti folyamatok széles spektrumát. A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás megjelenésével a CRM továbbra is kiterjed a láthatáron.

Miért nélkülözhetetlen a CRM vállalkozása számára??

Ahogy a márkád növekszik, velejáró szükség van a vállalkozás különböző területeinek gondozására. Az ügyfelektől az alkalmazottakig, az értékesítési és marketing erőfeszítésektől kezdve az analitikáig, mindaz, ami éppúgy eszkalálódik. Ebben a forgatókönyvben nehéz, költséges és nem hatékony vállalkozása manuális üzemeltetése. Ha nem gondosan kezelik, akkor az eladások és az ügyfelek számára költségeket okozhat!

Ezért nem szabad támaszkodnia kizárólag kézi táblázatokra vagy öntapadó jegyzetekre! És erre kerül a kép a CRM szoftverrel. Elősegítheti üzleti növekedését azáltal, hogy korszerűsíti a munkaerőt és az üzleti folyamatokat, miközben lehetővé teszi, hogy kéznél legyen az automatizálás.!

A CRM szoftver előnyei a következők:

Az adatok hatékony szervezése

A vállalkozásoknak hatalmas mennyiségű adatot kell kezelniük, beleértve a kapcsolatokat, az ügyfélprofilokat és egyebeket. Kézi kezelése az igazi kihívás, de a CRM szoftverrel nem. A hatékony kezelés révén az adatok áttekinthető képet nyújtanak. Ez is segíthet az értékesítési folyamatok gondtalan működtetésében.

Jobb betekintés

Az értékesítés teljesítményét felmérheti és ellenőrzést végezhet számos mutatón keresztül, ideértve a lekötött ügyleteket, a kezdeményezett hívásokat, az e-mail ellenőrzést stb.

Az ügyfélkapcsolat-profilok megnézésével megkülönböztetheti kilátásait az értékesítési csatorna minden szakaszában.

Egyszerűsíti az értékesítési folyamatokat

Használhat különféle kommunikációs csatornákat, amelyek képesek növelni az eladások és a keresztértékesítések hatékonyságát. Ezek a rendszerek optimalizálhatják a marketing erőfeszítéseit az ügyfelek viselkedési mintáinak felismerésével.

Ügyfélszegmentáció

Az ügyfelek szegmentálása hasznos az értékesítési csapatok és a digitális marketingszakemberek számára személyre szabási erőfeszítéseik alakításához. A szoftver segítségével eloszlathatják a kilátásokat csoportokba olyan paraméterek alapján, mint a hely, az üzlet és így tovább. Ilyen módon az értékesítési csapatok jobban összpontosíthatnak egyes területekre, és pontos megoldással segíthetnek az ügyfeleknek.

Megkönnyíti a csapat együttműködését

Minél jobban megértik az alkalmazottak a megcélzott ügyfeleket, annál jobban tudják azonosítani igényeiket és korszerűsíteni erre irányuló erőfeszítéseiket.

Hasznos információkat nyerhetnek a CRM rendszerből a maximális eredmény elérése érdekében a minimális súrlódás mellett. Ezért megkönnyíti a csapattagok közötti jobb együttműködést.

Tölcsérkezelés

A CRM-ek segítenek az értékesítési folyamat felépítésében és kezelésében. Könnyedén nyomon követheti az összes névjegyet, és kezelheti őket anélkül, hogy ütemet veszít! A szoftver révén automatikusan e-maileket küldhet az ügyfél viselkedése, a hívások nyomon követése stb. Alapján. Így elősegítheti az ügyfélkör növekedését és erősebb kötelékek megteremtését velük.

Integráció és automatizálás

Automatizálja a feladatait, és integrálódjon más alkalmazásokhoz is, például e-mail, SMS, hívás, e-kereskedelem, számvitel, marketing platformok stb..

Miért felhőalapú CRM??

Elmúltak azok a napok, amikor szükség volt egy szakértő IT-csoportra, amely kizárólag a terjedelmes és drága CRM szoftverek gondozására szakosodott. A modern felhőalapú CRM technológiailag kifinomult, mégis felhasználóbarát, és az egyedi üzleti igények kielégítésére szolgál.

A jelentés szerint a vállalatoknak csak 12% -a használt felhőalapú CRM-et 2008-ban, de most 87% -ra emelkedett.

Ezek a rendszerek lehetővé teszik az összes összegyűjtött ügyféladat tárolását a felhőben, amelyhez bármikor hozzáférhet. Ezért nem kell többé aggódnia az adatok tárolása, kezelése és a különféle eszközökhöz tartozó licencek fizetése miatt. A telepítéstől a karbantartásig felhőalapú megoldás segítségével minden könnyű.

A felhőalapú rendszerek mindent a helyszínen hajtanak végre, és nagyobb mértékben képesek alkalmazkodni az üzleti igényekhez. Nézzük meg néhány, a Cloud-alapú CRM-megoldás közül néhányat növeli vállalkozását a határokon túl!

Zendesk Sell

A beszélgetéseket valós idejű konverziókké alakíthatja a segítségével Zendesk Sell az üzleti folyamatok korszerűsítése, a termelékenység fokozása és a vezeték láthatósága érdekében. Ez az átfogó és könnyen használható eszköz az eladóinak gyakori problémáinak kezelésére készült. Gondosan eltávolítja az üzletfrissítések miatti esetleges súrlódást, és segíti az értékesítési csapatot az együttműködésben, a releváns információk elérésében és elemzésében.

A Zendesk Sell értékesítési képviselőinek hozzáférést biztosít a rendelkezésre álló összes integrált eszközhöz, így teljes képet kaphat az ügyfél fiókjáról. Ilyen módon maradnak a hurokban, és kihasználhatják a megszerezhető lehetőségeket. Mivel az eszköz automatizálja az adatgyűjtést, könnyű nyomon követni az új és a régi információkat, amelyekkel az ismétlődő személyek frissítést tudnak tartani az értékesítési folyamatban. Ezenkívül elősegíti számukra, hogy rangsorolják a kilátásokat és az ügyfeleket.

Hívások kezdeményezése, ülések ütemezése, e-mailek küldése, az üzlet előzményeinek megtekintése, mindent csak néhány kattintással elérhető az irányítópult. A Zendesk Sell intelligens listákat kínál az ügyletek és vezetések valós időben történő szűrésére és szétválasztására.

Jelenítse meg a lehetőségeket, tartsa fenn a szervezeteket és zárja le az üzletet bárhol ezzel a asztali értékesítési szoftverrel, offline állapotban is. Egységes integrációt kínál a Mailchimp-rel a kampányok nyomon követéséhez, a Pandadoc pedig a szerződés állapotának megtekintéséhez.

Építhet alkalmazásokat a Zendesk alkalmazáskeret segítségével. Előrejelölheti és elemezheti vállalkozását jelentésekkel, élvezheti a drag and drop irányítópultot és legalább 30 jelentést az adatok interakciójához, megértéséhez és megjelenítéséhez.

Freshsales

Használja ki az AI erejét az üzleti folyamatok kezeléséhez és a vevőkkel való jó kapcsolattartáshoz Frissítés CRM. Intelligens beépített eszközöket kínál, például a Freshcaller alkalmazást, ahol gyorsan hívásokat kezdeményezhet, és személyre szabott e-maileket küldhet ügyfeleinek és igényeiknek megfelelően..

Az induláshoz nem kell technikus geeknek lennie; a fiók létrehozásától a futtatásig minden rendkívül egyszerű.

Használhatja ólomméréshez, tevékenységgyűjtéshez és még sok máshoz, hogy részletes betekintést kapjon vállalkozásáról. Jelentéseket is kínál, amelyek segítenek azonosítani és szétválasztani a potenciális ügyfeleket, akik vásárlási magatartást mutatnak. Még valós idejű értesítéseket és riasztásokat is kaphat, amikor új e-mail nyílik meg, ha valaki rákattint a linkeire és így tovább.

Hubspot CRM

Hubspot CRM nemcsak egy kapcsolatkezelő rendszeren szolgálja az üzleti vállalkozást. Ingyenes eszközöket kínál a jelentések automatikus frissítéséhez és a teljesítmény nyomon követéséhez. Az átfogó műszerfal segítségével azonnal megszerezheti értékesítési csővezetékének teljes láthatóságát.

Az egyéni teljesítményről és értékesítési tevékenységről szóló jelentések beszerzése eredményeként akár értékesítési csapatát is irányíthatja a célja felé. Ha kis, közepes vagy nagyvállalattal rendelkezik, ez a CRM mindenki számára megfelelő megoldást kínál. Korlátlan mennyiségű adat és felhasználó élvezheti 1 millió névjegyet, lejárati idő nélkül.

A Hubspot fejlett és időtakarékos eszközöket is kínál Önnek, így az értékesítési csapatok jobb termelékenységet tudnak biztosítani. Ezek az eszközök kiküszöbölik a közöttük lévő súrlódást és elősegítik az együttműködést. Ezenkívül ezek értesíthetik az ön képviselőit, amint az ügyfél e-mailt nyit, vagy meglátogatja a vállalat webhelyét. Ezért hatékonyan nyomon követhetik a megfelelő vezetékeket és a megfelelő időben.

Jobban kapcsolódhat a kilátásokhoz azáltal, hogy ütemezi a találkozókat, e-mail sablonokat, élő csevegéseket, kattintás-hívás funkciót és még sok minden mást kínál.

Keap

Van-e olyan módja, amellyel növelheti a termelékenységet, miközben kevesebb munkát végez?

Igen, okos munka révén!

Pontosan erre számíthat a Keap-tól, egy olyan megoldástól, amely automatizálja az üzleti folyamatot, és bonyolult feladatokat bont fel kisebb, megvalósítható feladatokra. Ilyen módon az értékesítési csapat nagyobb összpontosítással és hatékonysággal dolgozhat az általános termelékenység fokozása érdekében.

A Keap segítségével automatizálhatja az összes nyomon követését, hogy lézeres gyorsasággal reagáljon rájuk. Személyre szabott e-mailekkel üdvözli az új ügyfeleket, és emlékeztetőket küld a meglévő ügyfeleknek. Ezenkívül frissíti az összes interakciót és egy helyen tárolja őket, hogy könnyen kezelhesse azokat.

Használja ezt a fejlett szoftvert találkozók beállításához, árajánlatokhoz, számlák küldéséhez és az ügyfelek nyomon követéséhez; élvezze mindent, néhány kattintással elérhető. Érdekes módon a Campaign Builder szolgáltatást kínálja a marketing és értékesítési erőfeszítések automatizálására. Ezzel a konfigurációval új vezetékeket címkézhet, e-maileket küldhet, feladatokat rendelhet és így tovább.

Értékesítési erő

Gondolod, hogy jön, nem igaz??

Értékesítési erő, Valójában az egyik legjobb felhőalapú CRM-megoldás az üzleti vállalkozás átalakításához. Maradjon kapcsolatban egyedülálló módon ügyfeleivel, és egyetlen szoftver segítségével egyesítse értékesítését, marketingjét, IT-csapatait, szolgáltatását, kereskedelmét stb..

Felhatalmazza értékesítési csapatát a termelékenység növelésére és a szilárd vezetések megszerzésére, bármilyen gond és sebességkorlátozás nélkül. Ezenkívül elősegíti a pontos javaslatok, árajánlatok és szerződések benyújtását, miközben automatizálja a számlákat, a bevételek elismerését és az előfizetést.

Az Értékesítési felhő mesterséges intelligenciával rendelkezik, amely lehetővé teszi értékesítési csapatainak cselekvhető betekintést, prediktív pontozást, pontos előrejelzést és intelligens automatizálást, hogy produktív úton irányítsák az üzleti jövőt. Szinkronizálhatja e-maileit és naptárát az automatikus adatbevitelhez.

Az eszköz számosféle testreszabási lehetőséget kínál, beleértve a munkafolyamat-készítőt, az együttműködési előrejelzést, az automatikus tevékenység-rögzítést és még sok más. Az üzleti folyamat automatizálásának elősegítése érdekében a Salesforce a Flow Buildert kínálja, amely egy drag and drop eszköz. Ez lehetővé teszi üzleti munkafolyamatok létrehozását a szabályok betartásának biztosítása vagy az ismétlődő tevékenységek auto-pilóta számára történő elhelyezéséhez.

Növelheti a Salesforce CRM erejét, ha integrálja azt a Facebookba és más értékesítési és marketing csatornákba.

Más funkciók:

 • Átfogó fedélzeten
 • Egyéni műszerfal és jelentésgenerálás
 • Az e-mailek automatikus követése és az ülések ütemezése
 • Vállalati szintű biztonság

Egy általános tervet kínál, a Salesforce Sales Essentials-t havonta 25 dollárért egy felhasználó számára, és a Professional csomagot, hogy élvezze továbbfejlesztett képességeit havonta 75 dolláronként.

Zoho CRM

A több mint 150 000 vállalkozás globális hálózatával elterjedt 180 országban, Zoho CRM segíti a vállalatokat bevételének növelésében azáltal, hogy fokozza az ügyfelek elkötelezettségét és több potenciális ügyfelet konvertál. Az eszköz használatával zökkenőmentesen ütemezheti a találkozókat, prezentációkat vezethet, webinarokat szervezhet és valós idejű jelentéseket szerezhet.

Az értékesítés egy számszerű játék, és a teljesítmény és az értékesítési mutatók nyomon követésével továbbléphet benne. A szoftver intelligens AI-eszközökkel, egységes műszerfalakkal és dedikált mobilalkalmazásokkal felruházza üzleti folyamatait azért, hogy „páratlan játékot” játsszon.!

Jobban működjön együtt a teljes csapattal közös hírcsatornák révén, oldja meg egymás kérdéseit, ossza meg betekintését és küldje el az ügyleti adatokat mindenki frissítéséhez. A szoftver segítségével hívásain, közösségi médiáin, e-mailjein és élő csevegésén keresztül érheti el ügyfeleit. Ezenkívül azonnal értesítést kaphat, amikor egy ügyfél kapcsolatba lép, hogy valós időben segítsen neki.

Az eszköz automatizálja a feladatait, lecsökkenti az ismétlődő feladatokat, és lehetővé teszi az ügyfelekkel való jobb nyomon követést. Legyen telepítés, beépítés vagy képzés, és minden egyszerű, beleértve az adatok migrációját a táblázatokból és más CRM rendszerekből.

Pipedrive

Olyan CRM szoftver keresése, amely elősegítheti az ügyfeleknek való összpontosítást, hogy elősegítse vállalkozása előrehaladását?

Pipedrive lenyűgöző funkciókat kínál, amelyek segítenek az ajánlatok rangsorolásában, a bevétel előrejelzésében és az általános értékesítési teljesítmény nyomon követésében.

Egyedi webes űrlapokat és csevegőbotokat kínál, amelyek valós időben vezetik be a forró ajánlatokat az értékesítési folyamatba. A teljes kommunikációt a hívások, a kapcsolattartók és az e-mailek előzményeinek megfigyelésével követheti nyomon. Ezért vegye át az adatok irányítását és használja az értékesítési erőfeszítések alakítását. Könnyen elérheti a szoftvert okostelefonjáról vagy PC-jétől, és integrálható az értékesítést fokozó alkalmazásokba is.

A Pipedrive segítségével mesterséges intelligencia alkalmazásával kiküszöbölheti az ismétlődő feladatokat. A szoftver segítségével fedezze fel jelentéseit, és hasonlítsa össze őket a kitűzött célokkal. A Pipedrive teljes átláthatóságot és biztonságot nyújt az Ön adatainak az előre nem látható körülmények elleni védelme érdekében.

Salesmate

Kezelje hatékonyan üzleti munkafolyamatait a Értékesítőtárs CRM és hosszú távú vevőket építhet, akik önre támaszkodnak. Ennek annyira sok olyan eleme van, amelyek a hüvelyekben vannak elrejtve, amelyek hasznosak az üzleti vállalkozás számára a bevétel növelése és az összetett feladatok csökkentése érdekében.

Vegye fel a kapcsolatot ügyfeleivel és potenciális ügyfeleivel, és azonnal segítsen nekik a releváns információkkal. Pontos betekintést nyújt Önnek, hogy értékesítési csapata személyre szabott tapasztalatokat biztosítson minden kapott kérdéshez. Ezért a beszélgetések potenciális ügyfelekké válhatnak, majd boldog ügyfelekké válhatnak.

Ez egy drag-and-drop lehetőséget kínál az ügyletek nyomon követésére, haladására és szűrésére, lehetővé teszi az elérhető értékes célok kitűzését az értékesítési képviselők számára, és lehetővé teszi azok teljesítményének felmérését..

Elemzést használ, és több mint 700 integrációt fogad el, beleértve az Outlookot, a Google Apps-et, a Zapier-t stb., Hogy támogassa vállalkozását más rendszerekkel. Testreszabhatja a kívánt módon, és bárhonnan eladhatja termékét vagy szolgáltatását laptopjának, Androidának vagy iOS készülékének.

Insightly

Hagyja, hogy egyedi üzleti üzenete elérje ügyfeleit, egy teljesen új testreszabási szinttel Insightly hogy emlékezetes benyomást keltsen. Segít abban, hogy kiemelkedjen a tömegben, szolgáltatásokkal gazdag, testreszabott és intuitív felülettel, amelyet fájdalom nélkül használ.

Az Insight használatával nyomon követheti a releváns vezető adatokat, marketing kampányokat, kommunikációt és feladatokat az általános üzleti munkafolyamat elemzéséhez és automatizálásához. A CRM megkönnyíti az automatikus vezetés továbbítását a megfelelő vevőhöz valós időben, így az ismétlődések nyomon követhetik őket, miközben még esélyük van. Testreszabott üzleti logikát is végrehajthat az Oracle, SAP stb. Külső szervezeteinek szinkronizálásához.

Tömeges e-mailek küldése a névjegyzékhez hibátlan, ezenkívül nyomon követi a teljes e-mail kézbesítést és értesítést küld. Ilyen módon statisztikát kaphat arról, hogy hány e-mailt nyitott meg és kattintott. A szoftver rekordkapcsolat-funkcióval térképezi az ügyfélkapcsolatokat, ahol az e-mailek, az ügyféladatok és egyéb információk összekapcsolhatók az adatbázisával.

Az Insight lehetővé teszi egyéni alkalmazások készítését, és percek alatt történő telepítését a mobil eszközökön és az interneten. Még a műszerfalakat is megtervezheti, finom adatmegjelenítéseket hozhat létre, és áttekinthető mutatókat nyomon követhet könnyedén és ipari szintű biztonsággal.

EngageBay

Megfizethető CRM-megoldást keres?

EngageBay tisztességes alternatíva. Használja ezt a szoftvert az ügyfelek beszerzéséhez, erős kötelék ápolásához, és hűséges ügyfelekké alakításához. Okosan kielégíti az összes értékesítési, marketing és ügyfélszolgálati igényt.

Automatizálja marketing kampányait, feladatait és rutinját az EngageBay használatával, hogy tanúja legyen vállalkozásának fokozott termelékenységének és hatékonyságának, anélkül, hogy ez befolyásolná a minőséget. Kezelje az ajánlatokat, szerezzen 360 fokos ügyfélinformációkat, ütemezze az üléseket és még sok minden mást.

Lépjen egy lépéssel előre az ügyfelek kiszolgálására az élő csevegés és az ügyfélszolgálat jegykezelésén keresztül.

Dióhéj

Kiválóan készítették el, hogy megfeleljenek a különböző vállalkozások változatos igényeinek, Dióhéj CRM-et kínál gyümölcsöző üzleti kapcsolatok kiépítéséhez és további konverziók előidézéséhez. Az egyszerűen használható szoftvert a csapatok könnyedén kezelhetik, anélkül, hogy IT-profi lenne, de kifinomult megoldásokat kínál.

Az értékesítés automatizálásán keresztül a CRM minden időigényes tevékenységet az autopilotba helyezi, ezáltal lehetővé téve csapata számára, hogy az ügyfelek táplálására összpontosítson. Teljesítménykövetést és jelentéstételt kínál, így tudatában lehet annak, mi történik valós időben, és javítandó területeken dolgozhat.

A Nutshell használatával hatékonyan együttműködhet a csapatokkal, és naprakészen tarthatja a figyelmet igénylő összes fontos szempontot. Segít továbbá a csővezeték és a kapcsolatok jobb kezelésében, és elkötelezett ügyfélszolgálatot kínál.

Kevesebb idegesítő CRM

Ahogy a neve is sugallja, Kevesebb idegesítő CRM egyszerűsített megoldást kínál a kisvállalkozások számára a kapcsolatok kezelésében, az ügyfelek nyomon követésében és hatékony nyomon követésében anélkül, hogy „bosszantan”. A felhasználóbarát rendszer telepítése egy kis időbe telik, és használatának könnyű.

Még a videó bevezetésével is segítséget nyújthat, hogy jobban ki tudja használni a funkcionalitását. De abban az esetben, ha elakad, ingyenes e-mailt és telefonos támogatást kínálnak, annak ellenére, hogy még nem az ő ügyfelük.

Miközben a CRM-et választja, sok vállalkozás megzavarja a végtelen szolgáltatásokat és funkciókat. Különösen a kisvállalkozásoknak nehézségekbe ütközik, és végül nehezen megkeresett pénzt fizetnek olyan szolgáltatásokért, amelyeket még nem is igényelnének.

Annak érdekében, hogy a dolgok „kevésbé bosszantóvá váljanak”, ez a megoldás az Ön rendelkezésére áll. Segít javítani az ügyfélszolgálatot, elősegíti a termelékenység növelését, és további ügyletek lezárásában segít. Az összes információt egyetlen esernyőben tárolhatja, ideértve a fájlokat, a jegyzeteket, a feladatokat, a csővezetékadatokat, az eseményeket és egyebeket. Keresési funkcióval segíti az adatok könnyű megtalálását.

Integráljon különféle rendszereket ezzel a szoftverrel, például a Google Naptárral a feladatok és események kezeléséhez, miközben időt takaríthat meg. Vezető jelentéseken keresztül folyamatosan frissítheti az ügyfelekkel kapcsolatos információkat, beleértve a társított prioritást és státuszt.

Következtetés

A hatalmas verseny körül a növekvő vállalkozások számára egyedülálló módszereket kell megtalálni a versenyben való előrehaladáshoz. A CRM SaaS segítségével a vállalkozások hosszú távú ügyfélkapcsolatokat építhetnek fel, kezelhetik a munkafolyamatokat, és alakíthatják értékesítési és marketing erőfeszítéseiket a növekedés kiváltására.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map