Hogyan szolgálhatjuk az ügyfeleket a társadalmi távolságok világában?

Az egyik alapvető téma, a Covid-19 világjárvány kapcsán, hogy a világ soha nem lesz ugyanaz.


A munka és az üzleti tevékenység alapvetően néhány hónap alatt megváltozik, és később velünk marad. Ez részben azért van, mert a vírus soha nem tűnik el; pusztán kezelni fogják. A vírus kezelésének kulcsfontosságú eleme lesz társadalmi távolságtartás.

Az emberek társadalmi lények; szeretjük mások társaságát, és fizikai jelekkel erősítjük meg egymást. Ez az, amit tudunk; erre törekszünk. Ez az oka annak, hogy sok ember nehezen tudja feldolgozni az új normát. Az ajánlott protokollok megnehezítik az üzleti kapcsolatokba épített társadalmi kérdések megvalósítását.

Hogyan fejezheti ki elkötelezettségét személyes találkozó nélkül? Hogyan tudsz empatikus szolgáltatást nyújtani egy digitális interfészen keresztül??

Társadalmi távolság a munkahelyen

Az üzleti közgazdaságtan általában azt feltételezi, hogy több nyereséget tud elérni, ha minél több alkalmazottat csomagol egy helyre. Ez már nem megvalósítható. A munkavállalóknak saját és az ügyfél egészségének érdekében mérlegeknek kell lenniük. Ez kevesebb alkalmazottat jelent négyzetméterenként. Ennek eredménye lesz;

 • Kevesebb nyíltterű iroda és gyár. Ezeknek a munkaterületeknek egyértelmű határvonalakra van szükségük, mint például a padlóra húzott határvonal vagy a magasabb válaszfalak és a plexi üveg, hogy fizikailag távolodjanak és megvédjék a dolgozókat a tüsszentés vagy köhögés okozta fertőző cseppektől..
 • Befektetések az egészségesebb munkakörnyezet kialakításához. Például légszűrők vagy tárgyak internete eszközök, például érzékelők telepítése vagy fejlesztése a környezeti feltételekkel kapcsolatos adatok szolgáltatása céljából.
 • A takarító személyzet vagy a szolgáltató vállalkozások fontosabbá válnak a műveletek során.
 • Maszkok, fertőtlenítők és egyéni védőeszközök (PPE) válnak az egyenruhák és a munkaeszközök szerves részévé.
 • Forgó váltások és rugalmas munkaidő használata. Ezeket arra használják, hogy minimalizálják az alkalmazottak számát egyetlen helyszínen.
 • Ha több szerepkörnek kell elvégeznie egy hasonló feladat időben történő elvégzését, akkor ezeket a feladatokat össze lehet vonni úgy, hogy egy vagy kevesebb alkalmazott képes elvégezni őket, míg a többi alkalmazott távolról dolgozik. Az egyesített feladatok felelőssége rotációs ütemterv szerint valósítható meg.

Az ügyfelek kiszolgálása szintén megváltozik. A szervezet egészségügyi protokolljainak szigorú jellege meghatározza az ügyfelek vágyát arra, hogy pártfogolják őket. Tehát a vállalkozások;

 • Meg kell jeleníteni egészségügyi protokolljukat, hogy hitelességet szerezzenek a látogató ügyfelekkel.
 • Gyakorold a hozzáférés-ellenőrzést az ügyfelek áramlásának és kockázatának kezeléséhez
 • Változtassa szolgáltatásainak nagy részét online, hogy távolról kiszolgálja az ügyfeleket.

Felkelni a felhőbe

az ügyfélszolgálat munkatársai otthon dolgoznak

A szervezetek arra törekszenek, hogy átszervezzék működésüket. A zárolási megbízások, a társadalmi távoli rendeletek és a pandémia körül felmerülő társadalmi szorongás megnehezítik az irodába való belépést. Mind a munkáltatók, mind a munkavállalók megértik, hogy a túlélés érdekében munkát kell végezni.

De hogyan lehetnek a szervezetek termelékenyek, biztonságosak az alkalmazottak számára, és hatékonyan tudják kiszolgálni az ügyfeleket?

A válasz a felhőben található.

A munkavállalóknak otthoni, külföldi vagy útközben dolgozó munkavállalóknak hozzáférniük kell a szervezet erőforrásainak működéséhez. A fájlok e-mailek küldése e-mailben nem hatékony, mivel a dolgozóknak folyamatosan hozzáférniük kell az adatokhoz, feldolgozniuk kell az információkat, és elemzéseket kell szolgáltatniuk. Az egyetlen megoldás, amely lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy bárhonnan dolgozzanak, és még mindig kéznél vannak a vállalkozás teljes erőforrásaival, a felhő.

Nézze meg, hogy a fodrász képes a munkatársaknak helyszíni, mobil és távolról kommunikálni és együttműködni a Slack használatával.

A legtöbb alkalmazottnak, aki adminisztratív vagy irodai munkát végez, nem kell az irodában lennie ahhoz, hogy dolgozzon. Az olyan üzleti funkciók, mint az ERP, CRM, könyvelés és így tovább, a felhőből hatékonyságának elvesztése nélkül futtathatók. Valójában a távoli munka hatalmas előnyökkel jár a számára alkalmazottak, munkaadók és ügyfelek.

Használjon mesterséges intelligenciát

A világ jelenleg adatokkal működik. De az adatok gyűjtése már nem elég; meg kell dolgozni, elemezni és cselekedni kell. A mesterséges intelligencia tovább halad azáltal, hogy az adatokra kognitív funkciókat alkalmaz, azaz nemcsak az adatokra hat, hanem be is tanulhat. Az AI általi feldolgozás és döntéshozatal másodpercen belül megtörténhet, így a technológia egyértelmű előnyt biztosít az emberi reakcióidőkkel szemben.

A gépi tanulást és a beszédfelismerést több üzleti folyamatban fogják használni.

Például a CRM olyan chatbotot fog használni, amely képes felismerni a beszédet és kezelni az ügyfelek kérdéseit, vagy az ERP előrejelzi a keresletet és elkészíti a költségeket csökkentő erőforrás-kezelési tervet. Ezek a funkciók nem újak; szabványosak a felhőn.

Itt van a Google felhőalapú kapcsolattartó központja; a felhő segítségével távoli ügynököket csatlakoztat az ügyfelekhez bármilyen kommunikációs platformon (ideértve a telefont, az e-mailt, a közösségi médiát és az élő csevegést). A megoldás egyesíti a beszédfelismerést, a természetes nyelvfeldolgozást és az AI-t, hogy kezelje az egyszerű felbontási lekérdezéseket vagy információkat gyűjtsön, mielőtt az ügynöknek továbbítja.

Fogadja el az automatizálást

Az automatizálást leginkább a gyárakban működő robotokkal társítják. Ez tovább bővül, és a járművezetés nélküli járműtechnológiát a bányákban, a robot bányászati ​​berendezésekkel együtt alkalmazzák. A gyárak emberi beavatkozás nélkül működnek, és potenciálisan mérföld távolságból irányíthatók.

A kevésbé ismert, de hamarosan ugyanolyan fontos automatizálási forma lenne a robotikus folyamatautomatizálás (RPA). Az RPA szoftver befejezi a szabályokon alapuló, ismétlődő feladatokat. A bankokban, ügyvédi irodákban és az elosztó központokban már teljes mértékben alkalmazzák őket.

Az AI által üzemeltetett automatizálás csökkenti az alkalmazottak munkaterhelését. Az automatizált AI hatékonyan eltávolítja az adminisztratív papír alapú munkákat. A távoli alkalmazottak nem férnek hozzá űrlapokhoz, papírokhoz, bélyegekhez, aláírásokhoz stb., Miközben az automatizált AI információk gyűjtésére, ügyfelek felvételére, dokumentumok ellenőrzésére, kockázatok mérlegelésére, döntéshozatalra és az eredmények rövid idő alatt történő jelentésére képes.

Intelligens együttműködés

Sok olyan találkozó létezik, amelyek virtuálisak, nem pedig személyesen tarthatók. Ehhez hozzá kell szokni, a virtuális találkozók etikettjei és felépítése eltér, de ugyanolyan eredményesek is lehetnek. A virtuális találkozókra való áttéréshez befektetés szükséges ahhoz, hogy az alkalmazottakat laptopokkal, megbízható internettel és a szükséges szoftverekkel felszereljék.

A felhő-együttműködési platformok olyan eszközök, amelyek összehozzák a csapatokat. A felhő együttműködési platformjai rendelkeznek a szokásos hang-, video-, e-mail- és csevegőkommunikációs funkciókkal, amelyeket tovább fejlesztenek további funkciók, például fájlmegosztás, fájlszerkesztés, harmadik féltől származó alkalmazások, automatizálás és AI.

Őszintén szólva, a felhővel a lehetőségek korlátlanok. Ha bepillantást szeretne kapni az együttműködés, az automatizálás és az AI együttes működésébe, nézd meg, hogy a New South Wales Egyetem miként használt Microsoft Teams előadásokat, osztályanyagokat, osztály-együttműködést, valamint egy automatizált tanári asszisztenst, amely tanulássá fejlődött. támogatás.

Egyértelmûvé téve, hogy a társadalmi távolodási normákhoz való alkalmazkodás nem feltétlenül forradalmasítja a munkahelyet; felgyorsítja a már meglévő változást. Az egészséggel kapcsolatos szokásokhoz és gyakorlatokhoz kapcsolódó néhány kivételtől eltekintve a technológiai változások nagy része már megtörtént. Ennek oka az, hogy az elfogadott technológia gazdaságilag életképes és hatékony.

A járvány előtt, a vállalkozások felhő és távoli munkát fogadtak el. Szerint a Nemzeti Statisztikai Hivatal, Az Egyesült Királyságban dolgozók 48% -a távoli munkát végzett a világjárvány miatt. Ez jelentős növekedés a körülbelül 20% 2018-ban.

CÍMKÉK:

 • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map