VPS vs. omistettu hosting – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Paras hosting-palvelujen tarjoaja on vaikea selvittää, mutta oikean hosting-suunnitelman viimeisteleminen voi tuoda turhautumista. Jos et tiedä eroa nykyisissä isäntävaihtoehdoissa, se voi olla syy ärsyttävälle käyttäytymisellesi valitsemalla isännöintisuunnitelma. Tämän sekaannuksen voittamiseksi aiomme keskustella kahdesta lupaavammasta isännöintivaihtoehdosta, VPS ja Dedicated.


Seuraavaksi tulee kysymys, mikä on ero näiden hosting-suunnitelmien välillä ja mitkä ovat parametrit, jotka tekevät niistä olemassa verkkosivustoille. Keskustelemme kaikista seuraavissa kappaleissa, mutta aloitetaan perustermeillä.

Mikä on VPS?

VPS on lyhenne sanasta a virtuaalinen yksityinen palvelin. Yleensä VPS on virtuaalikone, mikä tarkoittaa sitä, että sitä käytetään palveluna ja toimittaa Internet-hosting-palvelu. Se on tuttu myös nimelle nimeltään virtuaalinen erillinen palvelin (VDS).

VPS tarjoaa luotettavia isännöintipalveluita sekä turvallisempia & yhteensopivia ratkaisuja verkkosivustoillesi. Tästä syystä useat käyttäjät käyttävät sitä. Siksi se on halpaa kuin vuokrata koko palvelin. Yleensä tällaisen isännöinnin käyttävät verkkosivustojen omistajat, joilla on keskitason liikennettä ja jotka ylittävät jaettujen isäntäpakettien rajan, eivätkä silti vaadi erillisen palvelimen resursseja.

VPS-ratkaisujen suurin etu on, että se tarjoaa enemmän kuin isännöintipalvelun. Tehokkaan liiketoiminnan kannalta on erittäin tärkeää, että sinulla on useampi kuin yksi hosting-suunnitelma.

Annetaan valoa ymmärtää VPS: n toimintaa:

Virtualisointitekniikan avulla isännöintipalveluntarjoajasi korjaa virtuaalisen kerroksen käyttöjärjestelmän yläpuolelle. Virtuaaliseinät erottavat palvelimet eri osioissa siten, että käyttäjän on helppo asentaa tietty käyttöjärjestelmä (OS) ja ohjelmisto.

VPS on aito ja yksityinen palvelin, koska käyttöjärjestelmätasolla se jakaa tiedostot käyttäjän vaatimusten mukaisesti. Tämän toiminnon avulla resurssit, kuten levytila, CPU-ytimet ovat turvassa, eikä taattuja resursseja tarvitse jakaa muiden kanssa.

VPS-isännöinnin etuja:

 • Se on nopea isännöintipalvelin sekä luotettavia ominaisuuksia verrattuna mihinkään muuhun isäntäpalvelimeen.
 • Resurssit, kuten muisti tai prosessointi, tarjoaa palvelin ja on taattu, että nämä resurssit toimivat oikein ja pysyvät vakaina ilman vaihteluita.
 • Sivustoosi ei vaikuteta, jos ongelmia syntyy muilla palvelimen käyttäjillä. Voit vapaasti nauttia palvelimesi pitkäikäisyydestä.
 • VPS-palvelimella saat superkäyttäjän (pääkäyttäjän) pääsyn.
 • Korkea yksityisyysaste. Tärkeät tiedostot ja tietokannat tallennetaan muilta palvelimelta käyttäjiltä.
 • Voit nauttia päivityspalveluista, koska kun verkkosivustosi kasvaa, palvelinresurssit, kuten CPU, RAM ja kaistanleveys, tarkentuvat automaattisesti..

Miinukset VPS Hosting:

 • Se on kalliimpi palvelin verrattuna jaettuun isännöintiin.
 • Palvelimen tarkkaan hallintaan tarvitaan perusteellista teknistä tietämystä.
 • Turvallisuuteen voi vaikuttaa, jos palvelimet on määritetty väärin.

Mikä on omistettu hosting?

Mikä on omistettu hosting

Oma palvelin tai omistettu palvelin on sama asia. Se on eräänlainen Internet-hosting, jossa asiakas vuokraa tai vuokraa koko palvelimen ja sen resurssit. Siksi omistetun isännöinnin paketit riippuvat valitsemastasi laitteistosta ja resursseista.

Tämä isännöintisuunnitelma on täydellinen WordPress-verkkosivustoille, joiden liikenne on suurempi.

Dedicated Hosting -palvelun edut:

 • Turvallinen: Dedicated on luotettavampi isännöinti, koska sinulla on täydet valtuudet valita laitteisto, käyttöjärjestelmä jne. Valitsemasi mukaan. Tässä tapauksessa et saa jakaa palvelinta kenenkään muun kanssa, joten joukko mahdollisia uhkia on poistettu. Silmiinpistävä esimerkki tästä on, että jos jollekin tilille on hakkeroitu jaetussa isännöinnissä, kaikki muut tilit hakkeroidaan automaattisesti, mutta erillisellä isännöinnillä tällainen riski on kielletty.
 • Joustava: Omistetun palvelimen omistaminen tarkoittaa, että voit käyttää sitä millään tavalla. Se antaa sinulle joustavuuden asentaa uusia ohjelmistoja tai ohjelmia sekä muuttaa palvelimen kokoonpanoa. Toisin sanoen oma palvelimesi antaa sinulle kaikki oikeudet hallita sitä tyylisi mukaan.
 • resurssit: Kaikki resurssit ja liitettävyys kuuluvat vain palvelimellesi. Mitään muita osallistujia ei viihdytä näillä parametreilla.
 • Parempi suorituskyky: Palvelin on paras suorittaja, koska se pystyy käsittelemään tuhansia asiakkaita päivässä. Omalla resurssillasi voit parantaa verkkosivustosi suorituskykyä. Siksi parempi tulos tullaan ennustamaan työlläsi.
 • Varastotila: Sinulla on mahdollisuus päättää levytilasta ja RAM-muistista, jota tarvitset vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Lisäksi sinun ei tarvitse maksaa mitään summaa, jos et käytä mitään erityistä resurssia.

Dedikoidun isännöinnin haitat:

 • Valtava sijoitus: Dedicated hosting on paljon kalliimpaa kuin muut hosting-suunnitelmat. Korkean suorituskyvyn hyväksymiseksi tämä hinta on arvoinen. Joten on erittäin tärkeää ennalta päättää hosting-suunnitelmasta asiakkaidesi kysynnän mukaan.
 • Käytettävyys: Tekniset tiedot ovat perustarpeita, jos haluat laittaa kätensä erilliselle palvelimelle. Jos et ole kokenut, on erittäin vaikeaa tarttua tähän palvelimeen. Vain ässä-henkilö pystyy asentamaan ohjelmistoja, päivittäistä ylläpitoa ja soveltuvaa muiden tehtävien ohjaamiseen. Siksi sen käytettävyys on vähän hankala.

Ero VPS: n ja omistetun isännöinnin välillä

Jos käytät jaettua hosting-palvelua säännöllisesti, on oikea aika päivittää isännöintisuunnitelma. Ennen kuin siirrymme eroon VPS: n ja erillisen palvelimen välillä, katsotaanpa joitain peruskonsepteja, jotka auttavat sinua ymmärtämään käsitteen entistä selkeämmin.

Lähes yksityinen isännöinti:

VPS on samanlainen kuin virtuaalitodellisuus, se on kuin olisit omistanut pienen tilan liittyäksesi muihin. VPS on rinnakkain jaetun isännöinnin kanssa, jossa käytettävissä olevat resurssit jaetaan useille verkkosivustoille. Jos vertaat omistettuja ja VPS-isännöintejä, resursseille asetetuissa rajoituksissa on eroja.

Lisäksi resurssien allokointi luokitellaan siten, että yksi käyttäjä ei voi hyödyntää toisen resursseja. Silmiinpistävä esimerkki tästä on, että jos omistat asunnon, et saa päästä toisen olohuoneeseen ja päinvastoin.

Dedicated Hosting kuuluu sinulle täysin:

Omistettu palvelin on nimeltään täysin ymmärrettävä. Se on kokonaan omistautunut palvelemaan palveluitasi. Periaatteessa sinulle tarjotaan tyhjä palvelin ja voit lisätä mitä haluat.

Omistettu palvelin oli ristiriidassa jaetun suunnitelman kanssa, jossa et voi hallita palvelinympäristöä ja VPS: ää, jossa sinulla on vain vähän hallintaa ympäristöstäsi. Joten osoita tässä tilanteessa sormella laitteistolle, jonka kautta voit hallita palvelimelle asennettua ohjelmistoa kokonaan.

Haluan tutkia lisää VPS: stä ja omistetusta isännöinnistä, vieritä alas.

VPS: n ja omistetun isännöinnin vertailukelpoiset ominaisuudet

Kustannus:

Lausunnossa ei ole epäilystäkään siitä, että VPS-suunnitelmat ovat kustannustehokkaita verrattuna omistettuihin palvelimiin. Tämä johtuu siitä, että kun isäntä sijoittaa useita käyttäjiä yhdelle palvelimelle; On selvää, että he veloittavat alhaisen hinnan jokaiselta asiakkaalta.

Matalaluokan oma palvelin maksaa sinulle hieman enemmän, mutta jos käytät Premium-omistettu palvelinpalvelua, se on melko korkea, koska se tarjoaa korkealaatuisia laitteita tehokkaalla asennuksella.

turvallisuus:

Epäilemättä omistautunut ja VPS-hosting ovat turvallisia suunnitelmia. VPS-isäntä on turvallinen, kun taas omistettu isännöinti tarjoaa ylemmän suojaustason, mikä tarkoittaa, että sinulla on oikeus asentaa mitä tahansa ohjelmistoa toiveidesi mukaan eikä riskitekijää ole. Mutta erillisessä isännöinnissä sinulla on 100-prosenttinen hallinta kaikista tietoturvaloukkauksista verrattuna VPS: ään.

Esitys:

Yllättäen, mutta sinun täytyy sanoa, että omistautunut on ylivoimainen kuin VPS suorituskyvyssä. Koska käytettävissä on valtavia resursseja, sivustosi selviää helposti valtavasta liikenteestä vaikuttamatta lastausnopeuteen. Päinvastoin, myös VPS: llä on suuri latausnopeus, mutta kun useita sivustoja laskeutuu palvelimen päälle, se saattaa kärsiä hitaasta nopeudesta.

Kokoonpano ja mukauttaminen:

VPS-isännöinti ja omistettu isäntä tuottavat hallittuja ja hallitsemattomia suunnitelmia, ja näillä suunnitelmilla on hyvät resurssit mennä kuukauteen kuukauteen. VPS-hosting eroaa hieman, koska se voi lainata resursseja naapureilta (muilta sivustoilta), jos ylität kuukausilimiitin.

skaalautuvuus:

Tässä tapauksessa VPS voittaa kilpailun. VPS-hosting tukee sivustoa, joka tarvitsee jaettua tai erillistä isännöintia. Yhteistyössä VPS: n kanssa sivusto voi saavuttaa vaaditun määränpään. Toisaalta omistettu isännöinti tarjoaa apua sivustolle, joka tarvitsee apua suoraan.

Resurssien kohdentaminen:

Bonuspiste menee varmasti omistetun isännöinnin luokkaan. Voit käyttää niin paljon resursseja kuin haluat, mutta VPS-isännöinnissä sinun on oltava hieman varovainen toimitetuille resursseille, vaikka se ei kuulu mihinkään kilpailuun.

Yhteenvetona voidaan todeta, että sekä VPS että omistettu isäntä ovat luotettavia ja kalliita suunnitelmia. Mutta tietyn ajan kuluttua, jätä jaettu hosting-paketti ja siirry toiseen vaihtoehtoon on hyvä päätös. Yksinkertaisesti saat mitä sijoitat, ja kun sijoitat enemmän, saat selvästi paremmat tulokset.

Lue myös,

 • Parhaat VPS-palveluntarjoajat
 • Paras omistettu palveluntarjoaja

Kirjailijan bio: Jerry Peres omistaa Easy.gr Premium Dedicated Server -palvelujen toimittamiseen. Heillä on merkittäviä suunnitelmia, jotka sopivat budjettiisi. Saat asiantuntijoiden mielestä teknisen tuen ympäri vuorokauden. Suurella taidoilla he käsittelevät kaikkia edistyneitä ohjauspaneeleja ja muita palveluita.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map