Hogyan tudja a SaaS Business felhasználni egy tudásbázist az ügyfelek örömére?

Az ügyfelek elégedettségének biztosítása egy SaaS-üzletben az 1,2-es és 3-as prioritás, legalábbis így látom.


Egy SaaS-üzleti vállalkozásban a megtartás ugyanolyan szükséges, mint az új ügyfelek megszerzése, és általában az elégedettség elérésének legjobb módja az ügyfelek elvárásainak teljesítése és meghaladása. Ez különösen fontos a kommunikáció és a támogatás szempontjából. Ha egy ügyfél időt vett igénybe, akkor fogadhat, hogy számukra fontos, és ezért a kérdést az ASAP-val kell kezelni..

Azok a vállalkozások, akik felismerik, hogy ügyfeleik számára túl kell lépniük, az igazán sikeresek.

A tudásbázis segíthet a cégeknek elérni ezt az ambíciót, javítva az ügyfelek elégedettségét, miközben csökkenti az elvárások teljesítéséhez szükséges erőforrásokat.

Szinte túl jól hangzik, hogy igaz legyen, igaz?

Öröm az ügyfelek számára

Sok vállalkozás küzd azzal, hogy információit hatékonyan használja fel.

Megválaszolják az ügyfelek által feltett kérdéseket, de nem tudják hatékonyan megszerezni a megfelelő információkat a megfelelő embereknek. Ez az, ahol a tudásbázis segíti azáltal, hogy az ügyfélszolgálat munkatársainak hozzáférést biztosít az átfogó információs könyvtárhoz, gyorsan megtalálhatják, amire szükségük van, és továbbíthatják azt az ügyfélnek. Ez azt jelenti, hogy gyorsabban segíthetnek az ügyfeleknek és csökkenthetik a várakozási időket.

Ezen a nyilvánvaló hatékonysági fejlesztésen túl a következetesség további bónusza is van, mivel minden információ egyetlen helyről származik. Ez sokkal fontosabb, mint valaha, mivel az ügyfelek több csatornán beszélnek a vállalatokkal. Az üzleti vállalkozásnak képesnek kell lennie arra, hogy minden alkalommal következetes válaszokat adjon.

A tudásbázis emlékezetes lehetőséget kínál az ügyfelek és a vállalkozások számára is … önkiszolgálás.

Önkiszolgáló

Az évek során láttam, hogy az ügyfelek változnak és fejlődnek, mivel a szélesebb társadalom technológiailag koncentrálódott, az ügyfelek egyre több választási lehetőséget és erőt akartak a problémáik leküzdésére. Tehát érdemes az önkiszolgáló tudásbázist kínálni, és egy tudásbázis segít a vállalatoknak ezt megtenni.

Meghatározása szerint az önkiszolgálás mindent megad, amire szüksége van.

De mi az önkiszolgálás?

Nos, alapvetően az, amit az ónban mond, az önkiszolgáló ügyfélszolgálat lehetővé teszi az ügyfelek számára a rendszer elérését, ahol az információkat közvetlenül tárolják. A legtöbb esetben ez adatbázis, könyvtár vagy tudásbázis formájában valósul meg.

Az ügyfelek gyorsan és egyszerűen megtalálhatják a szükséges kritikus információkat. Mindent, az egyszerű felhasználói felülettől és a márkanévtől az átfogó keresési lehetőségekig, interaktív módon. Az önkiszolgálásról nem engedheti meg magának, hogy zökkenőmentes élményt kínáljon. Valójában olyan messzire megyek, hogy azt mondjam, hogy ha az információkeresés nem egyszerű, könnyű és stresszmentes, az önkiszolgálásnak nem szabad választást lennie..

Reálisan csak kétféle önkiszolgálásra lehet szükség; jó önkiszolgálás és egyáltalán nincs önkiszolgálás. Ezért olyan fontos olyan platform kiválasztása, amely rendelkezik az ügyfelek elvárásainak teljesítéséhez és meghaladásához szükséges kritikus képességekkel.

Sok vállalat, például, tudásbázis-szoftvert használ Document360 ügyfélszolgálati tudásbázisukra, és ez lehetővé tette számukra, hogy nemcsak diverzifikálják ügyfélszolgálati kínálatukat, de csökkentették a szükséges erőforrásokat is. Azáltal, hogy az ügyfeleknek lehetősége van arra, hogy válaszokat találjanak, saját időben kevesebb emberi erőforrásra van szükség, és ez segít a támogató csapatoknak, hogy gyorsabban válaszolhassanak az ügyfelek kérdéseire, és fektessenek be összetettebb problémák megoldásába..

Összességében az önkiszolgálás segíti az üzleti vállalkozásokat abban, hogy javítsák támogatásukat, csökkentsék az ügyfelek elvárásainak teljesítéséhez és meghaladásához szükséges beruházásokat, és az ügyfelek számára a választás hatalmát adják; mindenki nyertes.

Segítsen az ügyfeleknek többet elérni.

A címkézés alapvető szerepet játszik, a könnyen használható címkézési és szűrési képességekkel rendelkező tudásbázis javítja az ügyfelek élményét. A rendelkezésre álló címkézési funkciókkal könnyű a tartalmat kategorizálni, majd a megfelelő emberek a megfelelő időben megtalálni. Címkézés nélkül minden a tartalom kulcsszavaira támaszkodik, és ez felfedhetőségi kihívásokat okozhat.

Valószínűleg a tudásbázis egyik gyengesége az, hogy a társaságnak meg kell tudnia, hogy mi az ügyfeleik problémái, mielőtt az önkiszolgálás útján megoldható lenne. Szerencsére ez nem gyakran hosszú ideje kérdés; egy tudásbázist élő lélegző eszköznek kell tekinteni. Él, növekszik, és az idő múlásával javul. A fejlesztés irányításához adat- és használati elemzési képességekre van szükség.

A vállalkozásoknak képesnek kell lenniük látni, amit ügyfeleik keresnek (keresés útján), és a termékkel kapcsolatos általános problémákat. Az információkhoz való hozzáférés révén a vállalatok irányíthatják tudásbázisuk fejlődését, így azt az ügyfelek igényeinek megfelelően alakítják. Ez az ügyfél-központú megközelítés biztosítja, hogy a tudásbázis által nyújtott érték mindig növekszik.

✔️ Miért kell a SaaS-nak tudásbázist??

Tapasztalataim szerint azok a SaaS-vállalkozások, amelyek tudásbázis-szoftvert állnak a támogatási ajánlat középpontjában, gyakran olyan jelentős előnyöket látnak, amelyek javítják az ügyfelek elégedettségét és ösztönzik az üzleti növekedést. Teljes mértékben kihasználva a kínált lehetőségeket, ezek a cégek küzdenek az ügyfelek cseréjének arányával és folyamatosan magas színvonalú ügyfélszolgálati tapasztalatokat nyújtanak.

Azok a vállalatok, amelyek tudásbázisa teljes kihasználása érdekében belső és külső hozzáférést kínálnak, lehetővé teszik mind az ügyfelek, mind az alkalmazottak számára, hogy kihasználhassák az általa biztosított előnyöket. Ez maximalizálja a vállalat ügyfeleinek elégedettségét, és segít az alkalmazottaknak kevesebbel többet elérni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map