A 10 legfontosabb projektmenedzsment eszköz

A sikeres projektek mind a sikeres projektmenedzsmentre vonatkoznak. Ezeket az eszközöket használhatja a siker eléréséhez!


A projektmenedzsment a titkos szósz, amely sikeresen befejezi a projekteket, és lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy nagyszerűvé váljanak. Nem, ez nem clickbait – láttam, hogy két közeli szoftvercég (ott dolgoztam) 1-2 év alatt elpusztul a rossz projektmenedzsment miatt. Néhányan látták, hogy termékbevezetésük több hónappal késik. Miközben egyetértek azzal, hogy a legtöbb más tudományághoz hasonlóan, a projektvezetés rengeteg kígyóolajat és karlatánokat lát, nem csökkenti annak fontosságát és hatását.

És mi vonatkozik rá projektmenedzsment vonatkozik a projektmenedzsment eszközökre is – a kiváló eszközök segíthetnek növelni a menedzsment hatékonyságát, csökkenthetik a befejezési időt, csökkenthetik a zavart és a frusztrációt stb. Tehát itt van néhány a legjobb projektmenedzsment eszköz, bármilyen méretű és igényű vállalkozás számára.

Alaptábor

Alaptábor nagyon hosszú ideje részt vett a projektmenedzsment játékban. 2004-ben indították, és azóta többé-kevésbé hű marad az egyszerűség és érthetőség filozófiájához. Ezek azok az emberek, akik megteremtették a hipernépszerűt Ruby on Rails webes keret, tehát azt mondanám, hogy tudnak egy vagy két dolgot az egyszerű, hasznos dolgok tervezéséről. ��

Az Basecamp csapatokkal, projektekkel, feladatokkal, stb. Rendelkezik, ahogy vártad, de van még néhány jó funkció, amelyeket kiemelnék:

 • Valós idejű csevegés: A Basecamp használata esetén nincs szükség váltásra a chat-eszköz és a valósidejű kommunikáció kezelése között. A csoportbeszélgetések képesek minden olyan funkcióra, amelyre manapság elvárjuk a csevegőalkalmazásokat: @menük, média mellékletek, hangulatjelek és még sok más.
 • Ügyfél hozzáférés: Az Basecamp lehetővé teszi az ügyfelek közvetlen bekapcsolását a projektekbe (teljesen ellenőrizve, hogy mit láthatnak vagy nem láthatnak), és velük dolgozni. A meglévő ügyfelek e-maileit továbbíthatjuk a Basecamp-hez, a teljesítményeket pedig előzetesen megnézhetjük, megvitathatjuk és jóváhagyhatjuk közvetlenül a Basecamp-től..
 • Teendők: Nem számít, mennyire kifinomultak a projekt menedzsment eszközök, mindig lesz hely a tennivalók listájához. Sok-sok eset van, amikor a feladatokat mindenki nagyon jól megérti, és csak egy „gyors és piszkos” módszerre van szükségünk, hogy azokat valahol megőrizzük. A Basecampben a teendők listája meglehetősen nagy teljesítményű, mivel az emlékeztetők és az értesítések automatikusan megtörténnek, tehát nem kell senkit kitöltenie az állapotfrissítésekhez. ��
 • Üzenőfalak: Ötletgyűjtés vagy bejelentések készítésekor rendkívül hasznos beszélgetések merülhetnek fel – és elveszhetnek. A Basecamp üzenőfalai lehetővé teszik, hogy az ilyen kommunikációt üzenőfalvá alakítsa, ahol a csapat megbeszélheti, reagálhat és csatolhat fájlokat..
 • Dokumentumok és fájlok: Az Basecamp dokumentum- és fájlkezelő játékja szilárd. Minden projekt feltöltése és megőrzése, valamint a megváltozott fájlok verziója lesz. A Google Docs közvetlenül megosztható a Basecamp-ben és szerkeszthető.

A Basecamp véleményem szerint egy pompás termék, amely értelme minden olyan méretű csapatnak, amelynek általános és egyértelmű igényei vannak. Igen, a Basecamp nem olyan eszköz, amely nagyon speciális feladatok elvégzéséhez (mondjuk, Agile Software Development), és a vállalat nem rejti el ezt a tényt.

Valószínűleg a legjobb rész az árazás: havonta 99 dollár lakás mellett (igen, nem számít, hogy milyen méretű a csapat!) A Basecamp a tartományában önelégültvé teszi magát.

Jira

Nagyon ellentétben a korábbi Basecamp eszközzel, Jira egy projekt menedzsment csomag, amely agilis szoftverprojektek kezelésére irányul. Ennek eredményeként a célpiac, az árak, az összetettség, a képességek stb. Különböznek egymástól. Valójában nem ritka, hogy a szoftvercsapatok a Basecamp-en indulnak, és Jira felé „diplomáznak”.

A Jira-t az Atlassian fejlesztette ki, a cég mögött BitBucket, amelyet hosszú ideig a zárt forrású projektek részesítettek előnyben a GitHub felett, mivel korlátlan magánraktárakat kínáltak.

Ha a szoftvercsapatok arra a pontra növekedtek, hogy a korábban szellõnek érezõ projektmenedzsment eszközök elégteleneknek tűntek, itt az ideje Jira-ba költözni. A projekt megtervezésétől kezdve a jelentéskészítésig, a hibák felderítésétől a pazarlásig történő mélyedésig, Jira-nak minden van. Íme néhány jó funkció, amely megkülönbözteti a Jira-t:

 • Gazdag API-készlet áll rendelkezésre azok számára, akik munkafolyamataikhoz alternatív interfészeket akarnak építeni.
 • Scrum és Kanban táblák.
 • Számos fejlesztési módszertan támogatott. Azok számára, akik még mindig nem boldogok, lehetősége van saját létrehozására.
 • Integrálható több mint 3000 alkalmazással.
 • Az intelligens automatizálás, például a feladatok automatikus hozzárendelése egy személyhez, a kérdések összekapcsolása a kóddal stb., Csökkenti a mentális súrlódást és lehetővé teszi a bonyolult munkafolyamatok gyors felépítését..
 • Erőteljes és átfogó jelentéstétel.

A Jira drága, legalábbis más népszerű, de könnyű projektmenedzsment eszközökhöz képest. A havi modellre eső felhasználói költség (7 dollár a szokásos, 14 dollár a prémium) havonta több ezer dollárba kerülhet a nagy csapatok számára. De aztán a költségeket ellensúlyozza az a tény, hogy Jira nélkül ilyen méretű csapatok egyszerűen elsüllyednének. ��

ászana

ászana egy általános célú projektmenedzsment eszköz, amely a sebességre és az intuitivitásra összpontosít. Azt mondom, hogy a sebesség, mert Asana kiváló példa egy jól megtervezett egyoldalas alkalmazásra. Minden azonnal megtörténik, a kattintás pillanatában, ami olyan kényelmes, ha sietve (nyomás alatt) csinálsz dolgokat..

Íme néhány Asana figyelemre méltó tulajdonsága:

 • óraszám: A munkaterhelés egy vizuális összefoglaló arról, hogy a csapattagok mennyit tartalmaznak a tányéron. Ily módon egy pillanat alatt megmondhatja, hogy a marketing, tervezési és mérnöki csapatok képesek lesznek-e együttműködni a következő hónapban esedékes kulcsfontosságú termékcsere során.
 • Vizuális ütemtervek: A projekt ütemtervei Asanában vizuálisan vannak összeállítva és nagyon erőteljesek. Ezek segítségével könnyedén megtervezheti a projektet, és vizuálisan megnézheti, hol áll.
 • Naptár: Az Asana naptár kapcsolódik az összes feladathoz és tervezéshez, és felfedheti a csapat ütemezésének felépítését. Ez az a hely, ahol kell keresni, ha azt szeretnénk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az ütemezés nincs-e szinkronban vagy csak hibás.
 • Képbiztosítás: Ez csak egy képzeletbeli kifejezés, de az alapjául szolgáló szolgáltatás nagyszerű – lehetővé teszi az értékelőknek, hogy megjegyzéseket fűzzenek a kép különböző részeire. Ez felbecsülhetetlen a tervezőcsoportok számára, mivel a visszajelzés gyűjtése konkrét vizuális referenciák nélkül rémálom lehet.

Az Asana alapvető verziója ingyenes és 15 csapattagot korlátozhat. Ha további tagokat kell felvennie, vagy ha olyan speciális funkciókhoz szeretne hozzáférni, mint például az adminisztrációs konzol, a képkorrekció stb., Akkor az árak havonta 10 USD-tól kezdődnek..

Sokkal több van, és nincs elég hely a lefedéshez. A lényeg az, hogy Asana gyorsan népszerűvé vált, és kiváló választás projektmenedzsmenthez, bármilyen méretű szervezet számára.

Trello

Trello egy frissítően eltérő és minimalista vállalkozás a projektmenedzsment területén. Nincs olyan lenyűgöző tulajdonsága, amely mélyreható tanulást és elkötelezettséget igényel. Valójában a legfontosabb jellemzők teljes száma az egyik kéz ujjain számolható meg. Mielőtt lehunyta a szemét és elvetné, adjon neki egy esélyt.

Trello a következő fogalmát vette át: Kanban fórumon az Agile szoftver módszertanból, és tömeges piacgá tette. Az ötlet egyszerű: a feladatok kártyákban készülnek, amelyeket a létrehozott sok tábla egyikére rakunk.

Ezek a táblák bármit képviselhetnek: a vállalkozás funkcióit / megosztását, a feladat állapotát, vagy akár egy naptári év hónapjait. A csapat tagjai kommentálhatják a kártyákat, beszélgetésekbe léphetnek, képeket csatolhatnak és így tovább. Miután befejezte a kártyán levő feladatot, a következőre lép. Mint ez:

A Trello ingyenes terve nagyon jó, korlátozással csak a táblák számára és a mellékletek méretére, és nem a felhasználók számára! A legtöbb ember számára ez elég, bár a prémium tervek havonta 10 dollárra kerülnek felhasználónként. Ha Ön egy kis csapat (vagy akár egyetlen személy!), Akinek a projektjeit nem kell részletesen megtervezni, a Trello szórakoztató és hatékony lehetőség!

Podio

Következő a listánkon Podio, amely nehézsúlyú ajánlat nagy csoportok és vállalkozások számára, amelyek testreszabási és CRM képességeket igényelnek.

Akkor miért használja a Podio-t? Íme néhány ok:

 • A testreszabhatóság: Sok versenytársától eltérően, a Podio széles körű testreszabási lehetőségeket kínál. Ez lehetővé teszi a modulok működésének megváltoztatását, de megszabadulhat az Ön számára nem releváns alkatrészektől is.
 • Beépített CRM: A Podio CRM az ügyféladatok kezelésével, az ügyfelek utazásának nyomon követésével, az ólomkövetéssel és a CRM egyéb alapvető funkcióival rendelkezik.
 • Munkavállalói menedzsment: A Podio első osztályú támogatást nyújt a munkavállalók menedzsmentjéhez, amely lehetővé teszi a költségek, a vakáció, a tevékenységi folyamatok és egyebek kezelését egyetlen helyről..
 • Projektmenedzsment: Együttműködés az ügyfelekkel, az e-mailek összekapcsolása a feladatokkal, a granulált hozzáférési jogok, a Scrum projektek tervezése és a sprint készítése..
 • Rendezvényszervezés, e-mail menedzsment, üzleti menedzsment. . . a lista folytatódik! ��

Noha a Podio rendelkezik ingyenes tervvel, csak az alapvető feladatkezelést nyújtja. Teljesen őszintén szólva, nincs kevés ok arra, hogy az alaptervet más módon használja, mint hogy megtapasztalják a platformot. A fizetett szintek ott vannak, ahol az igazán nagyteljesítményű funkciók nyitottak, és ezek havonta 9 és 24 dollár között mozognak.

Csapatmunka

Igaz a nevére, Csapatmunka lehetővé teszi a csapatok számára az együttműködést és a hatékonyabb munkát, miközben lehetővé teszi az érintettek számára, hogy mindig magas szintű képet tartsanak fenn a projektről.

A csapatmunka Trello-szerű táblákkal és beépített időkövetéssel rendelkezik, így ha tiszta, hasznos alkalmazást keres ezekkel a funkciókkal, akkor a csapatmunka az Ön számára. Ez ingyenesen használható, ha legfeljebb öt felhasználója van, míg a prémium tervek havonta 9 dollár / felhasználó.

Mielőtt bezárnám, szeretném megemlíteni, hogy a Csapatmunka egy termékcsalád, ezek közül a projekt menedzsment alkalmazás. CRM-et, helpdesk szoftvert, dokumentumkezelő rendszert, csevegőalkalmazást (például Slack) és még sok másat kínálnak. Nézd meg őket itt.

Airtable

A tiszta innováció szempontjából, Airtable a késő legizgalmasabb fejlesztése, amikor a projektmenedzsment eszközökről van szó. A Airtable-ra mint szteroidok táblázatait lehet gondolkodni – sőt a társaság így írja le -, véleményem szerint ez a nézet viszont nem felel meg az eszköz képességeinek.

Most az Airtable egyik alkotóeleme valóban táblázatok, de olyan tele vannak funkciókkal, hogy utálhatja kedvenc táblázati programját! Úgy értem, csak nézd meg ezt:

Olyan tömör, mint egy táblázat, de a feladatok vizuális elkülönítését, az azonnali megkülönböztetést lehetővé tevő színes címkéket, a feladatoknak az emberekhez történő hozzárendelésének képességét, az értesítéseket.

Egy másik kick-ass szolgáltatás a Blocks, amelyek kicsi, komplett és speciális modulok, amelyeket beilleszthetnek a munkafolyamatokba a termelékenység növelése érdekében. Absztraktnek hangzik, tudom, tehát itt van néhány konkrét példa: térképek és geokódolás, Gantt diagramok, sáv / vonal / szórás diagramok, vizuális oldal készítő, 3D modellek felfedezője, időmérő, szervezeti diagram – nos, kimerültem! A lényeg az, hogy ezek a blokkok csak működnek, és beilleszthetők bármelyik feladatba és munkafolyamatba.

Kombinálja ezt a szokásos funkciókkal, mint például a dokumentumkezelés, a Kanban táblák, a naptárak, és van valami csodálatos a kezedben.

A legjobb rész az árképzés: az ingyenes terv korlátlan méretű csapatokat engedélyez, azzal az egyetlen korlátozással, hogy egyetlen alap (lap) legfeljebb 1200 darabot tartalmazhat. Nagyon ellenállhatatlannak tűnik számomra!

Van egy Udemy tanfolyam vállalkozók számára ha érdekli az Airtable tanulása.

Microsoft Project

Amikor a Microsoft csinál valamit, akkor lehet, hogy ez nem a legszebb dolog, de a munka jól elvégzett, és az emberek nem tudják elválasztani az életétől. A Windows, az Office, az Outlook, a Sharepoint és az Exchange összes példája. Ugyanez vonatkozik Microsoft Project, kifejezetten (valójában nagyon kifejezetten) a nagyon nagy csapatokkal együttműködő profi projektmenedzsereknek szánt termék.

Legyen szó akár projektmenedzsmentről, erőforráskezelésről vagy portfóliókezelésről, a Microsoft Project egy átfogó eszközt kínál a komplexitás pontos rögzítéséhez. Az írástól kezdve a Microsoft nemrégiben támogatta az Agile projektfolyamatokat, amelyek vonzóvá válnak azoknak a vállalkozásoknak, amelyek néhány csoportja vagy divíziója agilisan dolgozik..

Két nagy oka van a választásnak:

 1. Helyszíni telepítés: Noha az általunk lefedett eszközök olyan lenyűgözőek, a legtöbb vállalkozás esetében a valóság az, hogy megfelelési okok miatt nem szabad a vállalati eszközökön kívül tárolni az adatokat. A Microsoft Project segítségével ezt könnyű megvalósítani, mivel a helyszínen elérhető változatot is kínálják.
 2. Hosszú távú stabilitás: A Microsoft egy olyan vállalkozás, amely örökké létezik, és örökké körül fog maradni (fajta), tehát biztonságban lehet abban, hogy tudod, hogy üzleti folyamataidok egy napon nem állnak meg aprításra, mivel az eszközt gyártó cég összeomlott..

Tervezés, PMP, Enterprise – elakadásnak tűnik, majd ellenőrizze a Microsoft Project programot!

TeamGantt

Ahogy a neve is sugallja, TeamGantt az, hogy Gantt beírja, hogy mi a Trello a Kanban táblákon. A társaság a Gantt-táblázatokra összpontosított, mint a tervezés és az ügyvezető projekt munkafolyamatok elsődleges (és egyetlen) hajtóerejére. Most, bár ez szigorúan korlátozza a funkcionalitást, a TeamGantt hihetetlenül tiszta, könnyen megtanulható és hatékony is.

Ne tévesszen bele azzal a gondolattal, hogy a TeamGantt-szal csak annyit tehet, hogy Gantt-táblázatokat készít és követi az engedményezőt. Sok olyan funkcionalitás fordul elő, amely megkönnyíti az együttműködést, például:

 • beszélgetések
 • Dokumentum kezelés
 • Időmérés
 • Függőségek (más projektekre támaszkodó projektek feltérképezése)

Az ingyenes terv csak három tagot és egy projektet tesz lehetővé, tehát nagyon jó, ha megkóstolhatja az alkalmazást. A fizetett tervek havi 10 és 15 dollár / felhasználó. Ha úgy gondolja, hogy a Gantt-diagramok a legjobban működnek, és a munkafolyamatokat ehhez szeretné építeni, a TeamGantt egy szép és jó megjelenésű lehetőség.

Zoho Projects

Zoho Projects egyike a Zoho cégtől, amely máris ismeri a sok ajánlatot. Gondolj a Zoho Projectsre, mint az összes olyan szolgáltatás szilárd keverékére, amellyel találkoztunk ebben a listában.

Gantt-diagramok, mérföldkövek, hibakövetés, munkaidő-táblák, dokumentumkezelés, pénzügy, integráció a népszerű alkalmazásokkal, fórumokkal és még sok más – amint mondtam, ez egy kicsit mindent tartalmaz, és minden részét nagyon jól játszik. Az alapterv akár 10 felhasználó számára ingyenes, és ezt követően az alkalmazás havi 20–35 dollárba kerül (megjegyzés: rögzített havi költség, nem egy felhasználónként).

A Zoho Projects önmagában egy szép lehetőség, de még inkább értelme, ha már használja a Zoho üzleti alkalmazáscsomagot.

Következtetés

Nem tagadhatjuk, hogy a projekt menedzsment eszközei kritikusak a csapat sikeréhez. Olyan sok lehetőség körül, hogy eldöntheti, mi jót jelent neked. Ez az oka annak, hogy ez a lista tartalmazza a legfontosabb eszközöket, amelyek véleményem szerint a legjobbak és teljesen különböznek egymástól. Nagyon remélem, hogy segít nulla lefelé a megfelelőnél! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map